ake si mala zaciatky boli tazke? dakujem
nazdar milé kolegyně
snad tyto řádky kde si vzájemně radíte, čtou i děvčata z česka. my bohužel nic takového nemáme čož je velká škoda přece jen jsou naše zákony trochu jiné.Prosím českou kolegyni aby se mi ozvala na mail kubicikovarad@seznam.cz. nebo některá ze slovanských kolegyn má spolupracovnici z česka . Prosím ozvi se ráda bych se s tebou poradila ohledně danového přiznání Moc děkuji radmila
Ahojte Som Opatrovateľka A Chcela By Som Sa Opýtať ,či Nijektorá Z Vás Nepozná Agentúru ST ELIZABET? Či Je To Slušná Agentúra Alebo Len Vezmu Peniaze A Vykašlu Sa Na Vás. Poradte Ak Mozete. Ahoj
myslím, že nie “sonstige” ale BASISpauschalierung podľa §17 odst.1-tak je to v rak. daň.zákone
Ahoj dievcata, vie mi niekto poradit co musim absolvovat ked chcem robit ako zdrav. sestra v Rakusku v nemocnici? U nas som vyucena ZS, dakujem
ak idem prvy raz na dvojtyzdnovy turnus bez zivn. co musim urobit v rakusku aby som nemala problemy dakujem za radu
Ahoj Julia,robila jsem u das beste,nyni hoffnung,na SK je to das beste.Nevim,zdali je to krise,ale nyni nemaji praci.Nabizeji nas na 24 hod,a v rodine se divi,ze jsme se neodnaucily spat.Kde je kontakt na sestry?vis neco vice?my platily 30 tisic za rok a ted prace zadna a zaplaceno
Devcata Slovenska,jake mate zkusenosti s AG? a ta st.Elizabeth?
Ja makam 6 let stridave tam,ci onde vDBR a At,ale ted jsem si natloukla hubu s bas beste
Ahoj basa,
to záleží od toho, či chceš túto prácu robiť dlhšie ako dva mesiace. T.Z. 2X a dosť :-). Nič sa ti nestane, lebo nevieš či tam zostaneš, na ďalšie , ak ťa rodina nechá si musíš vybaviť živnosť.
wilma dakujem za radu,aj za ostatne prispevky si super a som rada,ze niekto taky tu existuje,dakujem
neplat uz…
Wilma, kde v okolí St.Pöltenu -cca ste ?
Ahoj Jana, ak si zdravotná sestra a si členka SKSaPA , máme super p. riaditeľku, je právnička poradí ti a nič za to nezaplatíš, ale prvé musíš dobre ovládať nemčinu. Za ďalšie, musia ti vzdelanie uznať rakúske úrady, ale ja by som s takým na diskúsiu nešla, treba sa do toho zahryznúť sama.
Ahoj Eva, napíš kde si ty a ja ti napíšem, či si blízko, alebo ďaleko, iba smer na Mariazel :-), mozes mi tykat.
Ahoj Julia.Neviem či ešte stále hladáš opatrovatelky.Ja nie som opatrovatelka no som nezamestnaná a vela krát so reagovala na ponuky opatrovat starších ludí no jedna chyba je že neviem komunikovat po nemecky.Som zodpovedná a mám k ludom velmi dobrý vztah.Nedá sa vyskúšat aj bez jazyka.Skús mi prosím ta napísat čo vlastne potrebujem pre tuto prácu.Mam 36 rokov .Mám už velke deti tak nieje problém odýst z domu aj na mesiac.Mám si urobit opatrovatelsky kurz alebo to nieje potrebné.Ja som už chcela sadnút na vlak z Blavy a íst len tak po rakúských dedinách že hádam ma niekto zamestná ale viem je to uletené no som zufalá.AK mi niečo napíšeš budem ti velmi vdačná.Dakujem Monika som z okresu Nové Zamky
Ahoj Wilmi, dik za odpoved, vlastne nejde ani o mna ale o moju neter, ona ma Zdrav.skolu skoncenu asi pred 5rokmi, ale ziadnu prax, robi uz asi 4roky v Rakusku opatrovatelku. Ma poprosila ci neviem zistit nieco o nostrif. skuskach. Zato som sa pytala. A neni clenkou SKS urcite. Ja som tiez ZS a som tu uz 5rokov ale ak som niekedy nieco pocula tak bez praxe za posledne 2roky nemas sancu nieco skusat.
Ahoj Jana,
presne. Ja si ten zákon presne nepamatam, ale viem urcite, ze tie co mali pred vstupom do Unie tri roky praxe na SK, tak nemali by mat problem a sú nie viac ako tri roky na SK bez praxe - teraz, takze ak je to tak ako pišeš, ona ma šancu ako opatrovateľka, nie ako sestra. Ale určite sa o tom da dočítať na stránke min. zdravotníctva, alebo na stránke www.sksapa.sk , sú tam aj odkazy na iné linky. W.
Ahoj Monika, ja nechcem nikoho odhavarať, ale moja kamarátka hľadá novú rodinu a volala aj tam. Za prvý rok sa platí 600 Eur a za další 300, už tým nie sú slušný. Takže skúšaj ďalšie slušnejšie agentúry čo zoberú iba raz, takto je to podľa zákona. Lebo oni ti rodinu len nájdu, ale zmluvu uzatváraš z rodinou, len ty ako živnostníčka, ak máš živnosť nie pracovný pomer. W.
uz niekto vybavoval matersku z rakuska?aj dostal?
ahoj som darina a som opatrovatelka ,v sučasnosti mam dobre miesto,mam živnost a zatial je to ok,len si pomaly robim zadne dvierka ,pracujem privatne,agentury?ktore?zdravim