Operácia chrbtice

Ahoj Ala,
vidím, že aj Ty máš za sebou toho už dosť. Ja som bola na PN tiež 1 rok, potom som musela zo zdravotných dôvodov skončiť aj v práci. Teraz som na 70% inv. doôchodku, evidovaná na úrade práce, t.č. som v pokračovaní PN. v utorok idem na kontrolné vyšetrenie do NZ, kde rozhodnú čo ďalej. Ak sa rozhodneš pre operáciu, tak sa daj len v NZ. Tam sú skutoční odborníci s ľudským prístupom. Všetko Ti patrične vysvetlia.Poprípade si dohodni konzultáciu ako to s tebou skutočne je. Mňa doondiali na BA-kramároch a v NZ ma dávajú dohromady za čo som im nesmierne vďačná. a odkiaľ si Ty ak sa môžem spýtať. Ja som z BA. Tiež som bola zvyknutá aktívne športovať, korčuľovať v lete, v zime, bicyklovať a ešte sme chodili aj tancovať pravidelne každý víkend. Teraz nemôžem nič. Maj sa pekne a čakám na tvoju odpoveď. Ria

prepacte za chyby v slovach spondyloza a spondylartroza

Ahoj Ala,
moja emailová adresa je janka1459@azet.sk.
Chcela by so sa popýtať na viac otázok , no neviem Tvoju emailovú adresu. Ďakujem za odpoveď a prajem krásny deň!

Ahoj Mirko,
máš pravdu, z tých konzílií som naozaj mimo. Každý má iný názor, iný postup a ja si mám vybrať. Ale bohužiaľ nie som lekár. Najhoršie na tom je, že každý mi povie dopredu, že neručí za to, že sa mi uľaví. No po takýchto zákrokoch sa to už nedá vrátiť a ja nie som pokusný králik. Prvú operáciu som absolvovala totiž po prvej trakcii na rehabilitácii a takmer som ostala ochrnutá, Vtedy ma zachránili v BB.
Prajem Ti, aby Ti ten stav dlhoo vdržal, resp. aby si žil bez bolesti. Ja s ňou žijem nonstop už 11 rokov. No chodila som a fungovala. Teraz som na tom veľmi zle a neviem čo bude ďalej.Maj sa pekne a držím palce. Janka.

Miroli ako sa citis?Je ti uz konecne lepsie?Odpovedz prosim ta budem rada.Co sa neozyvas?prajem prijemny den

Prepacte za chyby v slovach spondyloza a spondylartroza.dakujem

Ahoj Ala. Mám za sebou dve operácie v r. 2003 a to v priebehu 6 týždňov. Po prvej som sa cítil veľmi zle, skoro som sa už plazil po zemi.Mám odoperované dve platničky a pol stavca.Po druhej operácii som celkom obžil s bolesti, ktor´som mal pred operáciami 10 mesiacov. Nikto mi nechcel veriť, že som chorý.Až CT ukázalo, že mám silne poškodené platničky a nerv. Keď by si išla na operáciu, tak iba v Nov. zámkoch. Aj ja som tam bol a ako som povedal je mi oveľa lepšie a lieky od bolesti užívam kiba keď je veľmi hnusné počasie.Inak som s prácou lekárov v N.Zámkoch na ortop.oddelení,5.poschodie veľmi spokojný. Nemaj obavui, ak si veriaca, vlož operáciu do rúk božích ako som to ja urobil a s bolesťou v tele a s úsmevo na tvári som zvládol obe operácie v krtkom časovom období, A teraz viem, že keby som nešiel, ostal by som na vozíčku. Operovali mi kríže a driekovú časť.Drž sa a nech Ti náš Pán Boh žehná.Z.

Ahoj Ria . ja som mala úraz na krku (narazila som čelne do steny )asi pred 12. r. a od toho času mám ako keby taký hrb na krku. Chodila som na rhb, lieky nechcela som sa ľutovať a tak som to prekonala.Teraz ale ľutujem že som to už vtedy neriešila. Počula som že čím viac sa otála tak je to ťažšie tak neviem.Keď mám obstrek tak to ide …Ja som zo Žiliny.Neviem čo budem robiť , PN mám 1r. ale čo teraz keď za ten čas sa mi stav nezlepšil.Dik za odpis je fajn keď si človek najde odpis . Pa a drž sa.Ak by sa ti dalo tak napíš na net .ala553@azet.sk

