Operácia chrbtice

ahoj, mam tiež takyto problém a chcem sa Váa opitať kde všade na východe sú nemocnice kde sa ozonoterapia vykonáva. vďaka

ahojte spolutrpiaci ! Ja mám už dosť tiež bolesti chrbta,trápim sa asi aj 20 rok. a mám 39rok.pojedla som kopu liekov (na gastre zistily poliekové trauma žal. a pečene )infúzie , obstrekov,naprávania . Ale človek stale musi niečo robiť (mam tri deti ) a tak to ide pokial sa da ale…moje rtg znie:lézia disku C5-6,dorzálny osteofyt,C5-mierna def.spondylóza,blokádaC5-7,unkovertebrálna artrózachr.sinistrokonvexná skolióza , osteochondrosis intervertebralis et spondylosis def. v hornej a strednej tretine TH chrbtice Coxy: prítomné sú variety obojstranne os ad acetabulum, väčšia vpravo, incip. známky coxartrosy obojstranne a ete aj výrastky na pate, má niekto niečo také? alebo vedel by mi niekto poradiť ?čo s tým ?,?,?,?,a o cvičení ani nehovorím , všade sa hovorí necvičiť cez bolesť ? a ako inak ? ĎAKUJEM ZA AKUKOĽVEK RADU vďaka

ahoj, zavolaj si do svojej zdrav.poisťovni oni ti povedia, kde máš ísť. Ja som v Dôvere a v našom meste, hoci ozonoterapiu robia, ale NsP-lôž.odd. nie je zazmluvnená, tak som musela ísť až do Žiliny

mila BABINKA.Asi 3 tyzdne som mohla iba lezat alebo stat a postupne som si sadala. Teraz sedim v pohode ale po dlhsom case mam zase problem rozhybat sa.Znovu chodim po lekaroch.Prajem vela zdravia

Ahoj Miroli, 9.10.2008 som prisla domov z NO, dostala som 5x Neodolpase, Diprophos, Aulin, 2x ozonoterapiu, kaudalny blok. Uz 5 rokov sa chystam na druhu operaciu, ale nemozem na nu nabrat dostatok odvahy. Prva operacia bola extruzia disku a sekvestre. Posledna MR (r.2007) je velmi zla - spondilartroza, spondiloza, retrolisteza. Su tam tlaky na nerv. korene a duralne vaky L5/S1. Nie som lekar, ale myslim si, ze si este nevyskusal viac moznosti konzervativnej liecby, nakolko ja sama sa liecim uz 10 rokov u neurologa a dokaze mi pomoct. Ulavu pocitujem stale az po cca 2 tyzdnoch od preliecenia. Momentalne mam take tazkosti, ze nemozem ani poriadne sediet, tiez mam bolesti v zadnej strane panvy, ktore vyzaruju az do noh (no na pohlad vyzeram ako zdravy clovek, ale v skutocnosti trpim ako kon). Vyskusal si uz ozonoterapiu alebo kaudalny blok? Ak budes mat akekolvek dalsie otazky, mozes sa na mna obratit.

Vazeny pan doktor Peter, chcem vas poprosit o radu.
Som po hemilaminectomii s epiduralnou jazvou 2001- extruzia disku a sekvestre L5/S1. V r. 2007 MR dg. retrolistezu, spondilozu, spondilatrozu. Chondrosis disci intervebralis L3-4, L4-5 a L5-S1, s kontaktom na duralne vaky a nervove korene. V BB mi bola doporucena fixacia, stabilizacna operacia. Uz 4 roky sa nemozem na nu odhodlat kvoli strachu, ze ostanem ochrnuta. Velmi ma bolia nohy, ale stale este dokazem chodit. Od oktobra 2008 ma zacali liecit ozonoterapiou. Myslite si, ze mi to pomoze? Za odpoved dakujem.

Ahoj Terka: prosím Ta ,keby si mi opísala ako prebieha kaudálna blokáda, lebo mám ju podstúpit a neviem čo ma čaká. Som 2a pol roka po operácii krížovej chrbtice a to ::platničky L5-SI a mám neustále bolesti. Poslali ma do Ružomberka sa objednať na kaudálnu blokádu a mám strach. Mám osteochondrozu disku a aj herniu disku L2/3.Boli ma ľavá noha najme pri chôdzi…prosím napíš ,čo to vlastne je tá blokáda a či musím byt hospitalizovaná…zatia dakujem Gituš.

