Ja som chodil do termálnych bazénov vonka a keď bol sneh tak som sa vyváľal v snehu a potom šup do tej teplej vody. Inak teraz nemám problém sa namočiť do ľadovej vody.
To áno, ale je to úplne niečo iné. Vtedy je telo vyhriate, rozhorúčené, nepociťuješ to tak extrémne ako keď sa máš len tak bez vyhriatia položiť do ľadového jazera. Je to sto a jedno ![]()
Ja sa najradšej otužujem vo vírivke:-))))))
A to uz je prosim ta co za otuzovanie?
Tam sa skor uvaris teda.
V zime sa neotužujem ale v lete nemám problém si dať ľadovú sprchu každý deň.
Tak to pravidelne
Rano ked vstanem, potom ked pridem z prace a este jedna vecer
Neviem ci nebudeme mat za tieto letne mesiace aj nedoplatok ![]()
Nedoplatok za studenu vodu ?
Tak to uz hej ![]()
este minuly rok mi bola aj 36st voda studena, ale som si povedala, ze skusim s tym nieco urobit. chcela by som zacat otuzovat, len neviem ako zacat, viete mi poradit? Dufam, ze to zvladnem, ved som citala, ze je to zdraviu prospesne.
dolezite je dychanie. som citala. ale ako mas dychat a ako zacat chodit do vody, to neviem
ale ze znizovat vodu pri sprchovani je blbost. s tym ale nejak nesuhlasim. aj to je asi na zaciatok lepsie ako nic.
Ja som zacinala s otuzovanim pred letom, aby mi bolo teplejsie, ked vyjdem z vody. Najskor som sa doma v sprche ochladzovala, ale aj to mi trvalo dlho. Je fakt, ze to dychanie je dolezite.
Moji rodicia ma tiez nahovaraju, nech to vyskusam. Oni sa otuzuju roky, ale teda pre mna to velmi nie je. Vsak mne je zima, aj ked som v lete v bazenoch na kupalisku…Neviem si predstavit, ako by som dala otuzovanie.