Opatrovateľky v Rakúsku

Pytam sa preto, lebo ja som mala tiez skusenosti s roznymi pacientami, boli naozaj hocijaky, ale agresivny na mna nebol ziadny, ani ma neosocoval, ci mi robil napriek. Preto som to skor pripisovala tejto chorobe, lebo som citala, ze u parkinsona sa vyskytuje aj agresivita, ale nieco je citat a nieco zazit, tak preto chcem vediet, ci niektora ma s tym aj skusenosti.

Dobry den. Mam pacienta s Parkinsonom, ale ziadnu agresivitu neregistrujem.

Ahojte, prosím Vás viete niektorá poradiť? Ako to je, keď mám maródku a momentálne som teraz bez rodiny (1 týždeň)? Nemám prerušenú ani pozastavenú živnosť. Uznajú mi maródku? Ďakujem za odpovede.

Ak si platis dodatok k zdravotnemu poisteniu, nie je ziadny dovod na neplatenie marodky. Ak nie je prerusene platenie odvodov, nezalezi na tom, ci mas, alebo nemas pracu.

Ďakujem za reakciu. Mohli by ste mi popísať viac, ako sa k vám správa, v akom štádiu je pacient, atď. Takže by sme to mohli pripisovať povahe. Hmm?

Ahojte dievcata. Aj ja by som rada vedela, ako je to s marodkou, este som nebola vypisana, robim uz vyse roka, ale chytili ma krize, musim ist k lekarovi, som teraz doma a pripoistenie mam, len neviem, ked mi doktor vypise doklady, ci ich mam prelozit a tak poslat na SVA a aj prefotit? Ak mi pomozete, budem rada. Dakujem Vam! Eva

Ahoj Miška, ja som opatrovala babku s Parkinsonom a nebola tam agresivita, no nepríjemná povaha, ktorú ale mala ešte pred ochorením. Opýtaj sa jeho rodiny, alebo ľudí ktorí ho poznajú, aký bol predtým.

Stačí Ti vypísať hlasenie chorých osôb, / daj si názov do googlu ak to nemaš a vytlač v slovenčine / nepotrebuješ žiadny marodný lístok. Či to teba preložiť, záleží v ktorej si spolkovej krajine, ale nemusí to byť.

Ahoj Janka, ja mám babku a na to, aká bola predtým sa radšej nebudem pýtať, preto sa pýtam tu na skúsenosti. Iba viem, čo hovorili z rozprávania v rodine, že bola vždy prísna a dedkova mama ju ani nechcela do rodiny, ale či bola až takáto aká je teraz predtým to neviem posúdiť. Lebo čím sa človek viac snaží v opatrovaní pri tejto pacientke, tým je horšia a agresívnejšia. Preto si myslím, že ak aj bola predtým nepríjemnej povahy, možno sa to teraz vystupňovalo a vybíja si všetko na opatrovateľkách. Všetci vidia, aká k nám je a aj keď jej niekedy dohovoria, ju to nezaujíma.

Tak sa chcem podeliť o svoju skúsenosť ohľadne preplácanie účtov od zubára: z celkovej sumy 35 eur mi SVA preplatilo 10,08. Bola som z toho sklamaná a neviem, či sa vôbec oplatí si nemocenskú platiť. Majte sa.

Ja som dostala pridavky aj za mesiac v ktorom som nerobila, zalezi to od regionu, bolo to v Tirolsku.

Dobrý deň, mohli by ste mi prosím napísať, kde presne nájdem tlačivá na detské prídavky E 401 AT, E 411 AT? Alebo ak ich niekto má mohol by mi ich poslať na email. Ďakujem

Dobrý deň, potrebovala by som nájsť tlačivo beih 1 v slovenčine, ale nedarí sa mi. Mohla by mi niektorá z vás pomôcť? Ďakujem.

Je možné túto sumu zapísať do daní a oni vám ji odrátajú. E1 str. 7 do kolonky 17 v hrubom rámčeku číslo 730.

Musím s vámi súhlasiť. Pracujem v Rakúsku 14 rokov a vždy som si musela svoju pozíciu a rešpekt vybojovať, ale vždy ako opatrovateľka. Máme živnosť a podmienky si určujeme sami. Rakuské upratovačky a zahradníčky zarábajú viacej ako my a nemiešajú sa do opatrování to všetko spackali agentúry, ktoré nám diktujú podmienky, len aby sa zapáčili a preto pacient na prvom mieste.

Danove priznanie musis na Sk podavat kazdy rok. V Rakusku len pokud prekrocis cisty prijem 11 000 eur. Po 3 rokoch ta vyzve SVA alebo danovy urad. SVA platis len zalohovo vyuctovanie a doplatok az v 4. roku. Pokud podavas DP kazdy rok v Rakusku nemusis tolik doplacat vo 4. roku. Dieta automaticky straca E-card po dovrseni 18 rokov alebo skonceni skoly.

Mne preplatilo SVA 80% z celkovej sumy, som spokojná. Patrím pod Linz. A preventívku nepreplácajú, neviem, za čo si to mala účet.

Ahoj, moj znamy, kt. je muz - opatrovatel, ma pacienta na voziku s diagnozou - parkinson. Viem od neho, ze je pacient neustale agresivny, aj neraz ho kopol, alebo udrel, takze aj ako sa pisu priznaky na nete, je to tak aj v praxi. Vela stastia.

Dadica, môžeš napísať, čo všetko si predložila na SVA k preplateniu a za čo, lebo niekde žiadajú potvrdenie z poisťovne, že poisťovňa nič nepreplatila a poisťovňa také potvrdenie nedáva. Ďakujem.

Zubár mi prefotil zubnú kartu - mala som skoro všetky zuby zaplombované, povymieňané staré plomby asi v priebehu pol roka. Ja som napísala v nemčine rechnung, dátum každého ošetrenia, sumu a sumu spolu a požiadala som o preplatenie na číslo môjho účtu.