Nie, budeš sa pozerať možno 3 mesiace, možno viac, záleží od šikovnosti, začína sa ako tzv. behavá sestra a jednoduchšími operáciami. 3 roky praxe na operačke = špecializácia - inštrumentovanie na op. sále, alebo 3 roky praxe na chirurg. odd. = špecializácia v chirurgii, atď.
Prepač takže znova: Po skončeni BC nastupim do nemocnice ale nie na odd. ale hneď na operačku, kde budem tie tri roky aby som mala prax a potom si spravim ročnu špecializaciu za inštrumentarku na SZU? Lebo špecializacia sa vraj robi rok na SZU. Spravne som to cele pochopila?
Áno, tak by to malo byť, len sa hovorí, že tá špecializácia sa má predĺžiť na 2 roky, ak teda ešte nie je.
Ahoooj, zazrela som tvoj prispevok a tak ta prosim o blizsie info:-) Ja som studovala na Szš vo Zvolene ako po novom uz zdrav. asistent a tiez chcem ist dalejako instrumentarka, alebo zachranar. Ale kedze sa nachadzam v AT a pracujem uz 4rok ako opatrovatelka 24hod star. tak by som chcela nejake studium externej formy, poprosim vas o radu, kazda mi je vdacna:-)
ahojte
chcem sa poradiť... kto z Vás chodil alebo chodí na špecializačné štúdium inštrumentovanie v operačnej sále. Mala by som záujem o toto štúdium ale chcela by som vedieť ako to celé prebieha. Ako dlho sa študuje, koľko sa platí, ako prebieha praktická časť výučby. A či je to veľmi náročné. ďakujem Lenka