Ahoj Gituš, kaudalny blok som absolvovala uz viackrat (cca 10x), zakazdym som bola hospitalizovana. Niekedy to bolelo viac, inokedy menej, ide vlastne o hlbkovy obstrek pri kostrci - ´´epidur. obstrek´´(vykonava sa to v polohe ´´na styroch´´ a trva to priblizne 3 minuty). Spociatku, kym ihla prenikne cez prietor, ktory ma, mozno pocitis tupu bolest, ale inak sa to da zvladnut. Mne osobne to pomohlo. Drzim palce :).

Ahoj Terka.No moc si ma nepotešila.Pred 3-týždňami som sa vrátila z nemocnice,kde som ležala 10-dni na infúziách.Ale nič sa nedá robit,keď ma tam už 3-krát posielajú,tak musím íst. Totižto 2-krát som sa nejak vyhovorila od strachu,ale tentokrát mi to neprejde.Prosila by som Ta Terka ,ešte keby si mi napísala kolko dní si bola v nemocnici,aby som sa vedela na to pripravia aj svoju rodinu///mám totiž postihnuté dievčatko 23-ročné.///Bud taká dobručká a napíš mi to prosím-prosím,moc mi to pomôže.Zatiaľ Ti pekne ďakujem a prajem veľa-veľa-veľa zdravíčka…Ahoj Gituš…

Gitka, ja som tam nebola hospitalizovana len kvoli kaudalnemu bloku, ale kazdy rok chodim pravidelne na preliecenie na NO priblizne na 8 dni a vtedy mi to davaju. Po tejto kaudalke som zo zaciatku musela lezat dve hodiny na strane, ktora ma viac bolela. Poslednykrat som lezala na bruchu pol hodiny. Ozaj neviem, ci len kvoli tomuto jednemu zakroku budes musiet byt hospitalizovana. Nemas sa coho bat, urcite ti to pomoze. Vela stastia a prajem pekny zvysok dna.

Ahoj Terka: dnes som volala do Ružomberka a mám príst 5.11 na obed.Mám si doniesť všetky doteraz robene vyšetrenia a lekárka mi vraj povie čo a ako sa bude ďalej robit.Tak sa Ti potom ozvem ,čo mi povedala.Zatial sa maj krásne a ďakujem za odpovede.Ahoj Gituš.

Milá ala,
myslím, že nie si sama čo máš také problémy. Ale zatiaľ máš krčnú chrbticu svoju, tak rob všetko preto, aby si si nemusela ľahnúť na operačný stôl 2x ako ja. Prvý krát s nádejou, že sa Ti konečne uľaví, že si v rukách odborníkov, ktorí ti pomôžu. Pritom sú poniektorí zbabelci, lebo ako to pokazia ako v mojom prípade, nie a nie si to priznať. Musíš hľadať odborníka, ktorý Ti uverí, že máš bolesti možno väčšie ako pred operáciou. Našla som takého, ktorý mi jednu zbabranú platničku zreoperoval. ale ostala tam ešte druhá, zle odooperovaná, aj tá mi robí problémy. Je v zlom postavení, stavce posunuté, tlačia na koreň nervu. Takže ďalšia operácia? Neviem, ale zase verím odborníkovi, ktorý mi pomohol. Len musím ešte 2 týždne počkať, som k nemu objednaná. Čo sa týka výrastkov na päte, tak to by Ti mal riešiť ortopéd. mal by Ťa poslať na ožarovanie. To by Ti malo pomôct, mojej sestre to veľmi pomohlo. Ale cvičiť by si mala, aby Ti nestuhlo svalstvo, alebo vyhľadaj veľmi šikovného maséra, ktorý Ti uvoľní svalový tonus a malo by sa Ti výrazne polepšiť. Tiež odporúčam chodiť na CERAGEM. Vyhľadaj si na internete všetko o týchto zázračných lôžkach. Je to masáž zdarma a veľa ľuďom to pomáha. Konkrétne mojej mame, tá sa cíti ako znovuzrodená.Ja momentálne nesmiem absolvovať túto masáž, lebo valčeky idú až po krčnú chrbticu. Až mi to zdravotný stav dovolí, tak určite začnem znova navštevovať toto centrum. Stránka www.ceragembratislava.sk Ja mám za sebou skutočne veľa, ale nevzdávam to. Treba len pozitívne myslieť. Ak by si chcela vedieť viac, môžem ti napísať na e-meilovú adresu. Mohla by som už knihu napísať. Z nemocnice do nemocnice, kvantum liekov, infúzií, injekcií. čo ma drží nad vodou je moja rodina, ktorá mi veľmi pomáha, priatelia a známi tiež. Ale teším sa z každého dňa, ikeď niekedy sú dni hrozné. Držím palce a želám všetko dobré Ala.

