Dobrý deň,
mám silné bolesti krčnej chrbtice a žiadne známe lieky od bolesti ako napr. Aulin, Ibalgin a pod. mi nezaberajú. Má niekto pozitívne skúsenosti s inými liekmi?
Dakujem
Ten clovek dr. Kolejak pochadza od nas velmi dobre ho poznam. Aj rodicia boli lekari. Odporucam Vam ho.
Ja som bola operovaná v Martine ale na bedernej časti chrbtice. Bola som veľmi spokojná a na izbe som bola s babami čo im operovali krčnú chrbticu. Oni po operácii mohli sedieť aj sa ísť večer po op osprchovať takže to mali lepšie. Odporúčam Martin
Dobrý deň, Pavol. Rada by som k Vášmu rozhodovaniu o operácii prispela svojim názorom. Prasknutá platnička vzniká ako dôsledok dlhodobého jednostranného zaťažovania stavcov, ktoré neustálym silným tlakom spôsobia najprv vyklenutie platničky (preklúziu) - ako keď stlačíte gélovú loptičku a ona vytvorí “bublinu”. Ak tlak pokračuje, platnička praskne a vytečie z nej rôsolovtá hmota - jadierko. To potom tlačí na nervy vychádzajce z miechy a spôsobuje veľké problémy. Operácia Vám síce odstráni časť platničky, ktorá vytiekla, ale príčinu nie. To znamená, že po operácii budete mať jednak zmenšenú platničku a jednak na ňu znovu začnú tlačiť stavce tak, ako predtým. To znamená, že je len otázkou času, kedy sa Vám stav vráti, príp. zhorší. Na odstránenie problému sa potrebujete naučiť správnemu držaniu tela, ktoré odstráni jednostranné zaťaženie platničik a ZREGENERUJE ich. Toto umožňuje veľmi jednoduchý liečebný telocvik SM - systém. Ak máte záujem, pozrite si stránku www.studiozdravia.sk. Držím palce!
Pochopte v 21. storočí, žiaden zázračný PÁN neexistuje. Takých pánov tu už bolo, ruský MUDr. Kašpirovský naplňal štadióny, aj ja som na neho bola. Nepomohol ani on, ani iní ľudoví liečitelia. Nakoniec som sa operácií nevyhla. Liečila som sa rôznymi spôsobmi od 31. roku života do 44. Teraz som 12 rokov po operácií a všetko je OK. Treba veriť lekárom a konzultovať to u viacerých, čo povedia. Potom sa rozhodnúť. Mne povedal len jeden lekár, že treba operovať a ja som mu uverila. Keď mi za 13 rokov nezabrala definitívne žiadna liečba, poslednou možnosťou bola operácia. Nebojte sa, choďte do toho. Tieto operácie sa robia už dlho a je skoro 100 % úspešnosť. Nepripúšťajte si neúspešnosť operácie. Držím všetkým prsty.
Ja som bola na operacii bedrovej platnicky v Martine pred dvoma tyzdnami, ale zatial mam z toho zmiesane pocity. Neviem co vsetko ma este caka a kedy budem uplne v poriadku.
Ahoj, ja som mala teraz 33 rokov, mam tiež vyskočenú platničku, aj mne poradil neurochirurg posledne riešenie a to operáciu krčnej chrbtice - platničky, medzi st. C5 a C6, pretože mi dosť rozsiahle tlačí na miechu a to je určite nebezpečné, keďže je na tom závislá cela nervová sústava, takže mi poradil len operáciu, viem sama, že mi už nemôžu pomôcť len rehabilitácie, masáže a podobne, tak som sa s tým musela zmieriť, aj keď určite ešte niekoľko rokov počkám, kým to bude možné. Mame totiž nádherného ročného synčeka, takže chcem určite ešte počkať, napíšte mi aké to bolo ako to všetko prebiehalo pred a po operácii, aby som vedela čo ma čaká a neminie Maťa
V Nových Zámkoch operujú už nespočetné roky. Mňa tam úspešne operovali v r. 1998 a to som vtedy o operáciach v Ružomberku nechyrovala. Novozámockí lekári sa učili v Hradci Králove a to je čo povedať. Predpokladám, že v Ružomberku operujú len posledných pár rokov, ale v N. Z. určite dlhšie. Ak by to množstvo pacientov, ktorí ležali po alebo pred operáciou vtedy ako ja v N. Z. vedeli o Ružomberku, tak by sme sa dali operovať tam. Hlavne východniari a stredoslováci. Boli sme tam od Čiernej nad Tisou po Bratislavu. Od 25 do 65 rokov. Takže nech nikto nepochybuje o Nových Zámkoch!
