Ahoj aj mna operoval dr.Durny no operacia v niecom pomohla ale bolesti mam stale.Naposledy ked som bola na kontrole tak mi povedal ze viac mi uz nema ako pomôct ze mi vytlaca dalsiu platnicku a ze mam prist podla potreby ked sa nieco zomelie to je pristup?
Ahoj Barbora, našli s priateľom tvoj príspevok, bola si operovaná na chrbticu, priatel má problémy, tiež s platničkou L5/S1 a má veľké bolesti, prosím kde si bola na operácii, ako dlho to trvalo a koľko si bola po operácii doma na PN. Prosím odpíš, dakujeme.
Ahoj Barbora operovaná som bola na jar v roku 2009 v NZ.PN som bola do januára 2010 kedy som sa rozhodla ukončiť PN-ku pretože som sa cítila po terapii vo Sv.Martine výborne a ešte stále doma rehabilitujem a posilňujem svalstvo ktoré som mala ochabnuté.Zatiaľ sa vyhýbam ťažkým pohybom aby sa mi bolesť nedaj boh nevrátila toto by malo trvať asi 2 mesiace,pokiaľ sa ochabnuté svaly nestabilizujú a potom by to malo byť úplne v poriadku,o čom som absolútne presvedčená.Počas týchto dní sa často pristihnem pri úvahe či moja operácia nebola zbytočná.Veď bolesť sa vrátila,možno ešte s vätšou intenzitou a potlačila ju až alternatíva,ktorú som pred operáciou nevyskúšala možno to lutujem,lebo aj po alternatívnej liečbe som mohla ešte ako konečnú možnosť absolvovať operáciu.Držím Vám palce,aby ste zvážili a hlavne urobili správne rozhodnutie.Baja.
ďakujem za odpovede… Ja som absolvoval už 2krát ozón v Ziline len bolesti sú stále… Preto som navštívil zvovu neurochirurgiu a výsledok je operácia… Ale mám obavy či sa to podarí a či tie bolesti nebudú stále ako čítam tu v príspevkoch… Držím všetkých palce!!!
Ahojte. Ja sa momentálne riešim produktami od LR. Bolesti chrbta pominuli a 18.3. idem na MR do Popradu, tak som sám zvedavý čo bude. Akurát mi skonči aj moja kúra.
ahoj, som 3,5 mesiaca po operácií platničky L5 S1, na písanie je toho veľa, ale ak chceš zavolaj mi a dáme reč, rád ti poviem ako rehabilitujem a pod.
0905919995, Pavol R.
ahoj ja idem na tú istú operáciu napíš prosím ťa aspoň v skratke kde ťa operovali a priebeh po operácii. ja idem 24. marca a na júl máme objednanú dovolenku. Kedže ty si po op už vyše tri mesiace napíš či je to možné aby som sa do vtedy dala ako tak do kopy. Ešte by ma zaujímalo ako je to so sedením po op. Každý mi hovorí že si normálne nebudem môcť sadnúť aj 2 mesiace. Díky.
Moje problémy s chrbticou začali tým, že ma začala bolieť pravá noha. Pól roka žiaden lekár nevedel povedať, čo mi je, len keď sa môj stav akútne zhoršil. To som už vôbec nemohla chodiť, ani sedieť.Mala som neznesiteľné bolesti,takže keď mi navrhli operáciu, vôbec som nerozmýšlala (hernia mala už 12mm). Po operácii sa mi uľavilo asi tak na mesiac, potom sa bolesti vrátili. PO niekoľkých mesiacoch som už nebola ochotná brať toľko veľa liekov, ktoré vôbec nezaberali. Tak som začala intenzívne cvičiť . Bolo to ťazké , ale dnes žijem aktívny život, normálne pracujem , jazdím na koni,venujem sa záhradke, proste robím všetko to , čo som robila pred operáciou a nebeiem žiadne lieky. Akonáhle však podľahnem lenivosti a na čas prestanem cvičiť, bolesti sa do mesiaca vrátia. Takže jediné , čo môžem odporučiť je operácia, ak je to už nevyhnutné a potom celý život cvičiť. Mne sa osvedčil pilátes 1 hodinu ,3 krát týždenne.(Mám 36 rokov)
aj ja som bola viac krat operovana na chrbticu a som spokojna s lekármi v ružinove su tam dobry odbornici ortopedi najmä ich šef…verte mi teraz som pol roka od operacie bola velmi tažka ale začinam byt ok…
Ahoj už si po operácii. Ak môžeš napíš kde ťa operovali a ako pto prebieha po operácii. Ja idem 24 marca na L5/S1 a neviem čo ma potom čaká. Dík
Tak sa hlásim. MR dopadlo v poriadku, stav je zlepšený, čomu som sa potešil. Neurologička sa opýtala, čo som robil, tak som jej to povedal. Pred tou kúrou som mal obavy, ale teraz môžem povedať, že som dobre investoval.
