Razstepy.sk

Ahoj leni, moj mali to tiez nechcel prijat strojcek co mu dali. Stale plakal a nechcel ani papat s nim, takze mi strasne schudol. S manzelom sme sa dohodli ze, mu to nebudeme davat a trapit ho este viac. Ja viem ze, deticky s rastepom to musia mat, aby im to pomohlo, ale nas maly to nemal a doktori mu to tak krasne urobili, ze vobec neni nic vidiet, ako keby sa vobec nenarodil s rastepom. A mozem povedat, ze deticky co s nami boli v nemocnici a nosili strojceky, tak to nemali tak pekne urobene, ako moj syn. Ale ty skusaj dalej davat strojcek, a snaz sa, cim viacej aby to mala! A skus sa spytat lekara, ked pojdes na buducu kontrolu, ci ju to nahodou velmi netlaci na sliznicu, lebo mi sme mali tiez taky problem. Mozu jej trocha ten strojcek obrusit.

Ahoj janko.
volam sa radka a som mamickou 5mesacnej dcerky, ktora sa narodila s razstepom makkeho podnebia. nic o tej chorobe neviem a lekari mi toho vela nepovedia. mam velky strach o mesiac mame ist na operaciu a velmi sa bojim, ze ako to vsetko dopadne. neviez o tej chorobe nieco viac. mam sa obavat, alebo naco sa mam pripravit. bojim sa, ze nebude rozpravat, ze bude mat poruchu reci. ak by si vedel o tom nieco viac, prosim odpis mi. dakujem ti.

s pozdravom Radka

Ja Vas srdecne pozdravujem. Čitam tu Vaše príspevky, skusenosti a hlavne rady ktore su naozaj na nezaplatenie.
My tiez cakame dievcatko, ktore sa ma narodit s komplet razcepom pery a podnebia - ľavostranne.
Tak dufame a verime ze vsetko pojde tak ako ma. Operacie by mali prebiehat v KE. Teraz ideme uz na konzultacie.
Tak prajem Všetko dobre.
Tomas

Ahojte. O dva mesiace sa mi narodi dieta s obojstrannym rastepom podnebia. Chcela by som ist do BB. Viete mi prosim poradit dobreho doktora na tu prvu operaciu? Dakujem.

Silvia môžeš mi odporučiť v Bratislave nejakého dobrého plast. chirurga, chceme dať synovi urobiť korekciu hornej pery, keď bol maličký operoval ho MUDr. Fedeleš, ale neboli sme spokojný

Dobry den mozem sa opytat kde ste boli so syncekom na operacii ?

Dobry den prajem. Neviete mi niekto prosim poradit meno na logopeda v KE, ktory ma skusenosti z rastepami? Neviem to nikde najst. Dakujem

Dobry vecer, mam synceka s razstepom makkeho a tvrdeho podnebia, sme objednany na operaciu do KE. Mozem Sa opytat Amy doktori su v nemocnici najlepsi na tieto razstepy? Prosim napiste mi Vase skusenosti, dakujem :slight_smile:

A už teras maš normalne peru ? jak ma byť všetko ?

Ahojte citam co pisete o rastepu aj ja mam sinceka ma 7 mesiace a ma rastep podnebia a stale kasle uz nevie ako mam ten kasel zastavit abi isiel na operaciju pomoste mi prosim ako co mam stim kaslom prosim vas pekne

Skúste bioptronovú lampu, odparovače naplnené eukalyptom, kúpeľ s morskou soľou-zavrite sa so synom do kúpeľne a aspoň desať minút ho udržte v tomto uzatvorenom priestore, stérimar do nosa, vincentku… samozrejme, treba si zistiť, či je to v súlade s vekom syna… deti s takýmto problémom bojujú s touto pliagou kašľu pomerne často, skúste ho aspoň na dva týždne izolovať ( myslím pred operáciou ) od okolia… bojovali sme s tým aj my a to sa ešte k tomu pridal aj problém so zlatým stafilokokom, takže viem, o čom hovorím… držím palce, všetko bude dobré. trpezlivosť!