Palenie zahy

Asi 16 dni som mala palenie zahy, isla som ku lekarke, dala mi lieky [Omeprazole] myslim, ze z jedla to byt nemohlo, nikdy predtym som s tym problem nemala a nemam ani bolest zaludka, pocula som, ze vredy nemusia boliet alebo aj z toho, ze som mala kyselinu 16 dni sa mozu vytvorit, ma s tym niekto podobny problem a vysetrenie sondou mi nerobili.

Ano, mala som s tym problem. Mna liecil gastroenterolog. Ide o refluxnú chorobu pazeraka. Uzivala som lieky dlhodobo. Teraz som celkom ok, aj ked s jedlom musim dat pozor. Mam stazene travenie a obcas nafukovanie.

ahojte…idem si sem po radu lebo pravdupovediac som uz trosku zufala, kedze mam dost caste palenie zahy a hlavne vecer…uz pomaly nic nechcem dat do ust, lebo co zjem, tak z toho ma pali…mali ste to niekto takto?..co ste robili?..

A riesila si tento tvoj problem aj s nejakym doktorom? Alebo si tiez ten typ cloveka, ktory kade tade hlada, len aby nemusel ist k doktorovi? :smiley:

na palenie zahy vraj pomaha spat na lavom boku. je to kvoli ulozeniu zaludka a stiav. davnejsie davali taky zdravotny dokument o tom. velmi som to nesledovala, ale moj partner s tym mava problem, takze si casto vecer lahne nabok. este viem, ze dostat v lekarni taky vyzivovy doplnok na to. a ten zabera hned.

Ja mavam obcas palenie zahy. Je pravda, ze mi pomaha lahnut si na lavy bok, nezabera to ale hned. Chce to cas.

asi tak nejako :slightly_smiling_face:…vobec nemam naladu ist k doktorovi s tymto problemom, radsej by som si nieco len v lekarni alebo na nete kupila a zacala uzivat…ved to by som zase dva mesiace minimalne cakala na termin…preto som napisala, ci niekto nevie poradit rovno co mu pomohlo…

Dobre robis, lebo niekedy sa dostat k doktorom, to je na dlhe lakte. Pocuj, ja ti viem poradit Frutin Gastro Gel, su to zuvacie tablety a pomahaju pri paleni zahy a aj refluxe. Tento vyzivovy doplnok pekne vytvori ochrannu penovu barieru v zaludku bez negativnych ucinkov beznych antacid a tym nedochadza k paleniu. Skus pozriet, ja mam dobre skusenosti, mne pomohol.