ahoj som podobne po operacii L5-S1 zaujimalo by ma ako si na tom s rehabilitaciami a ci uz sedis a lebo mne povedal oprater ze nesadat is aspon10 tyzdnov ale obvodny mi neche dat sanitku na prevoz na kontrolu k neurologicke tak vlastne neviem ci si mam bez obav sadnut naautobus alebo sa nasukat do auta na zadne sadacky som na nervy inak som v stave bez trpnutia nohy co mi nedalo spavat a celkove aj ostane bolesti ustupili do znacnej meiry cvicim co mi ukazali este v nemocnici po operacii ale bjimsa zacat nejak rychlo to zatazovat lebo nechcela by som si neico dobabrat a ostihnut sa znova pod nozom ked kazdy radi nieco ine napis ako rehabilitujes a vobec ako to zvladas dakujem
Dobrý deň prajem,
ak je to možné poprosím o radu.
Priateľ je už 1/2 roka po operácii chrbtice. Od vtedy nemá záujem o sexuálny život.
Neviem, či ma má dosť, alebo to súvisí s operáciou??? Mám ho moc rada, ale nechce o tom hovoriť!!!Prosím, môžete mi k tomu venovať zopár slov???
veľmi pekne ďakujem
s pozdravom Simonka.
Operácia je ten posledný variant.
Dobrý deň
ja mám takú istú diagnózu ako ty a mám 27 rokov.Ja idem na operáciu do Ružomberka, tiež som dlho váhala ale doktori nakoniec skonštatovali, že je to jediná možnosť ako sa zbaviť bolesti, bojím sa operácie, ale určite dopadne dobre.Treba veriť.
Ake produkty od LR?
Dobrý deň, vo vašom mladom veku by som skúsila ešte konzervatívnu terapiu. Doporučujem cviky podla Mckenziho, samozrejme pod vyškolenym terapeutom, tejto metodiky. Určite odporučam ambulanciu Phdr. Kotrbancovej Michaely v Ziline, ktorá ma výborné výsledky s herniou discku.
prajem vsetkym pekny den,
po bolestiach chrbtice, vystrelujucich do noch/2 mesiace mi na CT zistili centralnu herniu disku deformujucu duralny vak:13,4mm,L5S1, potom L4-5 symetricku protruziu disku, anular disk bulging L3-4, spondylartopatiu… Mam 30 rokov,sedave zamestnanie,ale snazim sa sportovat, resp. snazila som sa /plavanie, bicykel)…uz 3.mesiac nic,kvoli bolesitiam.najprv mi dali RBT,co mi este viac uskodilo, davali mi plynove injekcie, tez nic moc, infuzna liecba pomohla len kym nevyprchala z tela a momentatne beriem dorsiflex a tralgit od bolesti…cim dalej je to horsie… Zajtra idem neurologicke s vysledkom CT,Co vy na to?
Čauko ja som po tej istej operácii . Mala som herniu 13 mm L5/S1 . Operovali ma v Martine bola som veľmi spokojná, sedim od operácie na 4 deň po 1 minute a pridávam si po 30 sekundách každý deň a sadnem si aj viackrát za deň len nesmieš prekrociť ten čas na jedno sadnutie. Ja idem na kontrolu po 3 týždňoch a pôjdem radšej autom lahnem si na zadne sedačky, lebo keď ma viezla sanitka z Martina tak som si myslela,že ma môžu hneď aj zaviezť naspeť tak to strašne nadhadzovalo. Keď ťa bude niekto viezť autom určite si dá väčší pozor.Aj ja rehabilitujem len s cvikmi čo ma naučili v nemocnici a kazali mi davať si veľký pozor, nenosiť nič ťažke, nestáť dlho na jednom mieste. Robím len prechádzky koľko vládzem a uvidím po kontrole či mi dovolia plávať. Ak sa ti bude chcieť odpíš ako to bude ďalej prebiehať.
Áno - prasknutá kosť sa vylieči, ale “prasknutá” platnička je trochu iná záležitosť. Ja nie som odborník, ale platničku si predstavujem ako balón plný gelu, ktorý keď praskne, gel sa “vytlačí” cez prasklinku von. Ten vytlačený gél potom tlačí na nervové kanáliky a to spôsobuje bolesť inak zdravej končatiny napríklad. Prasknutý balón sa ťažko zahojí, ale keby aj, tak “vytečený gél” cez tú prasklinku sám nazad nevlezie a teda ho treba nejak odstrániť, aby nespôsoboval tie bolesti. O kúsok vyššie je príspevok o liečení bylinkami a masážami - je dosť dobre možné, že takáto liečba môže spôsobiť, že platnička bude menej náchylná na prasknutie, masáže uvolnia svalstvo, ale toto treba podľa mňa riešiť ako prevenciu, alebo v rámci doliečovania po operácii. Herniu disku asi bylinkami neodstrániš… Hovorím - nie som vôbec odborník, ani amatér… Možno profi masér dokáže “vytlačený gél” vmasírovať nazad medzi stavce… Profík je raz profík no, my ostatní môžeme len dúfať.