Ahoj Julka.Ja pracujem vo Wiedni,len prilezitostne.Som zamestnana na Slovensku a mozem iba cez vikendy opatrovat,alebo cez prazdniny.Uz dlho som nemala prilezitost.Nevies o niecom?Bea
Ahoj Janka2,
myslím, že nemáš problém, kde sa dať operovať, ale čo s marodkou. Ak si si priplatila nemocenské, to nie je povinné, tak ju dostanes, uz sme to tu preberali, je o tom pisane nižšie, ale musíš dozadu tak 2_3_4 str. Po pol roku platenia, máš na to nárok, ak nie budeš doma bez peňazí, ale ošetrená ako iná žena, nie sú s tým problémy.
Ak sa chceš dať operovať v AT , najprv si zisti, či nebudeš doplacať na deň pobytu v nemocnici, myslím , že je to prinližne 10 EUR. Na SK to máš zadarmo. Iba v tom je rozdiel.
Ahojte baby, viem, ze nie som jedina, a ani posledna, co vas ziada o pomoc. Zijem v Rakusku uz 4 roky no po smrti mojej pacientky si uz neviem rady. Vedel by mi niekto pomoct? Okolie Wien az Baden NO. Nj mi nerobi problem, len pracujem bez zmluvy. Dakujem, mozno sa niekto najde. Jana 0650 800 1954
rada by som isla pracovat ako opatrovatelka do rakuska mam opatr.kurz v rozsahu 216 hodin a 5rocnu prax starala som sa o svokru nemecky sa dohovorim najde sa niekto kto mi poradi nejaku dobru agenturu tel kontakt 0914168245 dakujem
Andrea, ak mam s rodinnym prislusnikom uzavrety Werkvertrag a za poskytnute sluzby /turnus/ vystavim Honorarnote so sumou, podpismi oboch stran,datumom, je potreba vypisovat aj prijmovy doklad?Dakujem.
Poradi mi niekto, ak mam s rodinnym prislusnikom uzavrety Werkvertrag a za poskytnute sluzby /turnus/ vystavim Honorarnote so sumou, podpismi oboch stran,datumom, je potreba vypisovat aj prijmovy doklad?Dakujem.
Ahoj Jela,
ja mam zhotovenú takú tabulku -datum- pocet dni- plat - SVA - a podpisy
Na konci roka som to zratala a na danovom mi to akceptovali.
Vzdy pri výplate si dám podpísať patričný riadok so sumou a mám to všetko pokope.
opatrujem babku v nemecku babka to je katastrofa ja som k nej taka mila a ona—
Dakujem Wilma,takze podla toho,co si pisala, mi bude stacit Honorarnote, pretoze tam bude datum vyplatenia, casove obdobie - turnus, suma a nase podpisy.Este raz dakujem a prajem pekny vecer.
CHCELA BY SOM SA TU POSTAZOVAT,MAM PROBLEM,ZE UZ TRI RIKY NEROBIM U NAS V ZDR.A MINISTER.ZDR.NECHCE VYDAT POVOLENIE NA NISTRIFIKACIU,STRASNE RADA BY SOM ISLA PRACOVAT DO DOMOVU DOCHODCOV A POD.JE TO NESPRAVODLIVOST,LEBO POD 2o ROCNEJ PRAXI,AKO ZDR.SETRA SI TO NEZASLUZIM,MA NIEKTO TAKA PRIBLEM
Ahoj Júlia,
pekná myšlienka…nie som opatrovateľka, ale už toľko krát som si povedala, že chcem ísť do Rakúska a robiť túto prácu. Touto cestou by som Ťa chcela poprosiť o láskavosť - chcela by som v Rakúsku pracovať ako opatrovateľka len mám jeden problém, že teraz začínam s nemčinou takže to bude také lámavé ale za skúšku nič nedáš…ak o niečom vieš daj mi prosím vedieť…ďakujem Vierka.
chcem zacat s opatrovanim .ak pridem do rodiny ako mam zacat co sa mam spytat alebo poradte ako zacat. dakujem
prosim o radu ked pridem do prvej rodiny ako mam zacat
prosim poradte zaciatocnicke ako zacat ,chcem ist opatrovat ale potrebujem rady pre zaciatocnikov ako hlavne vprve dni ,ake dohody a tak vopred dakujem
Ahoj Ana, ono je to rozne, ides cez agenturu? Ak ano, pytaj sa ich, ako je to s prihlasenim a tak. Niektore agentury totiz opatrovatelkam vybavia prihlasenie na pobyt, zivnost, daju aj Werkvertrag a Honorarnote. Ak ides privatne, musis si to zabezpecit sama, ale rodiny byvaju napomocne. a co sa tyka toho, ako zacat v rodine, tak najlepsie je prebrat vsetko s rodinou, s ktorou budes mat zmluvu, co vsetko vyzaduju a tak…neda sa to konkretne popisat, vsade je to ine…Uz si opatrovala? A co nemcina…
Ahoj.
Som Rasťo a pravdepodobne budem opatrovatelom,pokial mi vieš poradiť cez koho si v Rakúsku pošli mi kontakt.Ďakujem
Komu to bolo adresovane?
este nie ale chcem ist a bojim sa tych zaciatkov. a mozem zacat robit aj bez papierov? aspon na zaciatok. moze ma tam niekto kontrolovat co som zac anaco som tam a tak napr policajti .
co ocakavaju odomna ake zmluvne podmienky ,to vsetko si mam od tej rodiny pytat aj na papieri? musim mat prihlaseny trvaly pobyt ,kto ma prihlasi? ovladam slabo nemcinu ,ako tak sa dohovorim,myslite ,ze to zvladnem? popiste
bol niekto taky ako ja?
No Ana, ak uz spominas prihlasenie a zmluvu, tak je to s papiermi ako sa vravi, cize legalne,prihlasenie na pobyt, ale nie trvaly, ten mas na SK predpokladam.A tiez ak zmluva s podmienkami, tak najprv zivnost. No ako pises, ze tvoja nemcina je slaba, tak jedine cez AG, ale aj tie uz vyzaduju komunikativnu, samozrejmostou je certifikat alebo zdr.skola…tu ti posielam link, precitaj si nieco o tom ako to funguje s formalitami, je to aj v slovencine, mozes si to stiahnut aj k sebe do PC: http://www.gruenderservice.at/upload/pub/338/348bb457-48ec-4bee-aecc-a24b481455eb.pdf , vela stastia