Operácia chrbtice

Mňa tiež čaká podobná operácia, mám absolútnu spinálnu stenózu, herniu disku s tlakom na durálny vak a koreňové pošvy, C4-5, bulging disku C5-6 s tlakom na durálny vak i koreň. Po rokoch liečenia som dospela do štádia, že operácia je nevyhnutná. Mám neznesiteľné bolesti a platničky sa mi už dotýkajú miechy, takže už nemám na výber. Vaše slová sú povzbudivé a dúfam, že ja budem na tom tak isto. 19.10.2011 idem na konzultáciu k neurochirurgovi, neviem ako dlho budem čakať na termín operácie, ale som už rozhodnutá ju postúpiť. Kde Vás operovali a ako dlho Ste čakali na termín? Držím palce v doliečovaní.

Dobry den pan Pavel, dakujem za Vas povzbudivy prispevok. Uz som 2 tyzdne po operacii krcnej chrbtice. Menili mi platnicky C4-C5, C5-C6. Zatial mavam este dost velke bolesti pri sedeni v oblasti krcnej chrbtice hlavne. Tieto problemy som mala aj pred operaciou. Dufam, ze to casom ustupi. Ako sa mate? loli

Dobry den prajem. Prvy krat sa zucastnim tohto fora a prepacte za pravopis, lebo som dva tyzdne po operacii chrbtice s stale si hladam polohu na prezitie. Diagnoza spondylolisteza L5 s posunom 21 mm. Prva operacia 12.9.2011 v Ziline, bolesti sa presunuli do druhej nohy a tak na stvrty den ma operovali druhy krat. Vymenili mi platnicku a zafixovali mi L4, L5 a S1 siestimi srobmi a takou platnou. Doma som presne tyzden, prava noha v poriadku a ta lava co bola o.k., tak teraz mam neznesitelne bolesti v lavom predkoleni a v chodidle … pali, stipe, picha, trne mi a na dotyk brutalne boli. Naozaj neviem, ci je to pooperacny stav alebo sa tam cosi cviklo, kontrolu mam za 6 tyzdnov, ale podla mna taketo non-stop bolesti v predtym zdravej nohe nie su normalne. Prosim niekoho, kto by mal podobny problem aspon o slovo utechy, ze urcite to prejde, lebo mam 36 rokov a dve male deti a predstava tretej operacie ma naozaj desi, ledva to tu na posteli pisem a bolesti su kvalitne. Dakujem vsetkym za cas a ochotu podelit sa s ostatnymi o svoje pocity. S pozdravom, daniel.

S Rehakom - velmi zle, trpim neznesitelnymi bolestami, to si dobre rozmyslite a precitajte si vsetky prispevky.

Ja to skúšam rozchodiť a čo najmenej sedieť vtedy bolí celý chrbát, radšej polosed alebo ležať, na uvolnenie miolastan a tie bolesti sú pravdepodobne len následok krčného svalstva ktoré pri operácii bolo asi trochu v inej polohe ako pred operáciou, nemyslite na bolesť a predstavte si že chrbtica je OK to znamená že treba vylúčiť subjektívny pocit a nelutovať sa. bolesť bola je ale časom ustúpi. Som čerstvo po opperácii na druhý deň somchodil a tretí deň šup domov. Je pravda že opuchy sú, zle sa prehlĺta ale na 5 deň už jem normálne občas pri pití zabehuje ale prejde to. verím že stav nebude horš´í ako pred operáciou a hlavne som sa vyhol degenerácii a odumieraniu miechy čo sú pri jej zúžení nenávratné stavy a to je tým odďalovaním. Pokial operácia dopadla dobre tak aj rehabilitácia by mala napomôcť k zlepšenému stavu +kúpele. Treba rátať ale so zmenšenou pohyblivosťou v rotácii ale niekedy aj menej otáč sa znamená viac (beriem to z humorom) Podľa mň amenej sedieť, viacej chodiť ale nepreháňať, golier len v neznámom teréne pri chôdzi ináč preč s ním tam sa nemá čo vysunúť tie platničky sú fix nevyskočia netreba sa báť a posilovať pomaly krčné svaly aby neochabli, lebo potom je to horšie dodržiavať rady neurológa a rozcvičiť. Som v začiatkoch aj ja ale nepociťujem nejaké bolesti dokonca sa mi zlešil hmat a cit v prstoch asi mi to spravili o 5 minút 12. Doporučujem odborníkov V Nitre sú to nie frajeri ale machri klobúk dole, personál na 1*, proste som prekvapený kam sa zdravotníctvo poberá. Doporučujem vrelo a počúvať čo vám doktor povie o Vašom stave. to je aj odpoveď na nasledújúci článok (dopyt) Stav keď sa plattničky primárne tlačia na miechiu je horší oproti sekundárnemu útlaku preto neváhajte a preč s nimi čo najrýchlejšie lebo zvápenatená platnička sa bude len roširovať a miechu nenávratne degenerovať až môže dojsť k ochrnuťiu horných končatín. Môj názor nemusíte s tým súhlasiť poraďte sa s doktorom lebo aj operácia môže byť komplikovanešia. Držím palce a netreba sa báť nič pri operácii necítite a večer beháte-. Držím palce

