Ja idem 15.4. do Nitry na NCH odd. konzultovať môj stav, ale asi už nebudem čakať a odkladať operáciu, lebo mne bolo zistené, že moja hernia disku sa asi uvolnila alebo čo a vraj to treba vybrať. Tak operácia ma asi neminie.
Ja som 7 dní po operácií. Momemntálne sa cítim skvelé oproti tým bolestiam čo som mala.Je pravda, že je to ešte krátky čas na hodnotenie ale terajšie bolesti mám asi 5% z predchadzajúcich a to len jazva alebo trošku bolesť pri otáčaní sa v leže. Upozorňujem po operácií nemôžete sedieť 6 týždňov ale chodiť a ležať OK. Ja by som už neodkladala operáciu.
To iste som mala aj ja len nie 13,4mm ale 17.4 mm. Skúšala som všetko aby som sa vyhla operácií aj ozonovu terapiu, infuzie atď. Nič nepomohlo a stav sa zhoršoval. Nemohla som pomaly ani chodiť. Teraz som 7 dní po operacii a citim sa skvele oproti predchadzajucim bolestiam. Po operacii nemozete ale 6 tyzdnov sediet, chodit OK, ležeť tiež OK. Inac mam tiez sedave zamestnanie, pred tym som sportovala a mam 34 rokov. Operaciu a po operacii som to zvladala ovela lepsie ako starsi ludia. Organizmus rychlo nabehol a moja chodza teraz je ako kedysi. I ked zatia len pomalsie chodim.
Môžem vedieť kde si bola operovaná? Bolo to robené klasicky alebo laserom? Ja pracujem ako stavbár a momentálne som na PN, lebo mi bolesť vošla do trtáča a ťažko sa mi chodí. To o tom sedení viem a aj na WC vraj predpisujú nejáku násadu či čo.Naozaj?
Ja som bola operovaná na chrbticu pre 12 rokmi v Nových Zámkoch v lokálnej narkóze na ortopédií. Kto máte problémy, nebojte sa a na operáciu choďte. Ja som velikánsky bojko, ale toto nič nebolo. Nič som necítila, op. trvala slabú hodinku. Ten prvý deň po operácií je horší, lebo musíte nehybne ležať. Potom to ide len k lepšiemu. Odporúčam.
Dobry den. Mam 32 a vcera som sa dozvedel, ze mam prasknutu platnicku v kriznej chrbtici. Vie mi niekto poradit, ci to vyriesi len operacia? Dakujem pekne.
Dobrý deň. Vie mi niekto odporučiť rahabilitačné zariadenie, ktoré sa špecializuje na pooperačné stavy chrbtice?
Ide o to,čo myslíš pod pojmom prasknutá platnička. Ja mám herniu disku L5/S1 13mm a 37 rokov. Moja chrbtica je vraj ako keby som mal 60. Ja odolávam operácii 4 rok. Stále to riešim alternatívou. Momentálne to sú produkty od LR-Aloe Vera Life Esence Drinking Gel Freedom 3x30ml + Gelenk Freedom Plus 2x1tbl denne. Sú to čisto prírodné produkty,ktoré obsahujú látky potrebné pre väzivá chrupaviek a látkovú výmenu v chrupavkách. Mne to úžasne pomáha a cítim sa omnoho lepšie. Z vlastnej skúsenosti len doporučujem.
Ja sa chcem opýtať, či niekto nepozná odstránenie platničky injekciou s nejakou chem. látkou? Mňa tiež čaká operácia, a zdá sa mi že by to bolo najlepšie. Odpovie mi niekto? Ola.
Chcela by som sa spytať, ake maš zamestnanie, lebo ja som mala taku istu herniu 13 mm a uz som mala také problemy, že som skoro prestala chodiť tak som bola na operácii pred mesiacom. Vyzerá to zatiaľ veľmi dobre. Ak možeš daj vedieť .
Ja pracujem ako stavbár SZČO, tak asi si vieš predstaviť aké mávam problémy. Kde si bola operovaná?
Operovali ma v Martine bola som velmi spokojná. Aj ja mám 36 rokov a povedali mi, ze chrbticu mám ovela starsiu a to som 10 rokov aktívne sportovala. Ja som robila v tlačiarni ale teraz neviem lebo zatial nemožem robiť skoro nič len také lahšie nemožem nič zdvíhať, žiadne prudké pohyby takže si dávam veľký pozor uvidím ako to bude pokračovať. Bola som tam v nemocnici s jedným chalanom ktorému to po oerácii vydržalo 10 rokov ale prehnal to v robote tak ho operovali znovu. Niekto sa ani po operácii necíti dobre dúfam že to nebude moj prípad. Je to asi dosť individuálne, lebo každý organizmus je iný, ak budeš mať čas daj vedieť ako to pokračuje
Svoje nálezy idem poslať po známom do Voj. nemocnice v Ružomberku, aby mi tam dohodol konzultácie a potom sa rozhodnem. Ja ti držím palce a prajem skoré uzdravenie. Ja sa ešte ozvem.
Skus Poprad, MUDr. Jesenský, spickovo vybavene pracovisko, tel. 0918 624 845
Alebo skuste pozriet nukleoplastiku, je to sukromna klinika: http://www.ortoped.sk/index.php/chrbtica/107-bolesti-chrbtice
V zahranici platnicky odstranuju aj laserovou metodou (metóda odparenia častí medzistavcovej platničky laserom), su to tiez vsetko (aspon co viem) sukromne kliniky. Nepoznam vsak nikoho, kto ma s tymto skusenost a zalezi to aj od poskodenia platnicky, ci sa moze ta metoda pouzit.
Ahoj Rita! Aspoň nie som sama, mňa čaká štvrtá oper. HD na Kramároch, majú mi dávať titán. Náhradu + šróby. Strašne sa bojím, hlavne pooper. bolestí a toho, ako to všetko dopadne a či nebudem mať aj po tejto oper. stále bolesti, pretože po každej sa mi uľavilo len dovtedy, kým som nezačala po 2-och mes. sedieť. Keď môžeš, prosím podeľ sa so mňou o svoje skúsenosti na e-mail. Ďakujem!
Prosím o radu ohľadne operácie krčnej chrbtice - výrastkov a zdegenerovanej platničky, máte niekto s tým skúsenosti? Kde je najlepšie sa dať operovať? Lekárka mi navrhla Martin, máte niekto s tým skúsenosti? Ja som uvažovala aj nad Novými Zámkami a neviem sa rozhodnúť.
Ďakujem
Mila pani, alebo slecna. S krcnou chrbticou skusenosti nemam, iba s platnickami, ale ja by som sa operovat do Novych Zamkou nedala. Ja by som volila vojenku nemocnicu v Ruzomberku, kde som bola operovana na zlomenu platnicku
Milá Alenka, ja som bola na operáci krčnej operácii v Nitre, operoval ma primár MUDr. Koleják a bola som veľmi spokojná s prístupom lekárov aj sestier. Mala som herniu disku C4 / 5 a dostala som umelú náhradu platničky. Ak by sa chcete niečo spýtať, kľudne mi napíšte na môj mail sisula456@azet.sk, z vlastnej skúsenosti viem, ako je dobre sa s niekým porozpávať, keď má človek tááááky veľký strach.
Silvia