Poistovna dovera

//ahojte, rada by som sa informovala, ako je to v pripade, ak mam zaujem o zmenu poistovne. momentalne mam vseobecnu, ale uvazujem nad prestupom do dovery. co treba spravit, kedy ako? co sa tyka benefitov, tak by to malo byt lepsie ako vszp, mate skusenost? viete porovnat? dakujem//

Stiahni si zadost a tu treba podat. Treba si najst nejake pokyny, co kde a kedy. Teda kedy, to viem, do konca septembra. Ale to ostatne si vyzisti na stranke novej poistovne, kam chces prestupit. To musia mat nejake info o tom.

vsak normalne elektronicky sa to robi, nie? teda aspon v to dufam, lebo maminu chceme prehlasit kvoli doktorom a teda bola by som nerada, keby musela ona kvoli tomu niekam chodit.

Samozrejme, ja som si takto minuly rok podavala ziadost. Normalne som si len na stranke tej novej poistovne nasla taky formular a ten vyplnila. Pozerala som to a teraz sa to len vyklikava, takze este jednoduchsie. To odosles nakonci a vybavene.

potom ti prišlo ale aspoň nejaké rozhodnutie a nová kartička poistenca? či to si si musela ísť vyzdvihnúť?

Chcem sa opytat ako to je s poistovnou, ked sa narodi babatko. To sa tiez musi nejak prihlasit? Musim si nejaku vybrat a nahlasit to nejak dopredu alebo az potom po porode sa to riesi, ci? Deti este nemam a nemam sa po pravde ani moc koho na to opytat.

//to by malo byt tak, ze dieta ma tu istu poistovnu automaticky ako matka. ale opravte ma niekto, ak sa mylim//

nie nie, mas pravdu, je to tak. netreba ziadat o nic v tomto pripade, automaticky sa to ako keby prideli. ono sa len nahlasujes este pocas tehotenstva k detskej lekarke. a uz asi to potom nejak ide proste. vsak vsetky papiere sa vybavuju aj tak az potom po narodeni.

karticka potom pride nejak postou domov alebo ju treba vyzdvihnut, ak sa mozem opytat?

Ano, pride ti normalne postou na adresu. Nemusis vobec niekam chodit. Vsetko to vies vybavit cez mobil, da sa povedat. A potom uz len skocis do schranky. Ale tu karticku mas inak aj v aplikacii, takze zase nie je ani nejak nutne, aby si ju nosila so sebou.

Dieta ti potom tiez aj same prida do tej aplikacie? Lebo tak je to podla mna super, ked takto mas vlastne celu rodinku pokope, mas potom aj prehlad, kde to musi este ake vysetrenie absolovat.

Anooo, mne akurat vcera prislo upozornenie, ze som este nebola tento rok u gynekologa. Tak som sa hned aj objednavala, aby som to neodkladala zbytocne, alebo na to nezabudla. Je to fajn veru. Mne sa paci mat taketo aplikacie. Mozno si niekto povie, ze to je zbytocne, ale to asi taky, co to nema ani vyskusane.

Ta aplikacia je bezplatna, ci sa nieco musi zaplatit? Preto sa pytam, lebo sa mi to zda az nejak vela vyhod a funkcii, ze poskytuje :grin:

Táto je bezplatná. To by bolo asi už moc, keby aj takúto aplikáciu si bolo treba platiť. A myslím, že ťa poteší aj to, že je bez reklám. Čo akože nemám väčšie nervy pri nejakej appke, keď tam vyskočia reklamy, ktoré nejdú ani zavrieť, ale musíš ešte čakať, kým skončia a až potom sa môžeš pohnúť ďalej.

Pozname pozname, preto take aplikacie uz ani v telefone nemam. Radsej menej, ale take, co funguju poriadne. Inak sranda, ze ja fungujem bez tejto napriklad, ale co tak citam, tak asi o dost prichadzam.

to je skoda podla mna, lebo tipujem, ze mobil vyuzivas pocas dna casto a na rozne ucely a mas tam kadeco aj tak postahovane. tato aplikacia od dovery ma aspon nejaky zmysel a vyznam :slight_smile:

môžem sa opýtať, že čo všetko sa tam vlastne dá nájsť? ja patrím do inej poisťovne, ale ešte je nejaký čas na zmenu, tak dosť nad tým uvažujem, že by som ju zmenila. len neviem, či sa to teda až na toľko oplatí, aby to stálo za tie vybavovačky.

Myslíš v tej aplikácii? Máš tam všetky svoje údaje a všetky dá sa povedať zdravotné záznamy, čo sa týka návštev lekárov. Vie ti aj pripomenúť, kedy máš ísť na preventívku. Vieš si pozrieť koľko ti preplatia za lieky napríklad. Nahrávaš si tam doklady, ak chceš preplatiť napríklad u zubára nejaký zákrok. Alebo aj u očného trebárs, okuliare sa dajú tiež preplatiť do nejakej výšky. A tam je toho omnoho omnoho viacej. Aj nejaké zľavy do lekárne máš, alebo aj na nákupy pre budúce mamičky, čo sa týka kočíka a takýchto vecí.

to akoze kolko toho si mozes uplatnit? sa mi to nejak vela zda, ci? :smiley:

//tak update mojej situacie :smiley: tak som si teda dala ziadost o zmenu poistovne, tak verim, ze to rychlo vybavia a mozem vyuzivat vsetky tie benefity, co som sa docitala//