Prečítajte si hore

Pavel, vidím, že všetko beriete s humorom, čo je super, lebo tie hrúzy, čo tu čítam … Operácia bola robená v celkovej anestézii, alebo lokálnej? Veľmi Vám držím palce a nech Vás humor a pevná vôľa neopúšťa. Pekný deň, Dagi.

16.2. som, pre veľkú nedbanlivosť majiteľa domu v ktorom bývam, spadol na rozbitých schodoch pokrytých ľadom. Pri tomto páde som spadol cez 4 schody, pod ktorými som ostal sedieť. Chrbticou som pritom narazil na schody a došlo k jej poškodeniu. Najprv sa zdalo, že úraz je bez komplikácií a akýchkoľvek prejavov. Netreba ale nijaký pád podceňovať! Po pol roku som začal mať veľké bolesti za pravou lopatkou, ktorá prenikala do pravej ruky spojené s tŕpnutím prstov. Po MR je evidentné, že došlo k prasknutiu platničky v krčnej chrbtici, ktorá mi teraz výrazne tlačí na miechu. Preto je operácia nutná. Mám 2 otázky: 1, čo mám robiť s majiteľom domu, ako získať odškodnenie? 2, Nepočul niekto o možnosti laparoskopickej operácie krčnej platničky? Ďakujem za každú radu.

Ahoj Peťka. Dcéra má 33 rokov a má veľké bolesti chrbtice - skoliózu a ďalšie problémy. Dostala som tiež doporučenie do Martina, ale nevieme, na koho sa máme obrátiť, ani v ktorej nemocnici. Ak je to možné, napíš prosím nejaký kontakt. Vďaka.

Prosim vas pekne, bola som na CT a zistili mi, medialna protruzia iv disku c6/7, mam silne bolesti ramien, mam aj vysunutu c/8 dala by som sa aj operovat, keby mi to pomohlo, co by ste mi poradili? Dakujem vopred.

Ahoj Daniel, ja som odlozila operaciu pre chorobu inu, ale bolesti mam v pravej nohe neznesitelne, v noci ma boli pravy klb a niekedy prejde bolest aj do lavej nohy. Platnicku mam vysunutu 7 mm, nepomohli mi infuzie, injekcie, tabletky, ozon ani kupele, ale ked citam tieto prispevky, neviem co robit. Tebe prajem co najmenej bolesti, ked si uz po operacii, myslim, ze to bude uz len lepsie. Prajem vsetko dobre.

Ahoj Dagi. Humor to je jediné, čo mi zostáva a pomáha Dík. Vidím, že ste pochopili o čom vlastne život je. Netreba sa opúšťať a ľutovať sa, ale prijať aj to, že po liekoch ktoré nezabrali, operácia je jediné riešenie. Je to v plnej anestézii - čiže nič neviete a nič necítite. A treba veriť, že to dobre dopadne. Ozvite sa ako vám dopadla konzultácia a hlavne si nedajte radiť lajkom -na to sú odborníci neurochirurgovia a tí vám všetko vysvetlia. Držím Palce na oboch rukách, aby ste boli OK. To čo iní píšu “hrúzy”, to sú všetko subjektívne pocitové stavy. Moc to nečítajte, ale verte hlavne sebe. Ja som to začal tiež čítať pred operáciou, ale to je akurát na psychiku nie dobré, tak som s tým prestal. A dobre som spravil.

Ahoj Mária. Ďakujem za reakciu na moje ubolené riadky a priznám sa, že som pozrel toto fórum až dnes, lebo keď čítam tieto články, tak mi to na psychike moc nepridáva, lebo si tu pripadám ako na diskusii vojnových veteránov. Moje bolesti neustupujú a tak budem dnes kontaktovať primára a poprosím o radu čo ďalej, lebo už naozaj niekedy nevládzem. Ak ti možem poradiť, tak sa určite spoj s nejakým neurochirurgom a prekonzultuj s ním tvoj zdravot. stav a dohodni si konzultáciu, prines si so sebou všetku dokumentáciu, CT, MR, RTG a neviem čo ešte a určite ti odporúči oper. zákrok, lebo ten tvoj stav sa po tom všetkom, čo si absolvovala určite len tak sám od seba nevráti do normálu. Buď alebo. Viem, že to je ťažké ale najhoršie na tom je, že nemáme na výber! Tiež som nespal pár nocí pokiaľ som sa rozhodol a teraz trpím teda kvalitne ale verím, že to tak asi musí byť! Drž sa a ozvi sa, ako si sa rozhodla. Pa, Daniel.

