Opatrovateľky v Rakúsku

ahoj elenka , a ako si vybavovala živnost čo všetko treba ked si začaka cez agenturu alses lebo ja som v tejto živnosti uplne novačik

ahoj Anka,
tak ides s nimi do AT? Vsetko, co potrebujes, maju napisane na ich stranke. Vacsinou: kopiu OP alebo pasu, vypis RT v nemcine. Oni este chcu rodny list v NJ, sobasny list v NJ, certifikat v NJ, pas.fotku

Dakujem Andrejka za povzbudenie.Hladala som aj na nete ako ma honorarnote vyzerat,ale nic som nenasla,takze budem stastna ak mi niekto posle ako to ma vyzerat, musim to v pondelok poslat aby to tam do 11.5 bolo.Myslim, ze je to posledna vec co im na danovom chyba

presne ako pise latrinka 1A odpoved…

ahoj xenia ano chcela by som vieš , no oni mi poslali cez email nejake dokumenty asi len tak vypišem a pošlm im a pre istotu sa zastavim v agenture osobne , lebo čo pozeram čo pišu tu babenky tak pootm mi bude treba ešte aj rodne listy deti lebo materska mi konči až v juli a ja chcem ist ešte v maji preč , ako viidm čo všetko treba ešte vybavit tak sa aj bojim hehe

Dobrý deň pani Julka,
bola by som rada keby som sa mohla s Vami
po e-mail porozprávať, nakoľko končím posledný
ročník na Univerzite III. veku odb. zdrava výživa a viem že by som s týmto mohla pomôcť
starým ľuďom, o ktorých sa nemá kto starať a pritom by som sa zdokonalila v nemčine a si privyrobila.Vopred ďakujem za odpoveď -informáciu
Eva z BA

Kto mi sprostredkuje pracu v Rakusku ako opatrovateľka mam aj živnosť.

Firma Anjeli Starších hľadá sopoluprácu pri hľadaní rakúskych rodín pre opatrovateľky zdravotné sestry.V prípade záujmu nás kontaktujte na tel. čísle:0908 546 040

No dievčatá uf keď to čítam… ja si práve robím opatrovateľský kurz a chcela by som ísť robkať do rakúska a normálne keď toto čítam si nejak neviem čo mám o tom myslieť :frowning: to je také strašné?Poradte niekto kto chce…zatiaľ si netrúfam bez agentúry, nejaké mám vyhliadnuté a neviete ešte niečo poradiť?

fakt by ste pomohli…chcela by som odtiaľ dostávať aj nejaké prídavky na dieťa…dík za každú radu…

minamina, co sa plasis, nie vzdy je to take strasne,ja som mala stastie zalezi to od toho aku rodinu dostanech,potom to ide celkom dobre,a ak sa ti nebude pacit hladas dalej len sa nenechaj znechutit.Ja si myslim ze niektori ludia co sem hodia pisat robia bubub naschval lebo su zarerni.Urcite je tu vela pravdy ale ked to chces tak to skus.Ved aj u nas su dobri a zli sefovia. Vsade na svete je to tak. V dnesnom svete musis mat hrosiu kosu.Drzim ti palce

Prepac skomolila som ti meno. Aspon sa trosku zasmejes.

Ta co pisala o MRSA ta bola naozaj zakerna pretoze aj doma na slovensku sa mozes nakazit zlatym stafylokogom - stafyococcus aureus radsej si mala napisat ako sa chranit a kde sa najcastejsie nachadza. Mozes ho dostat aj v nemocnici, napr.pri operacii, poznam taky pripad caute

hej hej to moje meno :slight_smile: nevadi no ale dik tiez som si to tak nejak myslela, no tak uvidime… dufam ze to bude ok no trosku sa obavam tych uradov…

mas narok na detske pridavky.ak si vydata tak raz za rok ked slobodna kazdy druhy mesiac vybavuje sa to na finanzamte

ahojte,máte skusenosti s ag.Alses?

Ahojte opatrovatelky,opatrovatelov nezhanaju?nevie daktora z vas pozhanat rodinku alebo nejakeho starsieho pana ktory potrebuje opatrovatela v Rakusku res.agenturu ale nemam opatrovatelksky kurz je to problem?zivnost si vybavim a skusenosti mam,ani z jazykom neni problem.prosim ozvyte sa kelnerr@azet.sk

ahojte,chcela by som sa opytat ako je to s odvodmi v rakusku…je to tak,ze rodina dostava nejaky prispevok,aby nam to mohla preplacat??alebo ako to je?neviem totiz,ako a cim sa ohradit,ak by mi to rodina preplatit nechcela…dakujem…

Ahoj zuzuka25, ak rodina bude chcieť od štátu 550 Eur, musia mať tvoj podpis na žiadosti, ak ho požiadajú, tak sa s nimi dohodni, že podpíšeš ak ti budú preplácať poistenie. Inak je to davka , kde je napísané, aj na odvody, len nie konkrétne. Nájdi si niekde nižšie , tam je plno linkov aj na zákon o opatrovateľkách. V prexi to funguje asi tak, rodina platí 50 na deň a prepláca poistenie, alebo platí 60 na deň a poistenie si platíš sama. Poistenie robí zhruba 10 Euro na deň , ale ako sa dozvieš tiež nižšie, po dvoch až troch rokoch sa bude doplácať, po dvoch rokoch za penzijné a po treťom aj zdravotné, takže odporúčam si všetko naštudovať a uzatvoriť pracovnú zmluvu aj s budúcnosťou. Takže nie ohrádzať sa , ale poznať fakty. Prajem príjemný deň :-)W.

Ahoj Peter, tak bez kurzu to nejde, to je podmienka v zakone, nájdi si ho nižšie, je tam aj typ na agentúru, kde zamestnajú aj muža, tak hor sa do kurzu, máš výhodu, že ovládaš jazyk :-)- W.