Asi pred mesiacom mi na magnetickej rezonancii zistili moj problem s bolestou krku a vytacania hlavy, mam posunute stavce v oblasti krcnej chrbtice, lenze k bolesti sa krcnej chrbtice sa pridala aj bolest v driekovej casti chrbta a to najme ku koncu dna. Neviem, ci ta bolest je od chrbtice alebo obliciek. Teraz som na infuziach, tak to az tak necitim, ale mam dojem, ze ku veceru je tato cast opuchnuta a pri prudkych pohyboch citim tupu bolest. Prosim Vas poradte ako dalej, ci ta bolest je spojena s krcnou chrbticou alebo nieco ine.
Venujem sa celkom úspešne odstraňovaniu bolestivých stavov. Vyšetrenie je ovšem v mojej ambulancii v Čadci. Treba sa objednať. Bez vyšetrenia dávať rady nie je správny postup. V prípade záujmu sa informujte mailom. Vladimír Jurišta, terapeut
Aj ja mam dlhe roky problemy s chrbticou. Som po operacii krcnej a teraz mi este navyse hapruje L5-S. Mam zvapenatenu platnicku a tlaci mi na nervy. Lezat a obracat sa v posteli je pre mna utrpenie. Prosim Vas, na akom matraci sa Vam ulavilo? Budem rada, ak mi odpoviete. Dakujem.
Ahoj Dominika. Manžel má tie isté problémy. Mohla by som poprosiť o tie cviky? Ďakujem. Monika
Ahoj Dominika, ja mám dosť veľké problémy s chrbticou, neuveriteľne ma bolieva, mám aj skoliózu, lenže nechcem to nechať len tak, doma cvičím, ale stále nič, tak by si mi mohla prosím Ťa dať kontakt na tú pani v Trnave, ďakujem.
Chápem Vás, lebo ja mám ten istý problém, najprv to bola len bolesť ruky, potom sa pridalo rameno a bolesť prechádza aj dopredu v oblasti prsníka. Po dvoch rokoch sa pridali aj bolesti driekovej časti. Reakcia lekárov: cvičiť, cvičiť, cvičiť
Mám tento istý názor, je to asi naozaj psychika. Netreba sa mučiť bolesťami ale prehodnotiť svoj život. Vyčistiť hlavu a bolesti zmiznú / práve tým obdobím prechádzam / Držte mi palce a ja myslím na Vás! Super názor Ivetka
Dobry den, ja som si dnes nasla prispevky a kedze aj ja mam take iste problemy o akych citam (hernia disku) L5 S1, tak by som vas poprosila o zaslatie specialnych cvikov na chrbticu pri vyskoceni platnicky, dakujem.
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť? Mám asi 2 týždne vyvíjajúce sa bolesti v oblasti klúčnej kosti, kt. sa zhoršujú a pri dvíhaní sú neznesiteľné. Nejde mi to do ruky, je to pri klúčnej kosti, v ramene a ide mi to pár centimetrov pod klúč. kosť k hrudníku, niekedy až do krku. Ak by niekto vedel poradiť, budem rada.
Dobrý deň. Mal by som jednu otázku. V posilňovni som cvičil drepy s činkou a pri drepe som sa predklonil (nechcene) a zadok mi išiel hore skôr ako chrbát. Teraz neviem či to mám iba presilený chrbát alebo či by som stým mal ísť k doktorovi. Bolí ma to v spodnej časti pri chrbtici z oboch strán. Keď sa predkloním mi to ako keby vyrážalo dych a keď úplne vystriem spodnú časť chrbta (vypučím brucho), tak vtedy si to tiež cítim. Ďakujem za odpoveď. Neviem si už rady, nikde som ešte nenašiel odpoveď na moju otázku.
Dobrý večer, potrebné je ísť k lekárovi, pretože môžete mať poškodenú medzistavcovú platničku v driekovej oblasti chrbtice. S pozdravom, Dana.
Mam bolesti v spodnej casti chrbta, ale neviem, co moze byt pricinou, boli ma niekedy mierne pri chodzi, niekedy vobec, hlavne co mam problem v sede ak sa chcem zohnut, vtedy to zaboli, ani sediet poriadne nemozem, niekedy ma bolela takto chrbtica od obliciek, alebo ladvin vzdy po chorobe, ale trez co som bol asi tri tyzdne chory, a uz asi tyzden som zdravy, bolesti pretvavaju, ako si mozem pomoct sam, alebo musim navstivit lekara, mam len 22, dakujem.
Marian, mozes mat este nedoliecene oblicky a pretrvava v nich infekcia. Co najskor to musis doliecit, chod urcite k lekarovi, lebo mozes neskor trpiet chronickym unavovym syndromom, ktoreho su priciny prave nedoliecene infekcie.
Dobry den, Dominika. Mam tiez vysunute platnicky 4 a 5, a nic mi nepomaha, bolesti mam stale. Mozem Vas poprosit o zaslanie tych specialnych cvikov alebo kontakt na pani z Trnavy? Velmi pekne dakujem. Jana
Mam velke bolesti krcnej chrbtice, hrudnej a krize. Okrem toho trpnu mi nohy, velmi ma bolia kolena a som po operacii praveho bedroveho klbu a na lavy na operaciu cakam. Prosim poradte.
Ahoj Dominika, dnes som našla Tvoj príspevok, ak môžeš poraď aké sú to cviky. Veľká vďaka.
Od augusta 2010 sa mi s prestávkami objavujú bolesti chrbta v dolnej časti v úrovni ladvín, je to bolesť hlavne ked sedím a v predklone, niekedy ma v tom zabolí akoby mi tam vrazili nôž. Prvý krát som to riešil návštevou obvodnej lekárky, ktorá mi vyšetrila moč a predpísala biseptol, že sa zrejme jedná o zápal v močových cestách, na určitú dobu my to pomohlo, neskôr sa mi takéto príznaky začali objavovať nepravidelne, vždy som to riešil ibalginom, nejakými dorsiflexami, masážami chrbtice, avšak vždy sa mi to po určitom čase vrátilo. Bol som aj na špecializovanom vyšetrení chrbtice, kde mi povedali že to ma nebolí chrbtica, že mám poskracované šlachy, nakoľko som profesionálny športovec, a že mám cvičiť strečingové cviky. Zajtra sa chystám opäť k praktickej lekárke, lebo bolesť pretrváva a neviem už ako si s tým poradiť, či sa náhodou nejedná o nejaký lokalizovaný zápal, medzitým som bral párkrát antibiotiká, vždy mi to pomohlo, ale len na určitý čas. Máte niekto takéto skúsenosti?
Prosím môžeš poradiť tie cviky, dajú sa nájsť na internete?
Dobry den, pred mesiacom som utrpela zlomeninu lonovej kosti a tym padom mesiac len lezim. Vsetko bolo ako tak OK az do vcera, kedy ma zacala neunosne bolet chrtica / pichava bolest pri lopatkach smerom ku chrbotej kosti /. Boest mi ciastocne vystreluje do hrudnika. Viem, ze to mam asi zo zleho lezania, z naklanania sa k pocitacu a podobne, len by som chcela poradit, cim si to natierat, alebo ake cviky mozem po leziacky vykonavat, aby bolest ustupila, resp. ci je to dobre masirovat. Dakujem
Spinálne cvičenie pri vysunutej platničke sa nedoporučujú. Je to najhoršie, čo môže byť. Žiadne rotácie. Ja som na to doplatila.