Ahoj Pavel, tak som včera absolvovala konzultáciu u neurochirurga, ktorý po prečítaní CD-čka z MR mi povedal, že tu nie je čo riešiť a na čo čakať, a objednal ma na operáciu. Termín by mal byť cca. za 4 mesiace, rozmýšľam, či to neurýchlim, lebo som viac menej psychicky na ňu pripravená. Zvažujem aj ešte aspoň jednu konzultáciu u iného neurochirurga a keď aj ten sa vyjadrí, že treba operovať, skúsim skorší termín. Ako sa máte Vy? Dúfam, že rahabilitácia prebieha úspešne a s úsmevom. Ďakujem za Vaše povzbudivé slová, tie hrúzy som fakt prestala čítať, “pohovorila som si sama so sebou” a dala som za pravdu Vám aj sebe. Držím Vám palce a prajem čo najrýchlejšie uzdravenie. / v rámci možností samozrejme /. Pekný deň. Dagi

Ahoj Dagi, ja som absolvovala operaciu krcnej chrbtice v septembri. Menili mi dve platnicky. V decembri idem na kontrolu ci tie nahrady dobre zrastli. Citim sa lepsie, bolesti este mam, ale su mensie, predsa bol to zasah do tela. Ja som mala hlavne pred operaciou bolesti krcnej chrbtice pri sedeni. Neobsedela som ani 10 minut, musela som odist z prace, kedze som pracovala pri pocitaci. Dufam, ze sa to casom zlepsi. Suhlasim s Pavlem, daj na svoj subjektivny pocit. Mna sa tiez kazdy pytal, ci sa nebojim. Bala som sa, ale bolesti boli silnejsie, nebolo co riesit. Bolestami som trpela 10 rokov. Z nemocnice ma prepustili po 3 dnoch. Pomaly zacinam s rehabilitaciu a potom by som chcela ist do kupelov. Drzim palce.

Ahoj Dagi. Mna operovali 11.8.2011, od operacii sa netreba bat, bolesti som mala len pri prehltani / krcnu op. / Po 3 dni ma prepustili domov. Absolvovala som aj rehabilitaciu, zial nemozem sa chvalit. Bolesti mam nadalej, ruky mam slabe, a sediet je to hrozne. Operaciu ti odporucam ako krajne riesenie. Skus pred tym ozonoterapiu. A mna ozaj uznany neurochirurg operoval. Prajem skore zlepsenie.

Ahoj hela. Mna tiez operovali na krc. stavce C4-5, C6-7. Ja som chodila o barle 1 rok a neznesitelne som mala slabe obe ruky, tahalo mi krize do lava. Absolvovala som vsetke vysetrenie aj Blave na neur. klinike patrali po niakej myelopatii. Nepotvrdili to, ale predsa rozhodli operovat, tolko ti mozem povedat absolutne nie som lepsie / trocha na nohy /. Uz som po rehabilitacii, zial bez vysledku. Operacia je nic netreba sa bat, len na to mysliet, ze moze to byt este horsie. Nemam dobre skusenosti. A ozaj ma operovali dobri odbornici.

Ahoj Loli, teším sa, že operácia dopadla dobre a dúfam že aj rehabilitácia sa darí. Nemôžem povedať, že by som sa bála / zatiaľ /, beriem to ako niečo, čo mi pomôže. Bolesťami trpím niekoľko rokov a tiež som musela odísť z práce pre veľké bolesti. A dúfam, že operácie mi aspoň trochu zmierni tinnitus, ktorý ma trápi, vraj z krčnej chrbtice. Držím palce a prajem skoré zlepšenie. Pekný deň, Dagi.

Ahoj Mária, tak to mi je naozaj ľúto, že máte stále bolesti a problémy, ale časom sa to zlepší, uvidíte. Pýtala som sa na ozónterapiu, môj neurolog mi ju neodporučil. Veľmi Vám držím palce a prajem rýchle a trvalé zlepšenie. S pozdravom, Dagi

Ahoj dagi a kam mas ist na operaciu? Ja citim tiez este bolesti krcnej chrbtice a ramien, hlavne ked je teraz chladno vonku. Som 6. tyzden po operacii. Dufam, ze mi ta operacia aspon trosku pomoze, aby som sa mohla vratit niekam do prace. Ja ti drzmi palce. Po operacii som mala tiez asi 2 dni bolesti pri prehltani, ale to rychlo prejde. Krcnu chrbticu operuju vacsinou z predu, takze na krku budes mat asi 4 cm jazvicku. Drzim Ti palce a zelam pekny vecer. Ahoj