Zdravím všetkých ktorí ešte váhajú s podstupením operácie hernie platničky L5 / S1. plne podporujem a súhlasím s tým, čo napísal Mirusko, čo sa týka výberu operatéra. Operovali ma MUDr. Koleják (teraz primár neurochirurgie v FN Nitra) a MUDr. Šedivý, predtým obaja posobili v NZ, v tíme p. profesora Rudinského. Som po operácii 2 týždne a cítim sa ok. Pred operáciou som trpela pol roka, nepomáhali injekcie, infúzie, rehab cvičenia a bolesti som tlmila liekmi. Takže keď operáciu, tak odporúčam vykonať ju na neurochirurgii v Nitre.
Môjmu synovi presunuli už druhý raz termín operácie platničky. Má bať operovaný na Kramároch, už takmer rok mu tŕpnu prsty na ruke. Majú mu vymeniť platničku na poslednom krčnom stavci. Čo poradíte? Syn má 40 rokov.
Dobry den, skusili ste uz aj kortikoidy? Ja mam sice vysunutu platnicku L5S1, ale po kortokoidoch mi bolesti trosku polavili.
Dobrý deň. Ja som bola operovaná v r. 1987 v Nových Zámkoch, mala som 40 r., teraz mám 63, takže je to už kopu rokov. Mala som poškodené platniča L4, 5. Operovali ma na ortopédii, vtedy tam ešte operoval brnenský pán docent, neviem už ako sa volal. Ale veľmi mi pomohli. Nemala som nejaké vážnejšie problémy, tie už ale pomaly začínajú, pretože už mám aj viacej rokov. A začínajú sa už aj iné zdravotné ťažkosti. S tou chrbticou nie sú až také problémy, len si to treba udržiavať, cvičiť, chodiť plávať, atď. Ale najlepšie sú v tomto asi Nové Zámky.
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako to prebiehalo po operácii, teda kedy sa dalo vstať, resp. koľko treba ležať, ako je to s toaletou a po koľkých dňoch Vás prepustili domov a pod. Ďakujem za info.
Dobry den Mariana. Ak by ste mohli, prosim napiste mi na e-mail ako ste sa po operacii venovali chrbtici. Bola by som vdacna za rady. Ake ste mali zamestnanie? Dakujem.
Bol som operovaný v lete 2010 v Košiciach L5/S1. Nemôžem povedať krivého slova. Kvalita života sa zlepšila o 100 percent. Klobuk dole pred personalom neurochirurgickej kliniky. Ta ulava sa neda opisat vie to len ten, co zazil. SP.
Dobry den, chcela by som sa informovat v ktorej nemocnici vas operovali a ktory lekar. Mame tiez taky problem. Dakujem.
Roku 1999 som mal dopravnú nehodu s vážnym poškodením chrbtice. V Nových Zámkoch mi operáciu neodporúčali pre veľké riziko. V roku 2005 som bol na vyšetrení vo vojenskej nemocnici v Ružomberku. To už som mal nehybné celé ľavé chodidlo. Po konzultácii mi hovorili, aby som si vybral operáciu, alebo invalidný vozík. Vybral som si operáciu. Teraz chodím, síce s paličkou, a za svoj stav vyslovujem veľké poďakovanie lekárom z Ružomberka.
Prosím Vás o meno Dr., ktorý vás operoval. Odkladala som operáciu, ale už nemôžem a chcem byť operovaná v KE z rodinných dôvodov. Ďakujem.
Chcela by som sa opýtať, či máte nejaké skúsenosti ako to prebieha prvý deň po operácii medzistavcových platničiek v driekovej oblasti. Je pravda, že prvý deň má pacient zavedený močový katéter?
To čo ste napísali do bodky som prežívala aj ja pred 3 rokmi a zbytkové problémy trvajú doteraz. No naučila som sa už s tým žiť, ináč to nejde. Som vytrhnuá od všetkých sociálnych kontaktov a je mi veľmi smutno. Nikdy sa s tým nezmierim. Mám 53 rokov, v hlave som si to už upratala, ale smútok na duši ostáva. Mám fajn rodinu, cítim sa nepotrebná, už neviem ani nakupovať, lebo sa miťažko chodí atď., ale k tým operáciam chcem povedať toľko. Nie každý je po operácií z toho von. Ja som po operácií ako 33 ročná 10 rokov cítila vporiadku. 10 rokov sa to zhoršovalo a to som podceňovala, až som spadla z nôh. Teraz sa to už nedá operovať, lebo sú tam zrasty a tie mi robia takéto problémy, nedá sa to operovať. Môj organizmus sa ku mne takto zachoval. Preto nie su na vine lekári ale vlastné telo, ktoré sa takto zachovalo. Zrasty po operácií sú niekedy horšie ako platničky, lebo tlačia na nervy v okolí chrbtice.