Milá Zuzu,prepáč mi,
ešte som sa chcela opýtať ohľadom tej SERVUSKARTY,poradíš mi ako tá karta funguje? Ja som mala skúsenosti s našou Global kartou, tam bol postup ako cez ňu volať. Vďaka Ti.
Nerobi tu nejaka v Nemecku za ag.Ruby?Vyzera to dobra ponuka aj postup nie je narocny.Treba slov.zivnost, 2 fotky, testy sa nerobia len dotycna preskusa par viet a Ty sa musis sama ohodnotit ako ovladas NJ.Plati sa na rok 470eur.Su to najmenej mesacne turnusy alebo 6-8 tyzdnove do Mnichova a okolia.
chcela by som sa aj ja pripoistit aky je postup a kolko sa plati
odisla k rodine moja znama.pracu jej vybavila suseda,ktora tam uz pracuje a to tym sposobom,ze sa opytala deda,ci by nemal niekto v dedine zaujem o opatrovatelku.dedo o 2hodiny prisiel aj s manzelskym parom.povedala im.ze nie je na tom az tak dobre s nemcinou.povedali,ze im to nevadi,u nich sa zdokonaly.hned ju aj telefonom volali a povedali,ze sa tesia a budu ju cakat pri vlaku.tiez sa vyjadrili,ze radsej touto cestou ako platit poplatky agent.tym som,len chcela povedat,ze ked natrafite na niekoho,kto chce a vie pomoct da sa vsetko.
ahojte …moze mi niekto co najskor odpovedat?ak pracujem od septembra min roku ba zivnost.potrebujem pri slovenskom danovom priznani uviest aj ze co som robila od januara do septembra??pride mi to divne…mam to od jedneho slovenskeho zivnostnika.som uz chora z tych rozporuplnych reci okolo toho…
Nadpis: Re: Opatrovateľky v Rakúsku
Autor: veve, 12.03.2010 - 18:17Reagovať na tento príspevok
áno, do daňového priznania patrí aj tvoje predchádzajuce zamestnanie --toto bola odpoved od Veve(dakujem ti)ale ja nechapem ved vsetky sme robili na cierno predtym!!!a nikde som sa tu nedocitala o tom ze do slovenskeho danoveho treba dodat aj kde sa robilo predtym…
Ja si myslím, že tak ako si to opísala je to naozaj lepšie. Problém je v tom, že to dokáže spraviť len kamarátka pre kamarátku. Ale keby tak rozmýšľali aj ďalšie opatrovateľky, tak človek by dal radšej im nejaký poplatok. Ak by sa nejaká taká dobrá duša našla, tak by som jej rada zaplatila, lebo cez agentúru nechcem ísť.
Ahojte vie mi niekto poradiť kde by som si vybavila prácu oficiálne bez prehnaných poplatkov agentúre? Alebo poradiť takú agentúru ktorá také vysoké ročné poplatky nepýta?
podla mna treba davat danove iba za to obdobie odkedy mas zivnost lebo ked to bude treba zdokladovat tak ciernu pracu nemas cim je to moj nazor
p. Demcaka
ja som bola osobne na danovom urade v SK a tam povedali ze iba za to obdobie odkedy mam zivnost
nesmies do danoveho priz,uviest pracu na čierno bola by si hlupa,pretože mohli by ta za to stihat,ale aj tých,kde si pracovala,v žiadnom pripade !!!nie!
dakujem…konecne vecna a realna odpoved…dakujem ti velmi pekne.
ahoj,presne máš pravdu,už je veľká tlačenica na miesta opatrovateliek,čím ďalej je to horšie a agentúry to len zneužívajú,ale keď chceš robotu zaplatíš,veru
caute vie niekto poradit s akou nemcinou treba zacat ak chcete íst opatrovat do rakuska dakujem.ucila som sa nemcinu na skole ale to uz je davno a len nieco si pamätám.dakujem
čaute poradí niekto akou nemcinou zacat chcem pracovat ako opatrovatelka v rakusku nieco som sa ucila na skole tak ma zaklady ale to uz bolo davno.dakujem
môžem poradiť že knihy zo stredných škôl sú perfektne sú tam všetky slovíčka aj spojenia presný názov je THEMEN 1
ahoj, nemaš nahodou kontakt na tú tvoju známu,ktorej prácu vybavila jej suseda? Tiež by som tak šla ako platiť ťažko zarobené peniaze odkedy ma okradli nemam odvahu tam vycestovať.Miriam
pre Tatianu
hluposť,komu ťa tam treba s "guten Tag a ďalej ukazujte mi.To ťa rýchlo pošlú domov ale ty si poplatok už niekomu zaplatila,a potom tu plačete že to a tamto. Tebe musí záležať na tom aby si porozumela,ten čo predáva flek mu je to lauter jedno,viem o čom hovorím
ako dlho musim odrobit v Rakusku aby som dostala potom z tadial dochodok? a od kolkych rokoch sa da uz poziadat v rakusku o dochodok?dakujem za odpoved
by si sa mala zamestnat,a potom uvazovat o dochodku.