Opatrovateľky v Rakúsku

No príde sestra z HW tak raz za 3-4 mesiace, opýta sa mňa, či som spokojná, či nie sú nejaké problémy, to isté sa opýta babky a to je všetko.

Dovolila by som si s tebou nesúhlasiť, prídavky som poberala len 4 mesiace v roku, DP som vôbec nepodala a aj tak mi bol ten bonus automaticky bez požiadania spolu s prídavkami vyplatený.

Chcem sa opýtať OP, ktoré robia cez Hilfswerk, máte príplatok za službu počas sviatkov? Lebo ja nie a počula som, že niektoré áno. Ja nič také v mojej zmluve nemám a teda rodina mi ani nepripláca. A platíte tých 10 eur za každý odrobený týždeň? Lebo tiež viem o tom, že niektoré platia a niektoré nie, je to nespravodlivé.

A ešte som zabudla: keďže máme v zmluve Hilfswerkom stanovenú sumu na deň a to 60, 60 eur a že si odvody musíme platiť z toho samé ako to bude teraz, keď mi prišlo zvýšenie odvodov skoro o 50 eur na mesiac, bude nám Hilfswerk zvyšovať dennú taxu, neviete niečo? Lebo to sa mi už ani neoplatí robiť, keď z toho zaplatím zvýšené odvody a ten poplatok, v čistom mi zostane málo a to mám dosť ťažký stav na opatrovanie a žiadne voľno.

Dobrý večer, mám záujem sa s Vami skontaktovať. Tiež mám ísť opatrovať cez Hilsfwerk a chcem vedieť niečo viac. Ak môžem, poprosím tel. číslo na Vás, ďakujem.

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť? Začínam si vybavovať Kindergeld, som rozvedená a mám dve deti 13 ročnú dcérku a 9 ročného syna. V Rakúsku na Amde vysvetlili príslušníkom mojej pacientky, že mne prislúcha iba Differenz. Na Slovensku mi automaticky pozastavili rodinné prídavky, nedostávam ani cent. Kde by som mohla nájsť paragraf, aby som im mohla poukázať na ich omyl a poukázať na fakt, že mi prislúcha celá dávka Kindergeldu z Rakúska, nakoľko som selbständig a sama vychovávam svoje deti. Vopred ďakujem za pomoc. Kata

Ako rozvedená podľa mojich info. ti patrí celá čiastka kin. geld. Dones im potvrdenie zo slovenskej poisťovne, že ti boli pozastavené prídavky aj žiadost vyplnenú. Máš na nich právo dokonca by ti mali byt vyplácené každé dva mesiace. Differenz geld vyplácajú ženám vydatým, alebo žijúcim s partnerom v jednej domácnosti raz ročne a to vtedy, ak poberajú na Slovensku prídavky, alebo aj keď nepoberajú na SK. Ja momentáne čakám na papiere zo SVA a idem si tiež vybavovať prídavky sama. Nevzdávajme to. Sme samostantne podnikájuce osoby na území AT, ktoré si riadne platia odovody do SVA, tak máme právo na prídavky z Rakúska! Pa

Ja sice s Kindergeld nemam skusenosti, ale skus si z tohoto nieco vybrat, pripadne to daj rodine precitat http://www.wien-konkret.at/soziales/kinder/kindergeld/2010/

Obráť sa na slovenského právnika v Rakúsku. Volá sa p. Grgula. V pondelok a v piatok je v SR č. t. 02/50239124. Utorok až štvrtok je v AT pev. linka 004315344439243, mobil 004366488525652. Určite ti pomôže. Daj mi potom vedieť, ako si dopadla. Môj mail je silviascasna@zoznam.sk Alebo na p. Demčáka, pracuje tiež pre sloven. opatrovateľky.

Zdravím, vie mi niekto poradiť? Vie niekto o Formulári E-126? Na Slovensku mi revízny doktor kázal si ho vybaviť, lebo, že vraj s E-106 má nárok len na ošetrenie urgentných prípadov. Som v Všeobecnej zdravotnej poisťovni?

Ahojte žienky, ak by ste boli niektorá vo Felixdorfe, alebo nejakej dedinke v okolí Wr. Neustadtu, kľudne sa mi ozvite, môj mail: sunnym@azet.sk

Ahojte dievčatá. Neviete mi povedať, či môžem poslať všetky dokumenty na Familienbeihilfe do Viedne poštou, alebo musím niesť osobne na Finanzamt?

Ahojte dievcata. Som novacik v opatrovatelstve, nemam skusenost ani so zivnostou. Moja agentura mi vybavila zivnost. Som rozvedena a chcem vediet, co potrebujem na vybavenie rod. pridavkov, ake papiere a ci nebudem mat na slovensku problemy s lekarmi, ked si budem v Rakusku platit zdravotne poistenie a taktiez, ked mozem vediet, kolko sa plati dokopy socialne a zdravotne poistenie v Rakusku, za odpoved vrela vdaka.

Caute kocky chcem sa spytat, kolko by som mala dostat od rodiny na dva tyzdne za opatrovanie so zivnostou, dakujem za odpoved, pekny vecer.

Dobry večer! Neviete mi niektorá poradiť ohľadom zusatsversicherung? Živnosť mám od februára ale pripoistenie som neplatila, dá sa to spätne doplatiť? Ak áno, aký je postup? Vďaka.

Uz to tu bolo mnoho krat napisane - spatne sa doplatit neda. Pripoistenie si musis platit minimalne 6 mesiacov, aby si mohla vyuzit PNku.

To zalezi od stavu opatrovaneho. Minimalne je to 50 Eur na den, aj ked som uz pocula o min. sume 55 Eur - to ale pri lahkych stavoch. Samozrejme plus k tomu poistenie a cesta.

Podla mna, vsetko sa da vybavit aj postou. Skus si tam zavolat a dohodni sa. Mne doteraz vzdy vysli vustrety.

Takúto 50 až 55 eur dohadujú agentúry, aby dostali rodiny, ale pre vás podľa soc. zákonov platí 60 až 100 eur, pod túto hranicu si berú agentúry pri podpise od rodiny.

Ano andrea, ale to musíte mať aj to vyššie pripoistenie, aby ste mali výhody Rakušanov.