Chcela by som sa spýtať, na čo sú určené “förderungsgeld” od štátu?
Je to príspevok na zvýšené náklady rodiny pri legálnom spôsobe zabezpečenia opatrovania. Nikde nie je špecifikované, na čo ho má alebo nemá rodina použiť. Strava, kúrenie, odmena opatrovateľke a pod.
Ahoj Nada aj ja pracujem cez Hil. Mne sa tiez stalo, ze mi pacienta zobrali do nemocnice. Nazrela som tiez do nasej zmluvy, kde sa hovori o tom, ze ked pacienta hospit. pocas nasho turnusu do nemoc., mame narok na 8 platenych kalendar. dni. No a ked doslo na lamanie chleba, povedala som si, ze pre istotu sa predsa len budem informovat, ci je to naozaj tak. No a hadaj, aku som dostala odpoved, ze nie, len ak s tym bude rodina suhlasit. Rodina vedela o com sa pise v zmluve, tak ma chcela co najrychlejsie poslat domov. Ja som sa na to ohradila a poved., ze ja nebudem cestovat hore dole kvoli par dnom, a nebyvam tu za rohom. Tak povedali, ze mozem ostat a robila som podob. veci ako vy, napr. upratovanie. Realita je vzdy celkom ina ako nejaka zmluva. A ako hovorite je to Rakus. org., takze aj podporuju svoju stranu. A to ohladom cestov. by aj mna zaujimalo, ale sme zivnostnicky, my si mame dohodnut same podmienky a nema nam ich dohadovat nejaka organizacia. Pekny den.
Dobry den, chcela by som sa opytat na ag. Kering, ak ste uz poculi? Dakujem pekne.
Ahojte. Asi som hlúpa, ale je doma žiadnu zmluvu s Hilfswerkom nemám. Vy máte? Viem, že som nejaké papiere narýchlo tam u nich podpisovala, ale až teraz mi došlo, aké je doležité mať kópie zmlúv v rukách. Vy máte také niečo doma? To sa teraz do mňa obujú tie skúsenejšie.
Treba ist na WKO - komora zivnostnikov a tam podat vyplnene tlaciva, alebo si stiahni tlaciva z internetu a posli to emailom, faxom.
Ja som v soku, ako moze niekto po dvoch rokoch prace v Hilswerku ziadat odomna peniaze za veci “padnute na hlavu”, ked v mojej prac. zmluve sa nic take nenachadza a najlepsie na tom je to, ze uz 2 roky pracujem v AT cez CK az dodnes. Co sa to dneska deje je katastrofa, moj nazor je, ze ja to nezaplatim!
No neobujú. Ste na jednej lodi. Ale mať doma dokumenty, ktoré podpisuješ je treba. Mňa zaujíma iná vec, ako chcú dokladovať činnosti, o ktorých píšu v sprievodnom liste, že vás ako opatrovateľky v nich podporujú, napr. také poradenstvo, podpora pre právne otázky, pri ťažkostiach v opatrovateľských pomeroch - každej asi poskytli niečo iné, niektorým menej, iným viac, tak aké oprávnenie má ten paušál? A potom ešte iná vec, určite aj rodine za poskytnutie opatrovateľky s plným servisom účtujú poplatok, nie sú niektoré činnosti potom platené dvakrát, rodinou aj opatrovateľkou? Seriózne by bolo, keby v sprievodnom liste uviedli napr.: v zmysle článku xy zmluvy o sprostredkovaní, uzavretej vtedy a vtedy vám účtujeme za poskytnuté služby abc toľko a toľko. Koniec. Nič také som tam nenašla. Netvrdím, že si nemôžu niečo za služby, ktoré vám poskytujú, vyúčtovať. Ostatne za tú hromadu papierov, čo vám pri nástupe ponúknu, je treba tiež platiť… tá sa týka niečoho iného? Nie je to zase to isté len z iného rohu?
No moja rodina plati 206 €/mesacne. Vymenovali 5 cinnosti, za ktore chcu organizacny prispevok, ale tri z nich ak ich aj robia, tak ich robia iba raz: uzatvorenie poistenia za skodu, realizacia prihlasenia, pozastavenia zivnosti, vieme si to urobit same. Podpora pre pravne otazky - platena sluzba. Ostava poradenstvo pri opatr. sluzbe - tu plati rodina a ked si chcu ju udrzat, tak len nech radia. Pri tazkostiach v opatrovatelskych pomeroch, tak tomu vobec nerozumiem. Rada 1€? a ci 3€? Ale ake rady? Ked sa tam nikdy neda dovolat?
Je to formular E101 (resp. PD A1) a vydava ho Socialna poistovna.
Ktovie, kto má v tom prsty. Či to nie je len aktivita ľudí, ktorí predávajú aj tie papiere, čo píše Lenka. Okrem toho na inom fóre už bola nejaká výzva, že sa idú ženy odvolať a že sa treba ak niekto chce pripojiť.
Ja poznám len rakúsku agentúru Care-ring.
Ahojte. Tak aj ja som už o niečo múdrejšia. To je vraj napísané v tej zmluve, ktorú máme s rodinou. Veď to je somarina. Tam sú pracovné podmienky medzi mnou a rodinou, podpis mňa a rodiny. Toto čo robia sa nazýva výpaľníctvo. Ktovie ako by na to zareagovali Rakúšania, keby sa to dostalo do správ?
Ahoj Ema a o čom tu je cely čas reč? O tom, že v zmluve nie je ani len zmienka o tom, že mame niečo platiť tejto ag. Je to zmluva medzi nami a rodinou a nestoji ta ani len zmienka o tom, že mame platiť nejaky prispevok. Ziadnu inu zmluvu sme s touto ag. nepodpisovali takže nemaju pravo nič žiadať.
Len si daj pozor, lebo ja som nezaplatil a hneď ma vyhodili - ukončili spoluprácu, teraz sedím doma.
Kto máte rozum, tak z tejto agentúry odídete. Inak čo by Vám to dalo baby, ktoré ste trocha zdatné v NJ, aby ste oskenovali taktúto zmluvu aj s tým lisom, oskenovali to už s vybieleným menom a vašimi iniciálmi úplne odstránenými a poslali to na redakcie rakúskych médií. Je to maximálne neštandardný spôsob, ako vytiahnúť peniaze od skupiny ľudí, ktorí opusia svoju krajinu za prácou, nemajú výhodu domáceho prostredia a takto sú jednoducho vydieraní.
Ahojte kolegynky, prosim vas, vyvratte alebo potvrdte mi moje obavy, kamaratka mi povedala, ze jej znamym kamaratkam prisli po 3 odpracovanych rokoch platit velke nedoplatky do poistovne. Ja uz mam zivnost uzavretu 2 a pol roka a kazdy kvartal odvadzam do poistovne 455 €. Mam uz teraz zacat setrit?
Pekny vecer! V Care-ringu sa plati 30 eur za kazdy turnus, takze 15 eur za kazdy odpracovany tyzden a to oni stiahnu hned z vyplaty.
Je to príspevok štátu na náklady spojené s opatrovaním, nie príspevok na opatrovateľky, záleží od pacienta na čo ich využije.
Mám 2 živnosti - rakúsku aj slovenskú, musela som zaplatiť odvody za 3. quartá,l lebo som ešte namala rozhodnutie z Bratislavy, kde mám platiť. Rozhodnutie som poslala do SWA v septembri, neviem kedy mi vrátia peniaze, posielala som to mailom so žiadosťou vrátenia peňazí.