Mne po 3 rokoch automaticky zvysili odvody do SVA na 618,62 eur, a nedoplatok za tie 3 roky vyratali 2067,04 eur, ktore treba buduci rok zaplatit, ale rozratali to na 4, tak spolu kvartalne budem platit 1134,63, tento rok ma vyzvali podat danove v Rakusku, okolo 10 000 som mala rocne, som zvedava, kolko budeme dostavat dochodok, ked tolko im kvartalne platime, nestazujem sa, co treba platit zaplatim, doma ako sestra som 450 eur zarabala, tu mam jednu pacientku a viacej penazi, pekny den vam prajem.
Monika a v ktorej krajine Rakúska si, že ťa vyzvali? J
Pripájam sa. Ja pracujem v Rakúsku 3 roky aj 4 mesiace na živnosť. Za každý rok som podávala daňové priznanie. Teraz platím qartálne 809 eur a od budúceho roka mi prislo zvýšenie a budem platiť 992, 75 qartálne. Nenormálne peniaze. Som zvedavá, ako to budú rodiny akceptovať v budúcnosti. Myslím si, že je to dosť pre nás, ale aj pre nich. Pekný deň.
Ahoj, som vo Viedni, a SVA chcel danove aby mohli vyratat nedoplatky, tak som musela podavat.
No, pokiaľ niektorým platí rodina odvody, tak sa to dotkne aj rodiny. Ale čo my, ktoré si platime samy, čo budeme robiť? To polovica zárobku pojde poplatky. Zase len na prežitie nám zostane, tak ako aj doma.
Chcem sa prihovorit k tomuto foru, za taketo peniaze sa uz neoplati robit na zivnost, lebo len platite a platite, mam toho plne zuby. Mame 2 eura na 1 hod. a makame na zivnost. Je to na hambu, co Slovak to zobrak.
Kočky, ako si môžeme vypočítať rak. dôchodok, keď tam pracujeme viac ako 3 roky? Koľko to vychádza, podľa akých pravidiel si viem vypočítať výšku rak. dôchodku? Nemám šajnu. Vopred dík za odpoveď. Zuza
Dobrý deň. Chcem sa opýtať ohľadom podávania daňového priznania v Rakúsku, je to pre moju mamu, ktorá sa nevie pohnúť. Chcela by som sa dozvedieť všetko, čo sa týka tejto témy, aký je postup podania, aké tlačivá sú potrebné atď. A ešte sa chcem opýtať, kedy finančný úrad v Rakúsku pridelí DČ, pretože ona ho nemá a nevie prečo, nevie či sa nestala nejaká chyba pri zakladaní živnosti. Prosím poraďte mi ohľadom toho, ktorí sa tomu rozumiete. Veľmi pekne Vám ďakujem.
Úplne s tebou súhlasím. Ja mám tiež živnosť v Rakúsku a som frustrovaná z toho, čo všetko odo mňa požadujú… ani “Putzfrau” už nechodí a platili jej 8€ na hodinu. (Ktovie, čo si o mne myslí… ) A načo? Veď my za tých 50€ / 24hod. , im okrem opatery a varenia vypucujeme dom a vygruntujeme záhradu. To som už v tretej rodine a všade je to rovnaké. Preto od nového roka ruším živnosť! Nech to robia ženy, ktoré nemajú kvalifikáciu, alebo sebavedomie! Táto podnikateľská činnosť by mala nadobudnúť nové pomenovanie namiesto Opatrovania - Služobníctvo. Tak, ako to bolo pred 2. svetovou vojnou.
Aj ja s vami uplne suhlasim. Maloktora sa proti takemuto zaobchadzaniu ohradi. Vacsina urobi vsetko, poupratuje cely dom, vygruntuje zahradu, navari pre celu rodinu za 50, - / 24 hod. Vacsina je rada, ze ma pracu a moze ako tak zit. A agentury, tie nadrzaju iba rodinam, my sme tie posledne. Zeny tvrdo pracuju a este z tych tazko zarobenych penazi musia agenturam platit neskutocne peniaze. Zeny musia znasat povysenecke spravanie zo strany rodin, neraz aj hladovat a na volno neraz musia zabudnut, neraz byvaju v otrasnych podmienkach. Robim tuto pracu uz 8 rok, zazila a videla som toho naozaj dost. Malokedy sa najde rakus. rodina, ktora si nasu pracu vazi. Spravne pomenovanie namiesto Opatrovania - Sluzobnictvo.
Alena, úplne s tebou súhlasím…
Neprotirečíš si trošku vo svojom príspevku? Robíš túto tzv. robotu - teda podľa teba - slúžku už ôsmy rok. To si tak málo vážiš seba, že musíš verejne zhodiť seba samu?
Betka vôbec si nemusela tie odvody zaplatiť, aj keď Ti poslali šek. Stačilo, keby si bola oznámila, že čakáš na E-101 zo Slovenska. Tú budeš mať vydanú od dátumu, kedy máš živnosť v AT, čiže automaticky akceptovateľné spätne. Týmto procesom som prešla pred 3 rokmi. Len sa pozri, na aké obdobie ju máš vydanú, čiže kedy končí platnosť, lebo si treba v predstihu požiadať o novú 101 a zas doložiť SVA. O peniaze požiadaj, vrátia Ti ich, ako mojej kamarátke.
Ahoj, téma na daňové priznania je aj tu http://www.zzz.sk/?diskusia=30403 a skús pozrieť staršie príspevky tu v tejto téme a tam, nájdeš tam úplne všetko.
Silvia, ale urcite mas zarobok vyssi ako 50 Eur, takze platis tym padom viac, ci nemam pravdu?
Pri dennej taxe 50 eur, platím odvody v roku 2010 do SVA 978.
Ahojte, chcem sa spytat na danove priznanie, 1 rok som podala danove priznanie na SR a co 2 rok? Neviem ako to pokracuje dalej alebo stale budem podavat na SR? Dalsia vec, ma dceru a syna, obaja mali zdravotnu karticku e-kard, lebo otec nezije, ale nakolko dcera ukoncila stred. skolu, musela sa prihlasit na urad prace, dalsia postupnost bola ta, ze jej tam povedali, ze ma znova uz len slovensku karticku, ale teraz neviem, co s tou rakuskou, ci si to poistovne sami medzi sebou doriesia alebo mam ja zaslat spat? A este 1 otazka, ak dcera studuje na vysokej skole, su mi aj nadalej vyplacane na nu rodinne pridavky, ak by jej nahodou priznali nejaku hmotnu nudzu, treba to hlasit na urade, kde pobera v Rakusku rod. pridavky? Prosim ak viete poradte, dakujem pekny den.
Dievcata, neviete ako to je s preplacanim, ked mam dvoch pacientov, manzelsky par a babku odviezli do nemocnice, tak mi rodina zaplatila len za dedka. Plati stale tych 8 dni? V zmluve je to dost divne napisane. Dakujem.
Mali by ti zaplatit aj za babku, ale najviac tych 8 dni plus mali ti zabezpecit stravu a samozrejme normalne preplatit cestovne.
Ahojte žienky, potrebovala by som Werkvertrag - vylepšenú verziu samozrejme na stranu opatrovateľky. Budem veľmi vďačná, ak sa s ním dajaká šťastlivkyňa podelí.