Ahoj Priateľ,
je pravda, že na operácie chodím už ako na klavír. Nie je to rozhodnutie z rozmaru ani z recesie, ale vždy preto, že som musela. Prvý krát (tiež som verila neurochirurgovi), že som od bolesti nevedela fungovať- úplne sa nevydarila. Druhý krát, že sa neurochirurg a to významný - pomýlil v priestore. No a tretí krát som išla už s tým, že som neurochirurgovi verila absolútne, že sa to podarí. Z časti sa aj podarilo, keby ma on operoval prvý krát možno druhú a tretiu som nemusela absolvovať vôbec. No ale čo už, život je taký, boh nás skúša koľko vydržíme a ja som toho vydržala už dosť. Nejakú jazvu som vôbec neriešila. Riešila som len môj problém a to boli neznesiteľné bolesti. Momentálne je to už o niečo lepšie ako to bolo, viem, že už nikdy to nebude také ako keď som bola zdravá a mala som svoje platničky. S cudzím tlesom v tele sa vždy horšie žije. Dá ti to patrične pocítiť. A ja mám menené 2 priestory za titán a krabón. ale po týchto skúsenostiach už viem, že ak sa podarí operácia absolútne výborne tak o tom píšu a hovoria všetky média, ale ak sa nepodarí tak o tom sa zaryto mlčí. Viem, že nie som sama ktorá mala takúto smolu. Ale aj tak som nezanevrela na naše zdravotníctvo, lebo som sa stretla a stále sa stretávam s ľuďmi - lekármi ktorí sú strašne úžasní mi pomôcť. ďakujem za podporu z tvojej strany, aby som už nikdy nemusela absolvovať ďalšiu operáciu. vrelá vďaka Priateľ.
ahoj Rita,prosim mozem Ti napisat na email?Mam uz viac rokov problemy s krcnou chrbticou a rada by som sa chcela spytat na nejake veci.Dakujem,Lili
Milá Rita,písal som reakciu na Tvoju odpoveď a nezaradili ju do diskusie.Prosím Ťa ak sa dá tak mi skús poslať Tvoj email na fyzioterapeut1111@gmail.com s pozdravom Priateľ
Lili,
môžeš mi napísať na tento e-meil.
Maj sa ahoj. Rita
Ešte raz Lili,
e-meilova adresa je m.hodekova @centrum.sk.
Som po dvoch operáciách.Dve titánové platničky mám v krku a dve v drieku.Mám sa oveľa lepšie ako pred operáciami.Normálne pracujem ako predtým a konečne môžem žiť naplno.Je to zlepšenie o 90%.
Ako sa tá návykovosť prejavuje-opíš vlast.skúsenosť i dobu koľko si užív.kvapiek,akej mg a ako často.V´daka!
Ahoj mal som rovnakú d. tiež bolesti a prešiel som 7ozon. … ale momentálne som po operácii v NZ a určite nebanujem len škoda toho času od 2005 že som nešiel skôr pod nôž nezabúdať cvičiť ale cítim sa zatiaľ dobre na pár bolesti ale ako povedal primár " chalani do týždňa žiadne zázraky " čím skôr tým lepšie ale rozhodnutie na tebe.
mám vysunuté 4 platničky, chcem sa opýtať,či je možné ,operavat všetky naraz ?
Mam ist o mesiac na operaciu stavca do ružomberskej nemocnice. Ak ma niekto skusenost s touto nemocnicou napiste prosim. Dakujem
ja som lezala v Ruzomberku po nehode a bola som velmi spokojna.Ja mam ist znova na operaciu za tyzden.bojim sa ale viem ze su to odbornici,ktorych velmi chvalia aj z inych miest.
PO polroku konzervatívnej liečby, ktorá nezabrala som po konzultácii na neurochirurgii v Martine. Bola mi jednoznačne doporučená operácia platničky. Ak má niekto skúsenosti s týmto pracoviskom dajte prosím vedieť.Dakujem.
Mám ísť na operáciu do N.Z Moja diagnoza znie:medialna protruzia disku L4/5.trpne mi predkolenie ľavej nohy a čiastočne mi to vystreluje do vnútornej strany ľavého stehna.Bola mi doporučená operácia.v podstate teraz okrem mydocalmu neberiem nič.
Ak má niekto skúsenosti s týmto pracoviskom a podobnou operáciou dajte mi prosím vedieť.
Čo taká operácia obnáša? koľko trvá hospitalizácia ,koľko PN-ka,( pri optimálnej situácii)
Dobrý deň,
mám diagnozu L5-S1 a jednoznačne mi odporúčaju operáciu. Mám len 25 rokov a neviem sa rozhodnut. Chcú ma operovať v Martine. Prosím Vás o skúsenosti… Ďakujem
Ja maám to isté,hernia disku je 13mm a mali ma operovať už v roku 2006.Skúsil som ozón v ZA a vlani v októbri v SNV.Cvičím McKenzie a dávam si pozor na preťaženie a prechladnutie atd.Skús tú ozónoterapiu a až potom sa rozhodni,lebo operácia je asi poslrdné čo by som urobil.Držím palec.
Dobrý deň,
ja som mala tú istú diagnózu L5-S1.Bola som pred 2 mesiacmi na operácii a zatiaľ som veľmi spokojná a to ešte nemám ani 24 rokov.Ak sú veľké bolesti,tak netreba váhať a báť sa.Ja som sa tiež veľmi bála,ale bolesti sa mi tak vystupňovali,že som zatínala zuby od bolesti,už mi nepomáhali vôbec ani veľmi silné analgetiká.Ja som síce nebola operovaná v Martine,ale ak je jediná možnosť operácia,tak treba ju podstúpiť čím skôr.Lebo z vlastnej skúsenosti viem,že sa bolesti budú len stupňovať.
Držím palce.
Dobrý deň,
ja som mala prasknutú platničku.Bola som tiež na operácii v ružomberskej vojenskej nemocnici.Som veľmi spokojná s touto nemocnicou.Lekári sú tam naozaj výborný odborníci a navyše majú veľmi pekný prístup k pacientom.Aj zdravotné sestričky majú veľmi pekný prístup k pacientom.Takže moje skúsenosti
Osobne môžem doporučiť Mudr. Petra Durného, ktorý vedie neurochirurgiu v Ružomberku. osobná skúsenosť a skúsenosti mojej kmarátky, ktorú tam operovali a ona mi doporučila tohoto lekára. Odbornejší prístup som zatial ked sa priznám nezažila nikde.len tolko ak môžem poradiť.
Ak mám byť úprimná, ja som po všetkých skúsenostiach radšej odišla do Ružomberka a obrátila sa na MUdr. Peta Durného, ktorého môžem z čistým svedomím doporučiť. oDBORNEJší PRíSTUP som zatial nezažila nikde. Skúsenosti mojej kamarátky ktorá mi o tiež doporučila po operáciíí to jednoznačne potvrdzujú .
ahoj, ja takisto idem na operaciu platnicky, velmi sa bojim. Mam uz termin na 4,3, cim je to blyzsie tym mam vačší strach…