Problémy s trávením - nafukovanie

Ahojte už je to niečo vyše pol roka, čo badám na sebe, že mi je čoraz častejšie ťažko od žalúdka. Väčšinou ma tieto stavy chytajú po jedení, snažila som sa už niektoré potraviny vysadiť, ktoré som si všimla, že mi spôsobujú najväčšie ťažkosti, ale aj tak to úplne nevyriešilo môj problém. Mám pocit, že by som musela prestať jesť snáď všetko aby ma nenafukovalo a aby som sa necítila zle :frowning: riešili ste niekto podobný problém? Viete mi poradiť ako sa tohto problému zbaviť? Dosť ma to obmedzuje :frowning:

Dobrý deň, ťažkosti s trávením trápi veľa ľudí, aj ja som si tým prešla. Vyskúšala som pomerne všetko, ale pomohol mi len Oregánový Bio olej. Je dosť drahý, ale dá sa zohnať aj lacnejšie. Ja si ho objednávam cez zľavové kupóny napríklad https://www.pilulka.sk/biopurus-oreganovy-bio-olej-100ml. Užívam ho pred jedlom jednu kávovu lyžičku.

Hmm o nom som veru este nepocula. Musim napisat kolegyni, ktora ma s travenima anafukovanim neustale problemy. Tiez skusila zmenit stravu ale zatial nebadat ziadne vysledky k zlepseniu… Skusila sa aj viac hybat no nic…

Ivana myslím si že olej nie je zrovna vec ktorá môže pomôcť pri takýchto problémoch. Jediné čo môže človeku zabezpečiť, tak to je častá stolica, na niekoho dokonca až moc častá, olej nemá na každého rovnaký účinok to si treba uvedomiť :wink: osobne by som začala asi najskôr to riešiť s lekárom, či už si to riešila?

Olej som už vyskúšala a poviem ti, že celý deň som sa pomaly ani len z domu nemohla pohnúť, takže pred každým olejom takto mám už rešpekt :-/
Adel_ka neriešila som to ešte s lekárom myslela som, že to nie je nejaké dôležité a že si budem vedieť pomôcť sama, myslíš, že robím zle?

Bolo by vhodne podstupit nejake vysetrenia, pretoze za tvojim problemom moze byt cokolvek a bolo by pre teba dobre, keby sa prislo co najskor na to co to je. Tiez som mala podobne problemy asi pred rokom to zacalo vobec som nemala chut to riesit, chodit po doktoroch, ale potom som sa dala ukecat maminou, ze asi by bolo predsa len vhodne aby som nieco riesila a doslo k tomu, ze mi diagnostikovali syndrom drazdiveho creva. Nehovorim, ze ty musis mat ten isty problem, len ti chcem povedat, ze to nema zmysel podcenovat :wink:

za tymto problemom moze byt viac pricin. Nemusi to byt zrovna syndrom drazdiveho creva, ale problem moze byt napriklad aj v znicenej crevnej mikroflore. Mnohe zavisi od toho ako sa clovek stravuje, ci si zbytocne nenici bakterie, ktore v zaludku mame a ktore nam tam udrzuju stabilne vyvazene prostredie :wink:

…stabilne vyvazene prostredie?..ale ved ked uz raz sa taketo prostredie narusi tak podla mna nie je mozne aby opat nejako sa obnovilo…aby opat v zaludku nastala nejaka rovnovaha alebo sa mylim?

Baby tak teraz ste ma celkom vystrašili, skúšala som pozrieť čo to vlastne je a to je zápal čreva, alebo ako mám tomu rozumieť? Pri takomto probléme čo treba robiť? Dá sa s tým normálne žiť? Ja som myslela, že by sa to dalo vyriešiť nejako aj bez lekárov, ale asi to nie je najlepší nápad podľa toho čo čítam.

Dá sa s tým žiť, len treba hľadať možnosti ako si život s takýmto problémom uľahčiť. Ako zmierniť bolesti a podobné strasti, ktoré človeka sprevádzajú :wink: moja polovička má tento problém už niečo vyše roka, lekári zhodnotili, že trávenie nie je celkom v poriadku. Že baktérie, ktoré by v žalúdku mali byť tam proste chýbajú a tým pádom sa to prejavuje nadúvaním, bolesťami a podobnými problémami. Takže bolo by na mieste sa nad týmto zamyslieť :wink:

vsetko sa da. Aj ked samozrejme, ze je to potom velmi dlha cesta k zlepseniu. Aby sa clovek citil lepsie :slight_smile: ale ten boj za to zdravie stoji za to. Zdravie mame predsa len jedno a je potrebne robit vsetko pre to aby sme ho mali v najlepsom poriadku. Aby sme netrpeli takymito problemami. Pokial dame telu bakterie, ktore pre spravne fungovanie criev potrebuje, tak sme na dobrej ceste :wink:

…dlha cesta k zlepseniu, to by sa dalo zvladnut…lenze ako sa na taku cestu vobec vydat? co je potrebne spravit…aby sa clovek posunul dalej. Aby mal nadej ze sa tohto problemu raz dokaze zbavit a zit normalne?..hm??? Mne je jasne, ze zdravie mame len jedno, ale myslim, ze mnohi ludia s tymto problemom ani len nevedia…ze sa s tym da nieco robit…

Erika, moze nehovorim, ze nie. Len je dobre zajst k lekarovi, aby nejake vysetrenia urobil aby vedela na com je. Predsa len ked clovek aspon priblizne vie kde je problem aky problem, tak skor vie ako sa k nemu postavit ako ho riesit. Ja ked som zistila, aky je moj problem, tak som si zacala zistovat aj ako sa da riesit, co mi pomoze moje dni zlepsit :slight_smile:

…ako sa ti podarilo tvoje dni zlepsit? co si zacala robit…ze sa ti polepsilo a zdravie sa zacalo davat do poriadku? Mne sa stale nejako nezda to ci je fakt mozne aby ten zaludok bol opat v kondicii a vedel travit tak ako travil kedysi a nesposoboval nejake problemy :frowning: ved to by musel byt zazrak, ci?

Treba hľadať možnosti, to je veta ktorá mi utkvela v pamäti z toho, čo ste mi písali a neustále nad ňou premýšľam. Veď ja sa snažím hľadať možnosti, lenže nejako je to zatiaľ neúspešné neviem, po čom takom by som sa mala obzerať. Aké zloženie by mohlo prispieť k vyliečeniu môjho žalúdka. Kiežby som sa z toho vedela dostať aj bez nejakej pomoci lekárov :frowning:

ako sa na taku cestu vobec vydat? Tak treba hladat kde clovek vie najst zive bakterie, ktore su pri takychto problemoch velmi prospesne. Jasne, je vela ludi ktori nevedia ze sa s tym nieco da robit, ale tak co ti mam k tomu povedat. Pokial clovek nema problem a nema chut sa z neho dostat tak taketo veci neriesi. To uz tak asi raz proste je no…Z mojho pohladu treba zacat pravidelne davat telu zive bakterie aby sa v zaludku udomacnili a tie to tam daju doporiadku :slight_smile:

Lenže ako mám nájsť tie baktérie? V nejakých potravinách? Alebo probiotikách? Alebo ako? Ako si ich ty dostala do svojho tela? Neviem ako to riešiť, preto prepáč, že ťa zahrňujem toľkými otázkami, ale veľmi ma to trápi a chcela by som sa zbaviť týchto problémov čo najskôr to bude možné. Ja mám chuť to riešiť, chcem sa z toho dostať, ale asi nemám dosť informácii, že ako :frowning:

ani by som nepovedala, ze v potravinach. Ono ide o to, ze my mame v zaludku bakterie, ktore nam vytvaraju a udrziavaju taku spravnu rovnovahu. A mnohokrat sa stane, ze si ich nicime a pritom si to ani len neuvedomujeme. A preto ich potrebujeme dostat naspat do zaludka. Ano, dobrou volbou su probiotika. Lenze treba si uvedomit, ze nie su probiotika ako probiotika, mne napriklad pomohol Symprove, su to tiez probiotika, ale na vodnom zaklade so zivymi bakteriami, co je hlavny rozdiel medzi nimi a nejakymi tabletkovymi probiotikami, co su vystavene v lekarnach :wink:

Zazrak? Tak mozno to je aj taky maly - velky zazrak. Vsetko sa da len treba na to trpezlivost a odhodlanie. Ako aj Erika pisala zacala som dodavat telu bakterie, ktore kedysi som v zaludku mala ale z nejakych dovodov tam uz zrazu neboli. Nejakym sposobom som ich znicila, aj ked som si toho vobec nebola vedoma :frowning:

…erika… na vodnom zaklade? tomu celkom nerozumiem. Ako to, ze to moze byt hlavny rozdiel medzi nimi? nerozumiem…v com akoze ma byt ten rozdiel?
Ved aj v tabletach su tie bakterie, ktore su aj v probiotikach, ktore su tekute nie?