Operácia chrbtice

Pekny a pohodovy den! Ja mam za sebou uz tri operacie chrbtice chrbtice a to v Brne, N. Zamky a poslednu v Bystrici, kde mi robili o.i. Dynamicku stab. L4-S1 Dynesys. Teraz tomu uz budu tri roky a ja dakujem Panu Bohu, Dr. Rusnakovi /operoval/ a celemu personalu neurochirurgickej kliniky F. D. Roosevelta v B.B., boli totiz uzasny a ja sa mam fajn. Hlavu hore, drzte sa a bojujte, zivot je krasny!

Mila Majka dúfam,že operácia ktorej si sa tak bala dopadla dobre a ty sa cítiš tiež lepšie…Neboj sa čas všetko zahoji…poctivo cvič a nepodceňuj svoje sily a dodržuj pokyny lekarou,tak sa dobre vyliečiš…Píšem preto,lebo odchádzam na 2-týždne do Nemecka a stale myslím na Teba a viem ako Ti je po operácii…tiež som to podstúpila ,tak viem čo to všetko stoji úsilia a trpezlivosti kym budeš OK-ej…prajem skore uzdravenie…Gituš

v žiadnom prípade nechodťe na operáciu

Dobry večer,moja diagnóza znie M431 spondylolistéza L5S1,v oktobri ma čaká operacia na fakultnej nemocnici v Brne,mam s toho velky strach.Ako mam ten strach prekonat?Mam 23 rokov a počujem rôzne názory na túto operáciu,že som na operaciu moc mlada,alebo že sa mi to može zhoršiť,alebo že sa vobec nemusim prebrať s narkózy,…Stále nad tym rozmýšlam či tu operaciu mam vobec podstúpiť.Bojim sa že budem mat ešte väčšie bolesti alebo dokonca skončim na vozíčku.

Ahoj Sisa. Zaujimalo by ma ci si sa dala operovat, alebo nie. Ako sa citis? Ak budes potrebovat kontakt na NZ pokusim sa ti to zistit. Dik za odpoved.

Dobrý deň psl môže mi niekto poradiť cviky na DVD aby som mohla cviciť mám 45 rokov, som 2,5 mesiaca po operácii ľavej stany L4/L a mám ten istý nález na pravej strane

Ďakujem vopred za každý príspevok a ochotu pomôcť

Iveta

Vobec sa nemusite bat ja mam 25 a uz som po 2 operaciach chrbtice a vdaka tomu mam plnohodny zivot bez bolesti.Operovana som bola v Bratislave na Kramaroch kde su fakt skvely lekari len im treba verit a vsetko bude fajn ale samozrejme treba byt v dobrej psychickej kondici a robit vsetko co nakazu.Prajem vela sil a zdravia aby vsetko dobre dopadlo.

na zaklade mojich vlanajsich skusenosti(operovali ma na to iste na kramaroch v ba)odporucam, som spokojna, po dodrzani vsetkych odporucani, kupeloch som ako novy clovek, citim sa lepsie_co sa tyka chrbtice ako kedy kolkek pred tym, tiez som sa riadne bala, no dopadlo to vyborne a som stastna; (eva 33r.)

Bola by som rada milá pani Marta ,keby ste mi povedali ,ako dlho po operácii ste nemohli sedieť…dakujem a prajem veľa zdravia…

Diagnostikovali mi spondylolistezu L5/S1 koncom minuleho roku, ked ma pri hokeji seklo v krizoch. Bral som vtedy infuzie a rehabilitacie a nejako som sa z toho dostal. Teraz vsak po pol roku, ked som trosku viac porobil, asi pred 10 dnami zacal som mat silne bolesti zadnej casti lavej nohy az pod koleno. Boli to silno pri stani a chodeni uz po 3-4 min, ked sedim nie. Bol som na neurologii v Kosiciach. Vybral som uz 3 infuzie neodolpasse, 5 injekcie hotemin, 1 inj. diphropos, aulin, aescin, midocalm v priebehu tyzdna, no bolest neustupuje. Uz nemozem chodit. Nevie, niekto ci je sanca, ze to prejde iba konzervativnou liecbou, lebo 10 dni sa mi zda dost?
dakujem

Janka. moja dcéra je po opreácii chrbtice - mala 23 rokov urgentne v BB a zachránili ju od vozíka a necítenia sa. Bola operovaná urgentne- rozdrvila sa jej platnička v mieche. Ja som po operácii chrbtice v 38 roku života a to už som nechodila, tiež v BB.Bohužial práve dnes som bola v Kežmarku, kde je teraz môj operatér,a mám veľký strach
pretože už potrebujem umelú náhradu a neviem sa rozhodnúť kde sa dať operovať.
Ako si sa dostala do Brna? Vieš mi poradiť.?
U nás je vraj problém s kvalitným materiálom
schválený poisťovňou a čakacia doba je vraj cca š.4 mesiace.
Ak mi odpíšeš budem veľmi rada,Držím palce, Janka.

