Ďakujem pekne za odpoveď mám zmiešané pocity lebo lekár neurolog tvrdí že to mám absolvovať aj keď nemám až také veľké bolesti ale môže mi ochrnúť ruka
a že po operácii môžem byť v poriadku aj za dva týždne o čom pochybujem ale že sú aj také prípady, ešte stále váham ale mám doporučenie odborníka neurochirurga a nechcem spochybňovať jeho tvrdenie, ak máte ešte niekto skúsenosti s týmto nálezom odpíšte, Dakujem za odpoveď, pán Tibor a kde Vás operovali? Želám veľa zdravia
Dobry den napište mi pomožem Vam lime@atlas.sk
Zdravím Marika, mna op. v KOSICIACH som z tadiaľ.
Pani Marika ja Vám chcem len poradiť keď nemusíte ísť a dá sa to ešte vydržať na operáciu nechoťe ja som bola v septembri a je mi omnoho horšie predtým ma bolela strašne hlava a ľavá ruka mi trnula ale ako tak sa to dalo vydržať teraz po operácie C 4 / 5 a C 5 / 6 je mi omnoho horšie mám veľké bolesti pravého ramena a celá pravá strana mi veľmi brní, celá pravá strana od ramena až po chodidlo si necítim na celej pravej strane mám bolesti aj kože na dotyk a som slabá mávam závrate, na ľavej ruke mi trpnu všetky prsty a chodidlo mám slabšie a lekári nič nerobia čakám na EMG vyšetrenie svalstva nôh a rúk už som mnohokrát odbanovala že som verila lekárovi že je to banálna operácia a som z toho nešťastná
Ahoj Maja, reagujem na tvoj prispevok, ja som bola pooperovana este v marci 2014, problemy mam hrozne, neviem chodiť, len sa postavím a neviem vykrociť, teraz som si nasla novu neurologičku, uvidim ale dufam, že sa z toho dostanem. Tiež čakam na EMG.
Ahoj. Ja som absolvovala operáciu v novembri 2014… Mám dve platničky titánové - C5 až C7… Keby som vedela, ako tá operácia dopadne, nečakala by som ani minútu. Hneď na druhý deň mi bolo oveľa lepšie… Ukrutné bolesti sa stratili… Jasné, že ma bolela operačná rana, ale problém, kt. ma trápil bol preč. MUDr. Rusnák v Ružomberku - naozaj skvelý… Počas operácie pod CT zistili, že malý úlomok z vytečenej platničky sa medzičasom odlomil a zapichol do nervu. Keby ma neoperovali pod CT- jednoducho by len vymenili platničky a na tento problém by neprišli… Len tá ukrutná bolesť v ruke by mi zostala ! Operácia pod CT minimalizuje poranenie miechy… Je tam “akási navigácia”, kt. pípa, ak sa približujú k mieche… Nerozumiem tomu veľmi, v každom prípade som im veľmi vďačná. Teda hlavne MUDr. Rusnákovi.
Ahoj Marianka, aj ja som po operacii, ani ti nehovorim, aké mám problemy, tie vsak prisli až po pol roku, operovali ma v KE a veľmi ľutujem, že som sa dala pooperovať, teraz idem do Kovačovej dufam, že mi pomôžu, už nikdy nikomu neuverím, že to bude dobre, ja este ani nechodim, stojim na nohach, ale krok neurobim, , , no dufam že mi v tej Kovacovej pomôžu, ,
Zdravím všetkých pisateľov ktorý majú problém s krčnou chrbticou
a nevedia si poradiť.
Treba sa zamyslieť či sme aj sami nespravili chybu a dlho nečakali
na vyjadrenie iných a nežiadali sme ďalšie vyšetrenie.
Ja som začal P N v marci 2014 trvalo dlho pokiaľ zistili že mám na krčnej chrbtici poškodené 4 platničky.
Keby som nebol žiadal vyšetrenia u ortopédia, chirurga
neurologia a neurochirurgia a každý sa vyjadril k Dg, M 54, 1 celkom
inak. Porobil som všetky vyšetrenia do ktorých som ich dotlačil sám
tak zistili o čo sa jedná a začali konať a dnes som po operácii
6 dní som doma cítim veľmi dobrom stave nemám tie bolesti ktoré som mal.
