Razstepy.sk

mam 18,a mam razstep podnebia aj pery, robili mi operaciu pery ktora je uz celkom v pohode, len teraz idem na operaciu podnebia a mam s toho taky strach ze co ako bude… nevies mi povedat nieco k tomu co tam vlastne budu robit?ako dlho si polezim v nemocnici?nejake problemy ohladom tejto operacie… diik :confused:

Ahojte moju 5 ročnú dcerku vždy operoval dr Žiak je to veľmi milý a šikovný človek a dufam, že aj ostatne operácie jej bude robiť on :-). Ale tam su asi všetci dobrý odbornici my sme zatiaľ velmi spokojný s našim chirurgom. Vždy bol mily a ochotný všetko vysvetliť aj keď som sa viac krat opytala na to iste :slight_smile: nebol z nas nervozny.

Zdravím. Vie mi niekto poradiť nejakú inú dojčenskú fľašu ako je Habermannova? Ďakujem

Ahoj. Som Ernest. V prípade, že budeš niekedy potrebovať naozaj dobre poradiť, odporúčam Ti stránku www.infopacient.sk.
Najlepšia webka o zdraví na Slovensku, ostatné za veľa nestoja, napr. slávna stránka “Zdravie” je celkom o ničom. Majú tam aj poradne - sociálny pracovník, právnika, gynekológa a pod.
Dúfam, že som pomohol. E.

Ahojte,
mám už 20 rokov a 11 operácii za sebou.Mala som kompletný rázštep pery,podnebia,nosa.Polovicu z tých horších vecí si vlastne ani nepamätám,pretože som ich mala spravené ako veľmi malá (do 10 rokov).Od malička rodičia so mnou chodili do ružinova,veľa nervov,peňazí a síl ich to stálo ale za to sa im môžem teraz jedine poďakovať.Lekári v Ružinove odviedli veľmi dobrú prácu.Dnes si niektorí ľudia ani nevšimnú že niečo také mám…Dokonca aj môj priateľ si to všimol až po nejakých týždňoch,že mám nejaké jazvy pod nosom :-)Všetko záleží na rodičoch ako sa k tomu postavia…Niektorí sa na to “vykašlú” a niektorí idú za tým a chcú,treba si pýtať operácie,od malička chodiť k logopédovi a poctivo doma cvičiť pred zrkadlom,k čelustnému ortopédovi a umývať si zuby…asi toľko Vám tu môžem teraz napísať,ak budú nejaké otázky bez problémov ak budem vedieť poradím.majte sa pekne e.mail : lilli1042@centrum.sk

Ahoj Zuzka mam syna s razstepom a od prveho dna po dnes ,ma teraz 8 mesiacov,papa mliecko cez silikonovu flasu znacky NUBY.Som s nou velmi spokojna.Neviem ci ju dostat na Slovensku,skus sa opytat.

Ahojte chodite niekto aj do BB? Aky je tam pristup k vam a dieťaťu? Je tam tiež taka poradna ako v BA? Má sa mi narodiť o 5 mesiacov dieťa s razštepom. Som z BA. Ja osobne som razštep nemala, ale nemam odvahu chodiť s nim do ružinova. Ja tam nemam dobré skusenosti s chirurgom, nikdy nezabudnem na jeho arogantne spravanie a neochotu normalne ma vypočuť aky mam problem po operácii. Mňa potom viacej trapilo to jeho spravanie ako moja nevydarena operácia. Viem nie su tam všetci rovnaky ale nechcela by som ho tam stretnuť ak by som išla s dieťaťom napr na operáciu. Alebo bol možno vtedy naštvany na niečo ine a ja som prišla v nespravny deň. Lebo nikdy sa tak divno nechoval, ale aj tak nato nikdy nazabudnem.

Ahoj neviem aký sú v BB,ale v BA sú vážne dobrí.A chirurga si mozes vybrat pre svoje babatko,mas ich na výber niekolko.A nakoniec toto isté sa ti môže stať aj v BB tiež tam niektorý z nich nemusí mať dobrý deň.Pamätaj na to,že tam nebudeš chodiť raz za pol roka,budeš tam mozno každý týžden kvoli logopedičke,kvoli zubárke,strojčeku a všetkemu.Mala by si to zvážiť.Ak si z BA jednoznačne ti radím ísť tam.čo by druhý ľudia dali za to keby bývali tak blízko.Niektrý dochádzajú aj 300 km.

Ak chceš popýtaj sa na www.radost.sk v diskusii,tam baby chodia niektoré aj do BB.