Ahoj Zlatovsky: ďakujem za podporu.Veľa som počula ako im operácia pomohla. Aké si mal bolesti v tej driekovej a krížovej . Čo sa týka krčnej tak mi to udiera do rúk hlavne do ľavej. A čo sa týka krížovej tak do nôh hlavne do ľavej.A ta driečna bolesť od chrbtice až na hruď.Ťažko mi je aj v kostole ale tam práve beriem silu On to mal ťažšie.Myslím že viera mi dáva tu najväčšiu vieru v uzdravenie. Tak zatial dovi…

gitus len si davajte pozor lebo tramabene a tralgit su vysoko navykove lieky viem to z vlastnej skusenosti

Ja to viem Matko a preto ich beriem,len ked mám neznesiteľne bolesti,Mám taký dojem,že mi to už ani nezaberá,pritom na neurochirur.v BB mi tvrdia,že ich mám uživiť pravidelne,len tak sa dostaví účinok.To by som bola už dávno nadrogovaná,keby som ráno+obed+večer brala 20-kvapiek…Adiky za informáciu a preto sa idem objednať do Nových zámkou,aby som vedela čo ma čaká a čo neminie…maj sa pekne…

Gítuš, tak ako si dopadla ,myslela som na teba. Terka

Ahoj Terka: dopadla som tak,že pani doktorka mi podrobne opísala môj zdravotný stav a vysvetlila mi ,ako sa ta blokáda vlastne realizuje.Tak mi drž palce a to 24.11. o 9.00 hodine,mi to bude píchat a po 2-hodinách ležania tam ma pustí domou,ale musím mat odvoz,tak manžel ma tam počká…Trochu sa bojím,ale ak mi to má pomôcť,tak strach nabok…tak mysli na mňa aj potom,som rada,že si nezabudla na mňa,díky a zatial sa maj pekne a bez bolesti.Prajem príjemné dni.Gituš

Laco, prečo ta operovali stale inde,čo ti robili. dakujem Terezia

Janka tak ako sa mas operacia dufam pomohla.dakujem Terka

Keď čítam Vaše príspevky tak som v rozpakoch, tiež trpím bolesťami chrbtice,začalo sa to už pred štyrmi rokmi a postupne sa to zhoršuje.Ortoped diagnostikoval "Spondylosis def lumbasis, lumbalgia L5/S1. Bol mi podaný paravertebrálne obstrek Dirpo mezocain trikrát po týždni,absolvoval som predlženú rehab.liečbu 2 týždne, naposledy mi ortoped predpísal bedrový pás a keď som sa informoval o operácii tak mi ju nedoporučoval. Neurplog mi robil EMG predpísal mi aescin, DHC-continus 120mg a flugalin, to všetko iba na utlmenie bolesti. Prosím poraďte ako ďalej? Ďakujem.

Ahoj Terka,
operáciu som ešte neabsolvovala. Mám z nej strach a neviem sa rozhodnúť kde sa dať operovať. Stále mám veľké bolesti. Chodím teraz na rehabilitácie a stále neviem, čo bude ďalej. Ako sa dá dostať do Brna? Nevieš poradiť komu sa odovzdať do rúk a dať znovu operovať? Má to vraj byť veľmi vážny zásah a nikdo mi nezaručí, že sa mi naozaj úľaví. Vieš poradiť? Ďakujem! Janka.

Nic sa neboj hlavne ,ze ti to pomôze.Ja som sa takto trapil 10 rokov a teraz to prislo az tak daleko ,ze som prestal chodit na jednu nohu.Som 4 mesiace po operacii a musim pochvalit cely operacny team.Zle srdce mam na neurologicke oddelenie lebo ma tam trapili 2 tyzdne v ukrutnych bolestiach a ked som si pytal nieco na ukludnenie tak my mlada doktorka povedala ,co som to za chlapa ,ze neviem nic vydrzat.Po operacii nastalo zlepsenie po tretom dni ,ked som zisiel s postele a bez vecsich bolesti som presiel na wc a prechadzky po chodbe.Dakujem za to istemu panu doktorovi ktori sa ma ujal a dal do poriadku.Nehovorim ze bolesti presli uplne ,ale je to lepsie a chodim !

Ahoj Peter, môžeš aj povedať kde ťa operovali. čaká ma tiež operácia a neviem sa rozhodnúť, komu sa zveriť do rúk.

Gituš tak ake to bolo pomohlo to? Terka