Ďakujem kolektívu FAKULTNEJ NEMOCNICI NEUROCHIRURGIE MARTIN
Pripájam sa k poďakovaniu. Som po troch rokoch konečne bez bolesti. Lekári ma najskôr popreháňali po vyšetreniach a na Dg… neprišli. Nakoniec mi povedala obvodná lekárka, že ma môže doporučiť na neurológiu alebo k psychiatrovi. Zdalo sa jej že si bolesti vymýšľam. Mám vymenené tri platničky na krku a konečne som bez bolesti vďaka neurológii v Žiline.
Ahojte, Pred dvomi rokmi som podstúpila operáciu krčnej chrbtice. Mala som strašné bolesti ľavého ramena, ruky a tŕpnutie prstov. Prišlo to náhle, trvalo to iba tri mesiace, ale myslela som, že zošaliem od bolesti, nemohla som spávať. Po operácii sa môj stav zlepšil. Odporučili mi užívať Wobenzym a pomohol mi. Cítim sa lepšie. Ďakujem Fakultnej nemocnici v KE za odvedenú prácu.
Dobry den pani Marika, čítala som váš príspevok na internete a chcem sa opytať či ste podstupili tu opetaciu krčnej chrbtice. Tiež mam take problemy a čaka ma operacia v aprili tak by som sa chcela informovať ako ste to zvladli a či pomohlo. Dakujem. Martina.
Mala som podobnu Dg, dnes som uz po operacii, a nelutujem. Vybavujem kupele a na kontrolnej magnetickej som prijemne bola prekvapena, ako sa mi to zlepsilo.
Dobrý deň prajem, aj ja som po operacii mam titanovu platnicku C7, operovali ma v Košiciach. Mne sa po operacii hneď uľavilo od tych hroznych bolestí. Operacia bola 17. 3. 2015 zajtra idem na kontrolu. som zvedava ako dopadne, ale citim sa dobre. Vsetkym co trpia bolesťami len odporučam, nech zbytočne nečakaju na to, že ich to prejde. Neľutujem, že som to podstupila
Dobry den Majaja, mna tiez operovali v KE, Dr. KAFKA, teraz v marci. Mala som take iste problemy. Ďakujem p. doktorovi za dobre odvedenu pracu. Boh zehnaj jeho ruky.
Zdravim vsetkych, neviete mi niekto poradit ako a kedy si mozem podat ziadost o inv. dochodok po operacii krrcnej chrbtice? Ma s tym niekto skusenosť? Ďakujem
Zdravím, ihned podajte ziadost na inv. doch. , hlavne spravu z tej neurochirurgie z operacie. na soc. poistovnu treba zaniest nalezy od lekarov ak mate, oni s vami spisu ziadost, potom vás predvolaju pred komisiu… Vacsinou priznaju v takom pripade INV. DOCH. nebojte sa! MAJTE SA PEKNE
Dobry vecer, citam komentare a vybrala som si vas, preto lebo aj ja mam pred sebou operaciu a to uz v vo stvrtok -20. v stredu idem na prijem do novej nemocnice na terase a 21. rano podstupim operaciu-vymenu dvoch stavcov, velmi sa bojim a chcem sa vas opytat kto vas operoval? a ci ste nieco davali nejake eu lekarovi, neviem ako sa mam prisposobit, viem ze je to trestne ale rada by som vedela ako to tam chodi aby som neurobila nieco co sa nesmie, a ak mi mozte objasnit ako dlho ste bola v nemocnici ako ste papkali ci sa to da, a kedy ste si sadli prvykrat? a vsetko co by som mala vediet—prosim odpiste mi—vopred dakujem a vsetko dobre prajem—s pozdravom-kisova monika
Ahojte, ja som absolvovala operaciu krcnej chrbtice, museli mi vymenit platnicku. Pred operaciou ma tri mesiace strasne bolela prava ruka, privadzalo ma to do sialenstva. Taku som nikdy nezazila. Po operacii sa moj stav zlepsil o 120 percent, na ruchlejsie liecenie mi doktor odporucil wobenzym, velmi pomohol a teraz som v celku fit.
Ahoj, som tiež po op krcnej chrbtice a invalidny dochodok nieje az tak jednoduche ziskat… odkial mate informacie, ze to urcite dostaneme?
Ahoj, pravda nie je to jednoduche, záleží ako ste na tom teraz, aká je prognoza dalšia… Treba vám KO vyš, u NRCH ktory operoval, nech dá vyjadrenie (správu) ak máte možnosť… (t. j. prognoza-či zlepšenie abo zhoršenie) aj iné diagnozy ked máte… To je hlavné pre podanie o Inv. Doch.