Viem Lenka na toto všetko som myslela, lenže keď si pomyslím, že toho chirurga stretnem napr v poradni, alebo aj na vizite, alebo keby som s nim mala hovoriť napr o stave babätka v nemocnici… tak tam nemam naladu ani vkročiť. Ja som tomu chirurgovi nič zle nespravila iba som ho požiadala o opravu mojej operácie a tak ako sa choval na to nezabudnem. Trapila ma ta nevydarena operácia a navyše ešte aj on namiesto toho aby sa so mnou normalne porozpraval aky mam problem a vysvetlil mi prečo vznikol, riešil to…, tak bol radšej arogantný a ja som už ani nemala odvahu mu vštetko vysvetliť. Ale čo už.
A čo sa týka tej poradne písala som logopedičke čo tam pracuje a odpísala mi, že môžem chodiť k nej s dieťaťom aj keď nebudem navštevovať ich poradňu, tak to je dobre že sa to da a nemaju to len pre tých, čo tam chodia na operácie. Alebo sa možno najde aj nejaka bližšie k môjmu bydlisku, ale to je jedno. A to že budeme cestovať do BB s tým som sa už zmierila aj, veď niekto cestuje napr tých 300 km do BA, tak my budeme zase cestovať do BB.
Len fakt by si tam mohli niektorí chirurgovia uvedomiť ako sa spravaju, pretože nikto nevie či nebudem niekedy ešte potrebovať jeho pomoc (snaď nie), alebo moje dieťa a takto si spravia iba zlu mienku o sebe. Aj ja mam svoje problemy ale nadavam to najavo pri komunoikacii s druhym čklovekom, ktorý za to nemôže.

Ospravedlňujem sa za chyby hlavne v poslednej vete, ponáhľala som sa a neskontrolovala.
To nadavam to najavo som chcela napísať: nedavam to najavo…

Silvia my chodime do BB ak chceš napíš mi na mail:
monika_232@azet.sk

ktory chirurg to bol? Z plastiky?

tak to by som chcela aj ja vedieť :slight_smile:

Lina ano z plastiky bol.

Silvia, niektorí chirurgovia jednoducho nepripustia, žeby sa ti na operácii čo robil nemalo niečo páčiť. Musíš byť spokojná, alebo môžeš isť inam a znova platiť, alebo budeš do konca života ľutovať, že si sa na nejakú dobrovoľnú operáciu dala, šetrila peniaze a dúfala, že operácia dopadne tak, aby si sa zbavila problému, ktorý ťa celý život trápil.

a ktorú konkrétne? je ich tam viacej, a on mi klasický cumlík neutiahne tak, aby sa poriadne najedol. Ale nedávno mi začal ťahať aj habermannov cumlík bez tej membrány, tak sa teším. Bolo to komplikované mimo domu kŕmiť ho aj s membránou… ťažšie sa potom nedojedené mlieko balilo. On ani nemá takpovediac ráštep, ale skôr nedovivíjané podnebie. Ale doktori to nazývajú aj tak ráštep. Len jeden to povedal inak. Čaká nás operácia a po nej už asi budeme jesť z klasického cumlíka… dúfam. Aj tak ďakujem.

Ahoj Zuzy tato flasa je vyborna v tom ze babo nemusi sat ale tlacis tu flasu a ide pomaly malemu do ust a on iba hlta.Je tam mala dierka takze neboj neudusi sa a ked ty netlacis tak mlieko netecie.Neviem ako dlho pije s tvojou flasou ale s touto za 20 minut vypije 240ml mlieka.A nevytecie ani kvapka na zmar.

Ahoj Ernest diky aj tebe,som rada ze su ludia ktory pomahaju uplne cudzim,hoci len jednou radou.Ja som s pocitacom zacala len teraz a je to uzasna vec.Este raz dakujem vsetkym,a ked mozem poradim tiez rada.

Je tam viac druhov fliaš od tej firmy… Ale našťastie papáme aj s tou našou celkom fajn. občas ani z nej nevytečie nič. ale to on skôr vypľúva. ja som mu musela dierky zväčšiť, aby mu rýchlejšie tieklo. a dokonca sa mi raz najedol aj z klasického cumlíka - robili sme pokusy :slight_smile: No uvidíme čo bude po operácii, ak teda bude, lebo máme problém s priberaním. Priberáme, ale pomaly. niektorí si myslia že to súvisí s ráštepom, ale nie. on to má geneticky dané po tatovi…