Palenie zahy

Asi 16 dni som mala palenie zahy, isla som ku lekarke, dala mi lieky [Omeprazole] myslim, ze z jedla to byt nemohlo, nikdy predtym som s tym problem nemala a nemam ani bolest zaludka, pocula som, ze vredy nemusia boliet alebo aj z toho, ze som mala kyselinu 16 dni sa mozu vytvorit, ma s tym niekto podobny problem a vysetrenie sondou mi nerobili.

Ano, mala som s tym problem. Mna liecil gastroenterolog. Ide o refluxnú chorobu pazeraka. Uzivala som lieky dlhodobo. Teraz som celkom ok, aj ked s jedlom musim dat pozor. Mam stazene travenie a obcas nafukovanie.

ahojte…idem si sem po radu lebo pravdupovediac som uz trosku zufala, kedze mam dost caste palenie zahy a hlavne vecer…uz pomaly nic nechcem dat do ust, lebo co zjem, tak z toho ma pali…mali ste to niekto takto?..co ste robili?..

A riesila si tento tvoj problem aj s nejakym doktorom? Alebo si tiez ten typ cloveka, ktory kade tade hlada, len aby nemusel ist k doktorovi? :smiley:

na palenie zahy vraj pomaha spat na lavom boku. je to kvoli ulozeniu zaludka a stiav. davnejsie davali taky zdravotny dokument o tom. velmi som to nesledovala, ale moj partner s tym mava problem, takze si casto vecer lahne nabok. este viem, ze dostat v lekarni taky vyzivovy doplnok na to. a ten zabera hned.

Ja mavam obcas palenie zahy. Je pravda, ze mi pomaha lahnut si na lavy bok, nezabera to ale hned. Chce to cas.

asi tak nejako :slightly_smiling_face:…vobec nemam naladu ist k doktorovi s tymto problemom, radsej by som si nieco len v lekarni alebo na nete kupila a zacala uzivat…ved to by som zase dva mesiace minimalne cakala na termin…preto som napisala, ci niekto nevie poradit rovno co mu pomohlo…

Dobre robis, lebo niekedy sa dostat k doktorom, to je na dlhe lakte. Pocuj, ja ti viem poradit Frutin Gastro Gel, su to zuvacie tablety a pomahaju pri paleni zahy a aj refluxe. Tento vyzivovy doplnok pekne vytvori ochrannu penovu barieru v zaludku bez negativnych ucinkov beznych antacid a tym nedochadza k paleniu. Skus pozriet, ja mam dobre skusenosti, mne pomohol.

aha, taky nazov som este nepocula, no skusim pozriet…a moze sa uzivat dlhodobo alebo po nejakom obdobi treba vysadit?.. ci na akom principe funguje?..

ahojte baby, nahodne som natrafila na vas a chcem vam tiez napisat, ze ten produkt je ucinny, kedze s nim skusenosti mam. @krimka458 pytas sa, ci sa moze aj dlhodobo uzivat a moze, kedze je to vyzivovy doplnkok, zalozeny na prirodnej baze. su to vlastne zuvacie tablety a tabletka sa odporuca uzit 5 krat za den, idealne 30 minut po jedle a treba ju poriadne rozhryznúť aby ti co najviac zaucinkovala a ked tak potom zapit vodou. ja to takto praktizujem:-)

1 lajk

dakujem krasne, ze si mi odpisala…velmi si mi pomohla, lebo hned v pondelok chcem behnut do lekarne a vyskusat ho…s tou mojou zahou to je strasne…vidis, ani teraz nemozem spat kvoli paleniu, tak som radsej na nete, lebo inak by som sa len prevalovala z jednej strany na druhu v posteli…strasne nieco:/

1 lajk

Pozeram, ze na otazku ti uz odpovedat nemusim ale zaujima ma, ci si si ho isla kupit, hm?

ano, kupila som si tablety, ktore ste mi poradili a uzivam ich pravidelne tak, ako je napisane…pocitujem aj mierne zlepsenie, este to stale nie je 100% ale verim, ze ked ich bude dlhsie uzivat, tak to tak bude…potom pisem…

tak to mi je luto @krimka458 ze to mas az take silne ale verim, ze ti tieto tabletky pomozu a aj tvoj spanok sa zlepsi. daj potom vediet, ako sa ti pozdavaju a ci ti pomahaju.

1 lajk

prosim vas, mozem sa spytat, co tie tabletky obsahuju?

samozrejme @emkiria, rada ti to napisem. Frutin gastro gel obsahuje dolomit, vapnik, horcik a pektin. z toho pektin vytvara pri kontakte so zaludocnou tekutinou ochrannu penovu barieru a vapnik prispieva k normalnej cinnosti traviacich enzymov. a hlavne ta ochranna penova bariera zabranuje prenikaniu kysleho obsahu zaludka do pazeraka a preto potom ludia uz nemaju problemy s palenim zahy. no tieto tabletky su dobre aj pri refluxe.

Prosim ta, kolko si ich musela uzivat, kym si zacala pocitovat zmenu, respektive ulavu? Ja by som potreboval nieco, co by mi zabralo idealne co najskor, kedze sa chystam do zahranicia. Nerad by som tam mal problemy.

ahoj…vies co ja som ich zacala uzivat pred tyzdnom, takze este ich dlho neuzivam ale aj napriek tomu mam pocit, ze to je uz o kusok lepsie…

Mohla by si cca po mesiaci dat vediet, ci sa to aj realne upravilo, lebo toto moze byt tzv.placebo efekt. A nemyslim to rozhodne v zlom, ved sama som to zazila…

ano samozrejme, nerobi mi to problem a dam vediet, ako som na tom…no verim, ze to ziadne placebo efekt nebude, lebo uz teraz sa citim o mnoho lepsie a konecne dobre spim…