Poistovna dovera

presne tak je to, ako si to napisala. a novy preukaz poistenca ti pride normalne domov postou, nemusis ani nikam chodit kvoli tomu a vybavovat. stary je najlepsie, ked odovzdas na predoslej poistovni alebo tiez im ho mozes zaslat si myslim. lepsie takto, ako by sa mal niekde len tak povalovat s tvojimi udajmi.

ale pokial viem, tak ten preukaz poistenca je aj normalne v aplikacii, ze ho netreba zvlast nosit so sebou, nie?

No ja ho mám v aplikácii, takže so sebou ho už ani nenosím, pokiaľ nejdem k nejakému lekárovi, kde ho treba dopredu akože odovzdať aj s veľkou kartou. Však v lekárni sa preukážem takto, keď si idem po lieky a u môjho doktora to už bežne takto funguje, niekedy stačí keď len dátum narodenia poviem a už si to vie dohľadať on v systéme.

To tam musis byt potom asi dost pravidelne, ked od teba nic nepytaju. Staly zakaznik :smiley: Ale hej, to uznavam aj ja, ze je to prakticke. Ked spravili aj tie elektronicky predpisy na lieky, tak je to este o to lepsie, ze nemusis nosit ziadne papieriky a karticky, ale ozaj to mas vsetko v tom mobile. Ten nosi so sebou v dnesnej dobe uz kazdy.

tak ale to nie je hadam jedina vyhoda, ktora z toho poistenia plynie, nie? :slight_smile:

ak si dobre pamatam, tak tych benefitov by mali ponukat a poskytovat nejak okolo 50, vyse 50. takze nie, toto isto nebude jedina vyhoda :slight_smile:

kolko?? to az tolko? najdem nejaky zoznam alebo take nieco? lebo skusila som akoze tak z hlavy, ze asi by tam teoreticky mohlo byt, ale nenaratala som ani desat a nie este vyse patdesiat. ma to zaujima, pretoze je to podla mna dobre. proste kazda usetrena korunka sa zide. tie zakroky a lieky a toto vsetko okolo lekarov nie je najlacnejsia zalezitost.

to by ma celkom zaujimalo, ake si z hlavy vymyslela benefity. vsak to sa ani neda. ale vies si pozriet zoznam normalne na ich webe. tam to je vsetko vypisane a este aj blizsie k tomu uvedene popisy.

ludia nezabudnite, ze uz len tri dni na zmenu poistovne mate, ak nad tym premyslate. ja som menila vlani a som rada, ze som tak spravila. v tejto som :arrow_up:

prečo si sa rozhodla pre zmenu? akože nie je to útok na teba ani nič podobné. však normálna vec, že človek ide tam, kde mu bude lepšie. len som zvedavá :relaxed:

Myslím si, že si si aj sama v ten otázke odpovedala. Poznám veľa ľudí takto z okolia, čo teraz menili poisťovňu a práve do tejto prechádzali. Tak asi má čo ponúknuť oproti ostatným.

Ahojte, ja som sa tiez rozhodla pre zmenu poistovne. Dufam, ze to bude lepsie a nebudem mat problemy, ked si podam ziadost o preplatenie, ako som to mala predtym. Uz len vydrzat chvilu. Prehliadky mam tento rok spravene vsetky, tak hadam to hned v tej aplikacii potom aj naskoci, ze sa tam tie udaje prenesu.

// v predoslej poistovni ti robili problemy? a mala si splnene vsetky tie podmienky a aj tak robili nejake obstrukcie? tak to dobre, ze si zmenila poistovnu. mne sa tuto nestalo, ze by mi nieco nepreplatili alebo ma natahovali //

tak to by som mala iné nervy, keby mi toto ešte aj poisťovňa robí. u mňa je všetko okej. aj keď som nahrávala doklady od zubára trebárs, tak mi to hneď pekne zobralo, uložilo. ono potom jedine na to schválenie a preplatenie sa môže čakať, ale na to je stanovený termín, koľko majú na to času. nečakala som ani raz dlhšie, ako je písané.

asi v podstate áno, len som bola zvedavá, či nejaký konkrétny dôvod na to bol. tak som to myslela :slight_smile:

Keby sa teraz rozhodol niekto menit poistovnu, tak je to ako? To musi cakat akoze zase dalsi rok, kym sa mu zmeni? Ci sa to aj nejak pocas roka da riesit?

Ano, preto je tam ten termin, ze do konca septembra si treba podat ziadost o zmenu zdravotnej poistovne. A od januara nasledujuceho roka ti potom plati ta zmena. Preco sa pytas? Si to nestihla?

akoze ziadost si mozes podat kludne aj teraz, ale teda zmena sa udeje az k 1.1 toho nasledujuceho roka. cize v tomto pripadnie nie 2024 ale az 2025.

Presne tak som to aj ja myslela. Ale zase ked to spravis takto v predstihu, tak na to nemusis potom mysliet a bat sa, ze zabudnes :grinning: Aj toto ma svoju vyhodu :grinning:

Ellenita v predoslej poistovni som mala viacero problemov. Hlavne s niektorymi doktormi. Plus aj ked som na pobocke chcela nieco riesit, tak ziadna ustretovost. Takze u mna bola zmena poistovne proste len otazka casu.