Ahojte babenky. Som tu prvy raz a potrebujem pomoc. Robila som v rakusku, ale uz nerobim a poziadala som si o rod.pridavky.Dodatocne odomna chceju doplnenie vsetkych financnych dokladov pocas mojej cinnosti.Co to je? Faktury? Nemate niekto vzor ako ma taka faktura vyzerat? Vela papierov som im uz poslala,ale faktury este nie. dik.
ahoj ina, takze im das pracovnu zmluvu a doklady o tvojom prijme, to su prijmove bloky, ktore si podpisovala rodine, ked ti vyplacali mzdu a samozrejme este doklady o detoch, o navsteve skoly a dalsie
Uz po druhom roku pride väcsine nemile prekvapenie vo forme doplatku a vyrubenia odvodov do tretieho roku v sume vyssej ako ste mali doteraz. A ak si myslite, ze vam to zacvaka rodina, hlavne pri tej fluktuácii, ktorú mnohe z Vas prevadzaju, tak mile damy, obdivujeme Vas optimizmus.toto bolo napisane v jednom linku,ktory som nasla na tejto stranke,chcela by som sa informovat,co bude po tych dvoch rokoch??nikde som nenasla,ze by sa o tom hovorilo,za odpoved dakujem
Zaujal ma Tvoj príspevok.Moj manžel pracoval na rakusku živnosť ako opatrovateľ celý rok 2008,platil kvartálne - za každý mesiac riadne odvody do soc.aj zdrav. systému. Požiadali sme v rakusku o prídavky na dieťa za rok 2008.Terz námprišlo rozhodnutie o priznaní vyrovnávajúceho príspevku, ale nie za celý rok.Neviem na základe čoho vybral finančný úrad len január, maj, jul, august, oktober a december a len za tieto mesiace ným rozdiel doplatil.Nemáš prosím Ta skusennosti s týmto.Dakujem. laguna413@azet.sk
Zaujal ma Tvoj príspevoka prosím o radu.Moj manžel pracoval na rakusku živnosť ako opatrovateľ celý rok 2008,platil kvartálne - za každý mesiac riadne odvody do soc.aj zdrav. systému. Požiadali sme v rakusku o prídavky na dieťa za rok 2008.Terz námprišlo rozhodnutie o priznaní vyrovnávajúceho príspevku, ale nie za celý rok.Neviem na základe čoho vybral finančný úrad len január, maj, jul, august, oktober a december a len za tieto mesiace ným rozdiel doplatil.Nemáš prosím Ta skusennosti s týmto.Dakujem. laguna413@azet.sk
02-63537011 - agentura AIW, p.Kišová,Bratislava (robila som cez nich 4 rpky)
Agentúra Alses je veľmi seriózna. Pracujem cez nich v Rakúsku a som veľmi spokojná. Odporúčam.
ahoj elenka, spominala si že alses je seriozna agentura ake myš s nimi skusenosti
Ano, nasla si to na nasej stranke. To ze sa o tom nikde nepise (po slovensky) to neznamena ze to tak nie je. Dievcence, ste podnikatelky, vrhli ste sa do toho ako do vody kde neviem hlbku a neviem plavat. Jasne, mozem mat stastie, a nik nebude odomna nic chciet, ale uz tu citam veci, ktore som ja predpovedala pred pol rokom a nie som ziadna sybilla. Mna sa moje baby pytali, "naso mam vypisovat Honorarrnote, naco to je , vsak suseda to nevypisuje…"Ja uz viac menej polku pracovneho casu riesim vzniknute problemy z NEZNALOSTI. Ja som taka prikladova, ako vidite aj na mojom webe, a oplaca sa ludom to poukazat na priklade aby to lepsie pochopili. OK, teraz mame uz aj my v dedine 50ku, ale predtym sme mali 60. Prejdete hranicu a letite si cez dedinu 60, dostanete pokutu…zozeru vam to policajti, ze vsak sa to nikde nepisalo a nikde ste to necitali. Jednoducho to mate vediet.
Tak isto je to s tymi minimalnymi odvodami.
A este po 2-3 rokoch pride k tomu nieco ako total kontroly, ked sa zisky firmy drzia pri nule, robia radi Rakusaci kontroly a v najlepsom pripade vyjde z toho Liebhaberei , co tiez v Sk je bezny “sport” tu maju na to paky a kontroly … http://www.steuerlexikon-online.de/Liebhaberei.html (hoc si neviem predstavit ako pojdu kontrolovat na Sk).
chcu od neho honorarnote. Ako som vravela, ja som ju mojim babam posielala, aby ju vypisovali. Ci to robili , to uz som nechala na nich. Je to daco ako faktura.
