Prevencia bolestí chrbta

Zdar chrbtaci :slight_smile:
no moj problem je asi takyto zaspal som raz pri otvorenom balkone vonku minus desat myslim hned vedla otvorenych balkonovych dveri v kratkom tricku od rana som sa nezbavil boloesti 3 mesiace, teraz som motorkar ladvinak vzdy ! lenze som sa spotil a dal ho dole konec bolest dva tri dni sa nemozem vystriet atd raz sa mi stalo ze som sa obuval a ako som potiahol za botu sup a bolo to toto sa mi stalo prvy krat 7 dni som sa nevystrel to sa mi stalo iba raz po mechanickom pohybe doteraz iba z prechladnutia hroza uplne uplne zle v posteli sa ani otocit samozrejme v tomto stave som este aj pizzu rozvazal musel som a este aj chodil do prace pracujem ako psovod cize aj figurujem to znamena ze odchytavam 30 kg psa v rychlosti 30 km na ruku cize je to pecka… momentalne mam podmienky ze spavam asi dva roky na gauci zial… od noveho roka konec kazdy mesiac som prechladnuty ladvinak skoro stale na chrbte staly boj je to. skusim teda kupit madrac a tie cvicenia co su hore viac ma nenapada v najhorsiom Dr cize poradili by ste mi este nieco k mojemu zlepseniu zd stavu ? moooc dakujem

V prvom rade by vas ci chcete, alebo nie, mal vysetrit doktor, z mojho pohladu najskor ortoped a neskor neurolog, aby sa vylucilo poskodenie medzistavcovych platniciek. Neskor sa zverte do ruk skusenemu fyzioterapeutovi. Treba pouvolnovat skratene svaly, HAZ, TrP v danej oblasti. Posilnit svalovy korzet a vzhladom k povolaniu sa venovat svalovej nerovnovahe.

Dobry den Dominika, mohla by som poprosit o cviky na chrbticu (hlavne krcnu) a ak Vam to nevadi, aj o adresu pani cvicitelky v Trnave? Dakujem.

Ahoj Dominika, chcem Ta poprosit o zaslanie tych cvikov, mam vysunute platnicky v dvoch miestach a vystreluje mi to do lavej nohy, mam nepretrzite bolesti a somz toho uz dpst zufala. Dakujem. Andrea

Nie som odborný lekár, ale príznaky ktoré ste uviedli najskôr poukazujú na nervový pôvod - odborne sa tomu vraví neurasténia, respektíve neurovegetatívna neuróza. Prosto nervozita, stres, ktorý vyvoláva príznaky iných chorôb. v každom prípade by ste sa mali dať vyšetriť pre istotu neurológovi, ale som si takmer istý, že som Vašu diagnózu trafil. :slight_smile: Skúste určite ešte jednu vec, prestať si všímať tie príznaky, ignorovať ich, oni potom majú tendenciu ustúpiť. A nestresovať sa zbytočnosťami.

Dobrý deň, mám hrozné bolesti ľavej časti chrbta pri nádychu odkedy som naň spadol. Bol som aj u lekára, ktorý mi predpísal rehabilitácie, bohužiaľ mi nepomohli. Známi mi vravia, že to môže byť aj zo zaťaženia elektrickej gitary, ktorá je tažšia ako normálna a na ktorej hrávam tak hodinu denne. Trvá to už 2 mesiace. Prosím poraďte.

Ale ak som po uraze a operacii a chodim z barlami po zlomenine stehenej kosti, ktora sa nesmie namahat, co potom a stale ma k tomu bolia aj krize.

Prosim ta, mohla by si mi napisat, akej pani chodis cvicit do Trnavy, mam taky isty problem a chcela by som to vyskusat, lebo doktori mi predpisuju same lieky a nic mi nepomahaju. Dakujem.

Zdravim ta Andrej, ak by si mohol, prosim ta napis mi, ako si dopadol s tou bolestou chrbta, pretoze presne tieto priznaky mam a taktiez si s tym neviem dat rady. O dva dni idem na naurologicke vysetrenie a strasne by mi pomohlo poznat tvoje priciny bolesti pripadne ako si to dufam poriesil. S pozdravom, Palo.

Dobrý deň Dominika, mohli by sme mi zaslať kontakt alebo nejaký link na špeciálne cviky - hernia disku L5 / S1? Ďakujem

Zdravim Vas!
S bolestami chrbtice sa borim pomerne dlhy cas. No vysledok je taky, ze bolesti ustupia iba na kratky cas, a potom sa opakuju.
Mozem poprosit o kontakt na dotycnu pani cvicitelku. Vopred dakujem.

S pozdravom
Stefan.

Milá Andrejka
taký istý problém má moja dcéra je tanečnica má vysunutú platničku a vystreluje jej to do nôh hladáme nejakého dobrého lekára chiropraktika či neurologa Tebe sa to podarilo? každá rada drahá
Alena

Mám ten istý problém. O aké cvičenia ide?

Tiez by som potrebovala kontakt na pani s Trnavy 5tibetanov… dakujem

Ahojte viete mi poradiť, taktiež mám problémy. Hlavne pri chôdzi, ide mi to do ľavej nohy, neskutočná bolesť, prejdem cca 500 metrov a musím si sadnúť, neskutočná bolesť. Momentálne užívam lieky a čakám na magneticku…

Ahoj kamarát ja mám presne tieto isté bolesti čo ty a neviem čo robiť tiež mi to veľa krát zmizne a potom zase bol som aj u doktorky a tá ma odfajčila že 21 ako možem mať nejaké bolesti čo ti poviem cvičim asi 6 rokov dokopy

Som certifik. ucitel alter. liecby SRT (SpiritualResponseTherapy) a skutocne mozem z mnoha skusenosti povedat, ze treba vycistit prioritne psychicke energie v oblasti prislusnych stavcov, nasledne sa vykona hlbkove testovanie a korekcia stavcovych svalov + liecba vibracnou technikou SRT a SpR. Potom sa konaju sa hotove zazraky za par dni, podotykam bezbolestne! Cela terapia je trvala, bolesti sa nevracaju.Vid.www.spiritualresponse.com/Asociacia SRT. Ponukam serioznu pomoc.

Som certifik. ucitel alter. liecby SRT (SpiritualResponseTherapy) a skutocne mozem z mnoha skusenosti povedat, ze treba vycistit prioritne psychicke energie v oblasti prislusnych stavcov, nasledne sa vykona hlbkove testovanie a korekcia stavcovych svalov + liecba vibracnou technikou SRT a SpR. Potom sa konaju sa hotove zazraky za par dni, podotykam bezbolestne! Cela terapia je trvala, bolesti sa nevracaju.Vid.www.spiritualresponse.com/Asociacia SRT. Ponukam serioznu pomoc.

Ahoj prosim vies mi poradit ake su to cviky

Aho, ide o to ako dlho ti tie problemy pretrvavaju, ja som cvicil a drepoval som pomerne s tazkymy vahamy, nerob to) ) “” neoplati sa prist o chrbat, len preto aby si mal hrube nohy. Ja mam vyskocenu platnicku a neviem ci to nebude operacia, takze v prvom rade navstiv neurologa