Estera, na finančnom úrade, tam kde momentálne pracujete alebo v najbližšom meste. Slovenskú verziu vám dajú na úrade práce soc. vecí a rodiny doma ale nie vždy sú ochotní… inač Rakušáci zvyknú mať aj v iných jazykoch. www.bmf.gv.at a tam si dajte vyhľadať príslušné formuláre.
Ahojte kocky, poradte mi skusenejsie, co je pre mna vyhodnejsie: Dat si do prac. zmluvy zarobok s cestovnym spolu, jedna suma alebo rozpisat kazde zvlast? Socialne odvody plati rodina, to je tam uvedene. Vdaka za rady, pekny den.
Pre daňový úrad je to jedno, pokiaľ dane priznávate s 12% odpisom. Pokiaľ na účty, musí byť čiastka zreteľná na odpis.
Dobrý večer, vybavujem si rodinné prídavky v Rakúsku a chcela by som sa spýtať či je treba mať v Rakúsku účet alebo stačí ak mám účet na Slovensku a do formulárov uvediem slov. číslo účtu, máte niekto skúsenosť s tým? Pošlú z Rakúska peniaze aj na slov. účet? Alebo prípadne vie niekto poradiť ako to je najlepšie zariadiť?
Nemusíš mať účet v AT. Môžu ti posielať penieze aj šekom a ty si ich vyberieš na príslušnej pošte v AT. Je to najjednoduchšie, pokial nemáš účet v AT.
Jasné, že ti pošlú peniaze na slovenský účet, treba i-ban a swift a normálne ti prídu, ja to tak robím.
Čo to znamená: musí byt zretelná čiastka na odpis?
Zadajte si do Google beih 1 a ono Vám ich ukaže, tak isto ostatné potrebné tlačivá. Potom si ich len vytlačte.
Vidim, ze sa trapis s formularmi na RP: ak mas skolopovinne deti a si vydata, potrebujes nie Beih 1 ale Beih 38 - ziadost, E402-dat potvrdit do skoly, E411 - na socialku a manzelovi do prace, E401- na socialku, ak ti to nejde, napis mail a ja ti to poslem v subore, ktory mam, tak si z neho vyberies potrebne formulare.
Dobrý večer, prosím Vás chcem sa ešte spýtať, či posielajú z Rakúska rodinné prídavky vyplácané dvojmesačne aj na slovenský účet? Nerobia s tým problémy? Doplatky posielajú raz ročne a možno s tým nie je problém, ak ich posielajú na slov. účet. Ale ak majú vyplácať plné rod. prídavky dvojmesačne, nie je potrebné mať ten účet v AT? Možem uviesť slov. IBAN a SWIFT slovenského účtu? Ktorá banka je najvhodnejšia? ČSOB alebo Slovenská sporiteľňa?
Evka, znamená to, že si nemôžeš znovu nahlásiť živnosť. K tomu si musela dostať ešte informáciu po akom čase si ju môžeš obnoviť. Myslím, že je to po polroku.
Poradí niekto? Vybavujem si rod. prídavky a nemám zmluvy s rodinami. V týchto rodinách už nie som, nakoľko zomreli a nemám od rodín ani adresy, ani kontakty. Čo iné by som namiesto týchto zmlúv poslala? Alebo napísať im, že som sa len ústne dohodla s rodinou? Že vraj je aj takáto možnosť.
Ahoj, ja som mala podobný problém, nechceli mi dať v rodine zmluvu, kedže som poznala ich mená a dátumy, pozháňala som si nové čisté tlačivo zmluvy, a sama som si vyplnila aj za nich podpísala, inej možnosti nebolo a prešlo to, bolo to už pred tromi rokmi.
Nemaj obavy, aj 2 mesačné posielajú do SR
To bola chyba pracovníka, nie že to záleží od regionu! § Tým sa ani nechváľ
Je to pravda, já jsem v Niederosterreich a když jsem byla 3 měsíce bez práce, přídavky jsem nedostala, i když jsem měla zaplacené pojištění.
Ahojte… chcela by som sa spýtať ohľadom rod. prídavkov, ak si dá manžel v práci potvrdiť tlačivo E411… potrebuje k tomu ešte aj potvrdenie o príjme? a ak áno, tak aj to treba dať preložiť do nemčiny? ďakujem:-)
Načo ti je k rodinným manželov príjem? E 411 dáš potvrdiť iba na sociálku na SK.
Prosím o radu, ak budem mať v decembri prerušený prechodný pobyt (zomrela mi klientka), či mám nárok za tento mesiac na rodinné prídavky? Ďakujem.
Nech ťa rodina odhlási až 15.12., aby si mala 14 dní.