Ano, budu mnohe mi kontrovat, ze im stacili aj prijmove/vydajove listky, ano mate pravdu aj vy, su taki uradnici, kde to staci, a su taki AKO VIDITE, kde treba aj tieto.
Honorarnote si bude mozne stiahnut u mna na stranke, ale bude to este trochu trvat, nemozem tam dat vsetko naraz, a sem ju pripojit neviem. Ale v najblizsom mesiaci by sa tam mala objavit… www.rakusko.com
Dakujem za rychlu odpoved,ale ako ma ten Honorarnote vyzerat? Mam im to poslat do 11.5.09 a ja to musim spatne napisat a poslat.dik.ina
este ti sem nahadzem nejake linky…ma to len 2 haciky, treba vediet dost dobre nemecky, a vyznat sa v ich systeme ako to funguje. Dam tam neskor aj jeden starsi link,ak ho najdem tusim z 2005, sumy su trochu vyssie, ale system je rovnaky, tam je to tusim lahsie vidiet.
tu link prvy…
http://www.szabo.at/downloads/GSVG_2009_Gewerbe.pdf
INA a Alenka len paaaaar “malickosti”, vychadzajuc z predpokladu, ze robila ako OP, kedze sa prispevok nachadza v tejto teme, idem opravit paaaar veci.
pracovnu zmluve nemoze predlozit, lebo ju nema, ma Werkvertrag, ktory nie je pracovna zmluva, ale definovala by som to ako zmluva o dielo, uzavreta na cas urcity. Nevyplacali jej mzdu ale honorar, honorar im mala fakturovat pomocou honorarnote a vystavit prijmovy listok. A zvysok je ok, o navsteve skoly, a o poberani pridavkov na deti na slovensku a pridavky jej budu dorovnane uza ten cas, a tie mesiace kedy v Rakusku cinnost vykonavala.
No su 2 moznosti.
sorry odislo to skor…
1. moznost-je rychlejsia a zadarmo!!!
das si to vygooglovat
2.moznost- je pomalsia, (a ak ma byt zadarmo, bude vykonana v case ked sa mi bude chciet a po vybaveni mojich zakaznikov si najdem cas aj na nezakaznicky)
napises mi majl, a poslem ti ju…ale neslubujem ju dnes ani zajtra…mozno cez vikend.
Apropo damy opatrovatelky, vsak ju vystavuje kazda z vas, preco si tu chuda ina musi pytat rozumy od zdieracskej agentury, vsak vy to kazdy mesiac poriadne robite, kazda z vas ma tie faktury a veci v poriadku, vsak jej ich poslite vy!
mas pravdu , 1A odpoved, suhlasim…
11 000 euro! Dobre pisala…lebo od roka 2009 je stanovena hranica na danenie vyska zarobku 11 000. Prijmy vyssie, od 11 tis. do 15.tis. su zdanovane vyskou 36,5%. Avsak ak mate obrat 7500 euro, malo by sa podat danove priznanie v AT, ktore ma informativny charakter, dane stale neplatite. Avsak aj tak danove podat nemusite, v AT, ak nieco financnemu uradu dlhujete, ozve sa sam… bez pokut.
11 000 euro! ked uz vykricnikujes, tak aj ja:) üre rok 2009 sa hranica zdvihla o 1000 euro a ak je prekrocis, ratas s danou vy vyske 36,5%…aua! apropo, ja s nou asi ratam…
dobry den, nemohli by ste mi poslat na seba e-mail? za nasledujuci rok by som totiz mala platiti dane v rakusku a mam v tom popravde chaos, lebo som mlada a danove som este nikdy nepodavala… chcela by som vediet, co vsetko treba odratat a ako su moznosti, pretoze platit 36,5% z platu ako dan sa mi zda privela… dakujem. e-mail : latrinka@azet.sk
Mám s nimi dobré skúsenosti. A to som mala v zálohe viac agentúr /pýtali o mnoho vyšší sprostredkovateľský poplatok - dajte si pozor/, ale trafila som z môjho pohľadu tú správnu. Išla som prvý krát a zatiaľ som spokojná. Aj s rodinou a aj ich partnerskou agentúrou v Rakúsku.