môžeš prezradiť viac o čom boli testy? Alebo ake boli otázky na preskúšani ? Určite by si stym pomohla. Aj ja mám stretnutie, nemčinu sa intenzívne učím ale mám nejake obavy či si na všetko spomeniem. Veľmi pekne Ti dakujem 
Dakujem Vam babenky
ahojte,ma niektora z Vas skusenosti z wiedenskym cervenym krizom, ci berie oficialne nejaky poplatok a kolko.Dakujem
ženičky ktore sa učíte nemčinu, alebo slabšie komunikujete v menčine, ake mate skusenosti s nejakym pohovorom? pred 3 tyždňami som sa stretla s jednou pani ktora mi povedala že vedela povedať len Guten Tag a sa tam dostala
a bolo tento rok, teraz ked su dosť veľke požiadavky…
Ja nefajcim, ale uz asi od nervozity umriem skor, ako ona. Uz je v kome tri dni, a stale sa jej nechce na onen svet.
tatiana-konkurencia je velká,rodín málo tak hádaj,ktorú zoberú skôr?
tá pani zrejme išla pracovať do úplne inej oblasti ako je opatrovaťeĺstvo,tak tam jej naozaj stačí vedieť len guten tag a danke.
mozne,len ti asi nepovedala,ake ma velke problemy.Stari ludia su osameli,treba s nimi komunikovat,je to aj v zmluvach medzi prac. povinnostami op.
mozes,aj ja som to tak robila.
a platis mesacne alebo stvrtrocne???
cicikajte,ano staci guten tag,ale rovno otocka domov na druhy den.
nikoho,kto by platil mesacne.
z pevnej rakuskej na pevnu slovensku sa oplati SERVUSKARTA za 5 alebo 10 E, dostat v kazdej trafike.
Príjemné dobré ráno to si Ty Táni Vitková Marika
ano s tým súhlasím,ja som sa striedala po každé sinou opatrovatelkou,lebo nevedeli ani ceknút,a tam vyslovene treba,klientovi neustále klást otázky,či už o pití kloo,jest a tak dalej a ludia po porážke viac menej pritakávajú ako rozprávajú a ak aj treba tomu rozumiet ved tu sa tažko s takým človekom dorozumieme a čo už v nemčine a s dialektom?treba sa učit s niekym kto robí túto prácu,ja som mala aj kopec zážitkou,kolegina mi zavolala na slov.,že babku vyobliekala lebo kričala bank,bank a išla s nou pred banku a div jej tam babka nedostala další infark :-))ona nepochopila ,že chce íst pred dom na lavičku .-)tak a dnes čakám na prácu a dalšie zážitky,ved sa musíme aj sem tam zasmiat,nie?pekný den všetkým ktoré pracujete aj čakatelkám ako ja.papa
tatiana, ked maju taku rodinu, do ktorej nikto nechce, teda tie s tou “dobrou nemcinou” tak vezu aj neandrtálca…len aby si agentura udržala rodinu.
Pre Markétku a Zuzu, ďakujem ste veľmi láskavé. Prajem Vám veľa šťastia.
žiaľbohu je to tak biznis je biznis. Agentúry predsa nežijú z našej znalosti reči ale z našich peňazí, z mesačných splátok,za to že ti vybavia živnosť, za sprostredkovanie práce atď… A zdierajú ťa ako môžu,pomôcť ti zväčša nepomôžu,lebo ťa majú na rok v hrsti.Veď koľko konkurenčnych narodnostných menšín už mame a tie nevedia už takmer nič po nemecky-maďarky, poľky,ukrajinky,rumunky i chorvatky a nas oveľa čistotnejšie,kulturnejšie a drahšie pomaly ale iste odstavujú… Emily
cudovala,ako sypu Rumunky,Madarky nemcinu,ostatne som nezazila,tak neviem.Cistotnejsie,kulturnejsie by som si tiez nedovolila tvrdit,asi este nemas dostatok skusenosti,tak zeny nezavadzaj,zelala by som ti striedat s takou dobrou Madarkou,ci Rumunkou,potom by si mozno pochopila.