Ahojte, vie mi niekto poradiť? Mám ísť na druhú operáciu chrbtice, kde mi majú dať umelú náhradu a jeden návrh spevniť chrbticu titanovou sieťkou,/ Kramáre/ v inej nemocnici návrh na umelú náhradu a zošrobovanie chrbtice dvoma šróbmi. Ružomberok/.Máte skúsenosti? poradíte? Ďakujem Janka. Som už 11 rokov po prvej operácii.Mám 49 rokov.

Aj ja som po OP chrbtice S1/L5+l.platnicky v N.Zámkoch cítim sa OK,treba cvičiť a hýbať sa.Doporučujem knihu:Vysoká škola chrbtice.Mne ju ponúkla rehabilitačná v N.Z. a tiež dávajú podrobný popis cvikov na jednotlivé dni po OP.Všetci sú tam milí,šikovní a múdri,super ľudia.Patrí im neopísateľná vďaka.

Prosím o pomoc. Má niekto kontakt na p. Doc. Reháka z I. ortopedickej kliniky v Bratislave. Vopred ďakujem za každú informáciu.

ahojte,mam problemy s krcnou chrbticou uz 10rokov.Pracovala som v administrative,ale nakolko mam velke bolesti krcnej chrbtice,nemozem sediet za pocitacom som teraz nezamestnana.Chodila som na infuzie,rehab,liecenia.Nic nepomaha.Zacala som doma cvicit,ale ziaden efekt.Na Ct mi nasli nales v driekovej oblasti,ale netlaci to na nerv.V krcnej oblasti mam iba bloky.Trpim aj zavratmi.Chcem sa opytat,ze ci tu je aj niekto kto ma podobne problemy s krcnou chrbticou a ci by neporadil dobreho odbornika.Dakujem

Dobrý p. Gituš ospravedlńujem sa,že som sa neozvala , ale až teraz som začala pracovať a internet doma nemám. po operácii sa cítim celkom dobre tŕpnutie úplne zmyzlo ale začala ma zase pobolievať iná platnička ale dá sa to ešte vydržať, po operácii som poctivo cvičila a teraz už menej môže byť že aj kvôli tomu,veľmi cítim zmenu počasia a taký divný pocit tam kde ma operovali ako keby prázdno, ale v NZ klobúk dole aj pred lekármi a ochotou sestričiek a ošetrovateľou ani sa mi oddísť z tade nechcelo, a vy sa ako máte, ďakujem že ste na mňa mysleli , pekný deň Majka

Milá Majka: som rada,že sa máš dobre.len pozor s prácou a nepretažovat sa. S tým cvičením vrát sa k tomu radčej každý deň trochu -pomáha to ale nie proti bolesti. Ozaj Majka som rada,že sa tak dobre citiš a na tú druhú platničku pozor. Ja som 2-roky po operácii ale je to čoraz horšie.Pred 2-týždňami som bola v nemoc. na infuzie ,čo som nemohla vydržat od bolesti.Prajem TI aby ti to čo najdlhšie vydržalo a bez bolesti.//dakujem ,že si sa ozvala,ked dačo tak napíš.//gituš

kontakt do ambulancie na Doc.Rehaka je 02/48234286. Mne operoval pred 3 tyzdnami 15 rocnu dceru a sme velmi spokojni s pristupom lekara a aj personalu na 7.poschodi Ruzinovskej nemocnice. Uvidime ako dopadne doliecenie. Operaciu viedol Doc.Rehak a nasa dg.Spondylolisteza L5S1.
Pre takuto dg. v 4.st. Th. ine riesenie je nemozne len radikalna operacia. Odporucam nevahat, predlzovanie nic nevyriesi. Po dobu 6 tyzdnov od operacie moze len lezat alebo stat a chodit. Na WC sme si dali predpisat nadstavec, ale toaletu riesime postojacky. Pomalicky cvicime naucene cviky a budeme respektovat odporucenia lekarov a rehabilitacnych sestier. Kazdemu zelam pozitovne myslenie, psychika robi zazraky.

moju tetu boli chrntica

Rada Vám pomôže s konktaktom nakoľko som sama osobne navštívila p. Doc. Reháka, je veľmi dobrý odborník ale len v niektorých záležitostiach.
Tu je kontakt do ambulancie, musíte sa vopred objednať a povedať že chcete ísť k nemu: 02/48234286 alebo na spojovateľku: 02/48234111,43332444. Prajem veľa zdravia