ahoj dievčatá, čítam toto forum asi pol roka, a “už” dva mesiace som jednou z vás…chcem len povedať:išla som bez nemčiny, naozaj len to guten tag, som u babky, ktorá hovorí česko-nemecky - pomaly sa učím, naozaj pomaly, učila som sa kedysi anglinu, mám s tým problémy - všetko čítam anglicky, xixi, ale naozaj to pomaly ide, chce to len odvahu!!! a nájsť niekoho, kto vás zoberie aj bez nemčiny…mimo komunikácie s babkou je to naozaj ťažké, ale trápim sa…je to pre mna úplne nová skúsenosť a preto som uprime rada, že si tu opatrovateľky pomáhajú,a ak vás tu niektorá odpinká, nehnevajte sa, možno nemala ťažké začiatky a ak mala, tak už zabudla…tiež si chcem vybaviť prídavky a pod., tiež som sama s dieťaťom, dúfam, že mi tu potom sa radami niektorá pomôže…tak želám všetkým dobrým dušiam veľa zdravia a trpezlivosti…som v 23. bez. -nie je tam niekto???
Milé opatrovateľky a opatrovatelia.
Ak má niekto záujem vyriešiť problém s p. Monikou Herákovou, odpíšte mi prosím na e-mail./zuzulka111145@azet.sk/ Samozrejme budem rada ak máte vlastne negatívne skúsenosti s touto pani.Čakám na Vaše odpovede. Ďakujem,Zuzana
vezmi tie papiere, co Ti prisli, chod za prekladatelkou alebo ucitelkou nemciny a vies na com si
Ak poberam na SK polovicny invalidny dochodok mozem pracovat ako OP v Rakusku?Len serioznu odpoved!!!
SVA
To ako mam rozumiet?Este nerobim v AT tak nepoznam tie skratky…Dakujem.
ak chcete serioznu odpoved,informujte sa v socialnej poistovni na SK,povedia vám či možte a ak ano,kolko možte zarobit.Myslim že tam vám najlepšie vedia podat info.Pekny den.
a ako si išla cez agenturu alebo podla znamosti??
Ahoj Mirka ja mám skusenosti s ag Winkler0043732698974001 alebo ag.Senior service p-Kopka info najdeš na net.veľa štastia Marika
Prosím Vás, vie mi niektorá z Vás poradiť, kde sa dá nájsť rakúsky živnostenský zákon? Ďakujem.
Chcela by som íst do Wien do nejakej charity alebo,Rotes Kreuz sa spýtat na prácu má s tým niekto skúsenost?dík Ivett
Zravím všetky čitateľky týchto stránok,chcem sa opýtať žien z východu či nepoznate niektorá z vás Andreja Ondečku z Prešova ,či je to niekto čo ma naozaj agenturu,alebo je to niekto čo vas po odpracovaní nevyplatí,ďakujem za odpovede
prečo ides cez neho
Prajem pekny den,urcite viacere z Vas pracuju cez ag.Arios. Je normalne platit aj agenture Arios 15o eur na tri mesiace a 25o eur na polroka rakuskej agenture o ktorej nic neviem, nic pre mna neurobila, nemam s nimi ziadnu zmluvu. Rodina ma prihlasila hned na druhy den, a na stvrty den pobytu v rodine mi prisiel sek z rakuskej agentury na zaplatenie 25o eur do 15.aprila.
si svojprávna osoba-ty to platíš dobrovolne,je kopa lacnejších a lepších.a či to je normálne vieš určite aj sama.
veď len nedávno ste vychvaľovali akí sú super - ale keď to porátam 150 x 4 + 250 x 2 —1 100 na rok, pekné, ale veď si to musela v zmluve podpísať — súhlasím s “?”
zozrali,ked som to sem napisala,ze to je velmi vela.Este by ma zaujimalo,kolko platia na den, ale vela to nebude.
siroky pojem.
Ale ved hovoria že sa im platí 300eur na 2x.
Tak co tu riešite???
malo?