Opatrovateľky v Rakúsku

môžeš prezradiť viac o čom boli testy? Alebo ake boli otázky na preskúšani ? Určite by si stym pomohla. Aj ja mám stretnutie, nemčinu sa intenzívne učím ale mám nejake obavy či si na všetko spomeniem. Veľmi pekne Ti dakujem :slight_smile:

Dakujem Vam babenky

Môj email: borbelyova@aol.de . Tak vela štastia

ahojte,ma niektora z Vas skusenosti z wiedenskym cervenym krizom, ci berie oficialne nejaky poplatok a kolko.Dakujem

ženičky ktore sa učíte nemčinu, alebo slabšie komunikujete v menčine, ake mate skusenosti s nejakym pohovorom? pred 3 tyždňami som sa stretla s jednou pani ktora mi povedala že vedela povedať len Guten Tag a sa tam dostala
a bolo tento rok, teraz ked su dosť veľke požiadavky…

Ja nefajcim, ale uz asi od nervozity umriem skor, ako ona. Uz je v kome tri dni, a stale sa jej nechce na onen svet.

tatiana-konkurencia je velká,rodín málo tak hádaj,ktorú zoberú skôr?

tá pani zrejme išla pracovať do úplne inej oblasti ako je opatrovaťeĺstvo,tak tam jej naozaj stačí vedieť len guten tag a danke.

mozne,len ti asi nepovedala,ake ma velke problemy.Stari ludia su osameli,treba s nimi komunikovat,je to aj v zmluvach medzi prac. povinnostami op.

mozes,aj ja som to tak robila.

a platis mesacne alebo stvrtrocne???

cicikajte,ano staci guten tag,ale rovno otocka domov na druhy den.

nikoho,kto by platil mesacne.

z pevnej rakuskej na pevnu slovensku sa oplati SERVUSKARTA za 5 alebo 10 E, dostat v kazdej trafike.

Príjemné dobré ráno to si Ty Táni Vitková Marika

ano s tým súhlasím,ja som sa striedala po každé sinou opatrovatelkou,lebo nevedeli ani ceknút,a tam vyslovene treba,klientovi neustále klást otázky,či už o pití kloo,jest a tak dalej a ludia po porážke viac menej pritakávajú ako rozprávajú a ak aj treba tomu rozumiet ved tu sa tažko s takým človekom dorozumieme a čo už v nemčine a s dialektom?treba sa učit s niekym kto robí túto prácu,ja som mala aj kopec zážitkou,kolegina mi zavolala na slov.,že babku vyobliekala lebo kričala bank,bank a išla s nou pred banku a div jej tam babka nedostala další infark :-))ona nepochopila ,že chce íst pred dom na lavičku .-)tak a dnes čakám na prácu a dalšie zážitky,ved sa musíme aj sem tam zasmiat,nie?pekný den všetkým ktoré pracujete aj čakatelkám ako ja.papa

tatiana, ked maju taku rodinu, do ktorej nikto nechce, teda tie s tou “dobrou nemcinou” tak vezu aj neandrtálca…len aby si agentura udržala rodinu.

Pre Markétku a Zuzu, ďakujem ste veľmi láskavé. Prajem Vám veľa šťastia.

žiaľbohu je to tak biznis je biznis. Agentúry predsa nežijú z našej znalosti reči ale z našich peňazí, z mesačných splátok,za to že ti vybavia živnosť, za sprostredkovanie práce atď… A zdierajú ťa ako môžu,pomôcť ti zväčša nepomôžu,lebo ťa majú na rok v hrsti.Veď koľko konkurenčnych narodnostných menšín už mame a tie nevedia už takmer nič po nemecky-maďarky, poľky,ukrajinky,rumunky i chorvatky a nas oveľa čistotnejšie,kulturnejšie a drahšie pomaly ale iste odstavujú… Emily

cudovala,ako sypu Rumunky,Madarky nemcinu,ostatne som nezazila,tak neviem.Cistotnejsie,kulturnejsie by som si tiez nedovolila tvrdit,asi este nemas dostatok skusenosti,tak zeny nezavadzaj,zelala by som ti striedat s takou dobrou Madarkou,ci Rumunkou,potom by si mozno pochopila.