Psyllium

Jana a predtym si bola odkazana na prehanadla?

Ja som Psyllium uzivala, ale moc mi nezabral, je pravda, ze som pila dost malo tekutin, tak som zacala brat prehanadlo, skoro tri mesiace, ale mala som pravidelnu stolicu, viem, ze by sa to nemalo, preto s tym chcem teraz prestat a zase vyskusat psyllium…

Mal som problem, lebo som mal mazlavu stolicu a uz mi to liezlo na nervy. Od 01. 01. 2011 som zacal uzivat psylium (colonix) s paranilom (protiparazitne tablety) a stolicu mam taku aka ma byt. Rozhodol som sa ze psylium budem uzivat dlhodobo. Je to dobry pripravok. Len treba zapijat min. 0, 5 Litrom vody.

Určite možu, uškodit im to nemože, nájdite si to na internete, ale sa spýtajte Mgr. v lekárni, ja by som to doporučila bez obáv.

Kolegyňa to pije s trochou pomarančového džusu, chváli to, predtým mala ťažkosti s trávením, teraz v pohode.

Ono to ma presne take ucinky, ako su napisane na obale, pokial to zapijete dostatkom vody, ak sa to zapije len troskou vody, vtedy to ma tie protikladne ucinky a sposobuje to zapchu.

Uzivam Psyllium asi 2 tyzdne. Najskor to bolo OK a teraz uz treti den mam stolicu ako husta pena s hlienom, v konecniku mam neustale bolestivy tlak a cele brucho nafuknute, zaplynatene. Nestretol sa s tym uz niekto?

My mame doma tiez Psyllium. Ja to uzivam tak nepravidelne, ale chcela by som to brat kazdy den, len sa chcem spytat jednu vec. Ja mam problemy s naduvanim, stale mam nafuknute brucho - den co den, tak sa chcem spytat, ci je psyllium aj na toto vhodne?

Psyllium som si kúpia minulý týždeň a poviem Vám, je to super vec, perfektné ma to čistí, nemám problém s plnými črevami, dá sa primiešať aj na raňajky do jogurtu, fakt vrelo odporúčam :slight_smile:

Psylium je výborný prostriedok na zriedenie stolice, keď sa zapije veľkým množstvom tekutiny. Ale pozor - viaže na seba vápnik, preto sa nedoporučuje deťom a aj dospelí by mali užívať zvýšené množstvo vápnika. Kto má problémy so zápchou, nech vyskúša Zajačickú horkú, predávajú potraviny mimo hypermarketov - stojí od 1,90 - 2,20 Eur v Ke. 1 balenie vydrží aj 2 týždne, stačí 2 glgy a účinok takmer okamžitý. Nie je taká nechutná ako Šaratická, ja som ju začala užívať pred operáciou hrubého čreva a mám ju stále v zásobe, ak mi "hrozí"zápcha.

Psyllium som uzivala 3 mesiace, skvele zabera, teraz mi v lekarni doporucili lepicol - probiotika s psylliom a prebiotikami - ma podobne ucinky ako psyllium, ale upravilo sa mi nafukovanie - moj vecny problem. Takze odporucam, cenovo vychadza lepsie ako keby som si kupila probiotika zvlast a vlakninu zvlast.

Ahojte. Bola by som rada keby sa tu našiel aj niekto, kto má opačný problém ako zápchu. Ja mám už rok tráviace ťažkosti. Celý deň ma bolí brucho a potom ma buď preženie alebo naopak zápcha. Väčšinou je to však hnačka. Vyšetrenia nič nevysvetľujú. Môže Psyllium spôsobyť hnačky? A ešte sa chcem spýtať či to ma vplyv aj na užívanie iných liekov. Ja mam teraz začať užívať Ganaton, čo je tiež na zlepšenie trávenia a neviem, či je dobre si kúpiť súčasne aj Psyllium. Ďakujem.

Mila Tatiana, problemy, ktore popisujes, mozu byt sposobene potravinovou intoleranciou, alebo alergiou na potraviny. Neviem, ake vsetky mozne vysetrenia si absolvovala, ale predtym, nez by som zacal uzivat akekolvek lieky na travenie, ci proti hnackam, pokusil by som sa zistit, ci nemam na nejaku potravinu potravinovu intoleranciu. Najbeznejsimi vinnikmi byvaju mlieko a muka, takze by som ich mozno skusil vylucit na dva tyzdne zo stravy, a sledoval, ci sa mi neprilepsi. Nechcem tu privelmi otravovat s potravinovou intoleranciou, viac info najdes na www.jedloakopriatel.sk. Co sa Tvojej otazky tyka, tak Psyllium by nemalo sposobovat hnacku a moze ovplyvnit vstrebavanie liekov. Taiko

Prajem pekný deň, ja by som sa chcela opýtať, či potom po ukončení “kúry” nehrozí opäť zápcha. Ja mám vyprázdňovanie v poriadku, ale chcela by som si trocha prečistiť črevá, dlhodobo som užívala lieky, tak sa chcem detoxikovať od tých všetkých chemikálií, no mám obavy, či sa telo aj po vysadení psyllia nebude spoliehať na nejakú “pomoc” a budem mať problém so zápchou. Ďakujem

Dobry den, chcela by som sa spytat, uzivam Psyllium a cely den ma boli brucho. Je to normalne? Dakujem.

Nemyslím, že by to s tým súviselo.

Myslím si, že je to možné. Ja mám podobný problém, hoci pijem dostatok vody aj v priebehu dňa a brucho som mala aj po troch dňoch užívania ako v 6. mesiaci. A to som si dávala dve lyžičky do acidofilného mlieka. Musela som ho vysadiť a dočasne nahradiť cez noc namočenými sušenými slivkami. Rozhodnie Psyllium nie je preháňadlo a kto má problém so zápchou, tak nech to neskúša.

Ako môže Psyllium zriediť stolicu, keď nabobtnáva … a pre tých, čo piju málo tekutín, tak sa nevys** ani za tri dni. Len toľko.

Mala si zápchu a po užívaní Psyllia pominula? Si robíš srandu? To ja som potom asi z inej planéty, alebo mám iné hrubé črevo.

Doporučujem Emulips / všetky problémy okolo zápchy a vyprazdňovania pominú. Je to repkový olej a dokonca sa trochu aj pochudne. /