Ahoj a ďakujem Ria , s tou pätou idem na rhb,ožarovania robili pred 2 rok. ak by si mohla tak mi napiš na net : ala553@azet.sk
Som veľmi rada ak mi niekto poradí,pretože čím dalej sa citím horšie . Ďakujem

Ahoj Ala, som už po prvej operácii platničky L5/S1, ktorá sa mi po trakcii rozdrvila, teraz mám ísť znovu na operáciu, no dvaja lekári, dve nemocnice, každý navrhuje iný postup. Mám strach. Vedela by si mi poradiť, kde ťa tak pokazili, alebo kde ti pomohli? Môžeš mi odpovedať príp.na email? Ďakujem! Janka.

Ahoj Janka,
neviem či správne odpovedám, ak áno, tak radšej Ti odpíšem na e-meil. Ja som pod autorom ria. Ale kľudne Ti odpoviem na všetky otázky na ktoré sa budeš pýtať. Len mi napíš e-meilovú adresu. s pozdravom ria

Ahoj Janka .Ja som nebola na oper. ale by som šla keby som vedela že sa nebudem tak trápiť. (a to verím )
Ria neviem aký si mala presne probl.ale určite veľký keď si došla až na oper.stôl.Ja mám čím ďalej tým viac.Nehnevá má len hlava,chrbtica ale aj ruky…Už nemám pokoj od bolesti ani keď nič nerobím , a tak čakám čo ďalej a to má ničí Vieš mi vysvetliť čo to tam mam popisané .Verím že lekár mi poradí ale u nich to ide tak rýchlo že ti nič …A tu sú ludia čo majú skúsenosť a sú ochotný poradiť čo im pomohlo Len jedno viem len lieky nezaberajú tak ako by som chcela . Napíš budem čakať .

Milá Ala,
môj problém bol po úraze krčnej chrbtice spred 16 rokov. Potom jednostranné zaťaženie krčnej chrbtice, pri PC a potom zastaralá klimatizácia, ktorá ma úplne vyradila z práce. V podstate som teraz už rok a pol PN. Tiež mám problém s karpálnym kanálom, ktorý mi tiež minulý rok zle odooperoval jeden úžasný lekár na Antölskej. Teraz ma čaká znova reoperácia. Niektorým významom rozumiem takto: lézia disku- poškodenie platničky C5/6, dorzálny osteofyt-zadný výrastok,máš blokádu C5-7,medzistavcovú artrozu. Pokiaľ nemáš protruziu až extruziu disku, tak si myslím, že by sa dalo s tým niečo robiť. Ale to by Ti mal vysvetliť Tvoj neurológ. Určite dobrou rehabilitáciou a cvičením najmä Pilatesovými cvikmi by sa dal Tvoj stav zlepšiť. určite lepšie ako brať lieky. Ale ako som už písala, tak aj veľmi kvalitnou masážou by sa Ti dalo pomôcť. Rozhodne na sebe pracuj a denne cvič a pozitívne mysli, lebo to pomáha tiež. alebo sa pýtaj do kúpeľov. Ja som bola minulý rok v Dudinciach. To sú skvelé kúpele na pohybový aparát. Tiež Ti môžem doporučiť aby si išla na nejakú dobrú konzultáciu k neurochirurgovi, ktorý Ti určite povie, či je Tvoj stav vážny. Neviem bola si už na nejakom kvalitnejšom vyšetrení okrem rtg- CT, alebo MR? Veď tieto vyšetrenia dokážu odhaliť prvotnú príčinu, tiež či máš zasiahnutý nejaký nerv, keď máš bolesti. Hlavne sa neboj opýtať sa na Tvoj problém, veď lekár je povinný Ti vysvetliť. Keď hovorí rýchlo a nezrozumiteľne, tak ho zastav a povedz, že tomu nerozumieš, nech Ti to zopakuje. Ja som sa za ten rok a pol už tak zdokonalila, že sa nebojím opýtať sa a tiež aj oponovať mu. Hlavne vtedy, keď sa čudujú, že sa nemám lepšie. No koho by som v prvom rade klamala a načo by mi to aj bolo veď by som v prvom rade klamala samu seba. Hlavne pracuj na sebe a cvič každý deň. Cviky s malou loptou sú úžasné na posilnenie kčných svalov. Rozpísala som sa dostatočne, dúfam, že si z toho niečo vyberieš, čo Ti pomôže. Hlavu hore a pozitívne mysli. Ria

Zdravim vsetkych ludi s chrbatom.Aj ked nam to moc casto pripomina , ze ho mame pozitivum je , ze niesme ludia bez chrbtovej kosti…:)) trosku odlahcujem situaciu,ale pozitivne myslenie je velmi ,velmi dolezite.Lezim na posteli a som dva tyzdne po operacii platnicky L5/S1 a citim sa bozsky.po stavoch , ktore som zazil a vela z Vas ich doverne pozna je to nesmierna ulava.Citim sa ako novy clovek a kazdemu z Vas by som doprial taku ulavu a koniec bolesti.
Reagujem na prispevok suvisiaci z vyberom zdravotnickeho zariadenia pre pripadnu operaciu.Nakolko som to riesil tiez a lekari v mojej nemocnici akosi nemali zaujem riesit moj problem dalej ako opichanim mojej ritule injekciami a ruky infuziami musel som kedze ine riesenie ako operacia uz neexistovalo zaujimat sa o vsetko sam.Nikto Vam neporadi,respektive kazdy Vam poradi , ale po 10 tich konzultaciach z najlepsimi odborniki zistite ze neviete vlastne nic a ste zase na zaciatku.takze v mojom pripade som vsadil jednoznacne na referencie a kusenosti lekara ktoremu sa zverim do ruk.A pevne verim ze som trafil.Jedine co bolo pre mna meradlo kvality boli referencie a prakticke skusenosti doktorov.Jednoznacne mi z toho vysla najlepsie FN v Novych Zamkoch a kolektiv p.profesora B.Rudinskeho…
Profesionalny pristup celeho personalu.Konecne som mal pocit ze niekto rozumie tomu co mu hovorim, a tiez som mal pocit ze sa niekto naozaj o moj problem zaujima a aj rozumie tomu o com sa bavime.
Su to pre mna fakt profici , takze mozem kazdemu vrelo doporucit.
vela zdravia prajem M

www.ozonoterapia.biz myslim ze jediny to robia v CTcku a pichaju priamo do poskodeneho miesta.pichanie do svalu udajne nefunguje(tak to robia aj napr.v Spiskej Novej Vsi.)

Ahoj Ria . Ja som už bola aj v kúpeľoch a to v Kováčovej . Tam mi bolo ok . ale asi tak dva týž. potom sa to viac vyhrotilo …a na obstrek aby som mohla ako tak chodiť chodím raz za 2-3 týžd. A čo sa týka krčnej tam mám tak stuhnuté svalstvo že elek. na rhb ani necítim . A to v novembri som korčulovala a cvičila kalanetiku . Ale prešla som už cvičením pilatesu a joga , snažím sa aj teraz ale dlho neobležím na chrbte a zátylku (stoho mám aj depku ) nevládzem sa s tým zmieriť preto rozmýšlam nad operáciou,dik za vysvetlenie diag. Zmenila som po 2r. neuróloga .PN som už skoro rok a neviem čo bude teraz ,ako to bolo u teba Ďakujem a čakám na tvoju odpoveď Ala