Reuma – bolesti kĺbov, svalov, šliach a väzov

Mne bolo doporučené brať prípravky s obsahom chondroitinsulfatu na prírodnej báze. Objavil som to v produktoch LR. Moje problémy sú vyriešené.

ja som tu komoru vyskúšal v Dudinciach a nic mi to nepomohlo

bolesti kolien mi zacali pred 4 rokmi ked som bola tehotna, myslela som ze zo zataze…ale pretrvavaju doteraz dokonca su o dost horsie, po schodoch sa musim drzat zabradlia aby som vysla, nehovoriac ked idem dole schodmi je to este horsie,nedokazem to bez opory…pred 3 mesiacmi sa pridali lakte, ked ich mam dlhsie zohnute musim ich vystriet lebo zacnu boliet,asi pred3 tyzdnami ma zacalaboliet chrbtica, dost sa to stupnuje, rapidne sa to zhorsilo, zacinaju ma boliet zapestia…chcela by som poradit, citala som na internete uz vela clankov, myslim si ze mam reumu…jedno co mi nesedi je ze asi pred rokom mi zacali liezt dolu nechty z noh…su zlte a odpadavaju pricom sa tvoria nove a dookola…citala som ze to moze mat nieco spolocne so psoriazou…moze to mat nieco spolocne so psoriazou?som uz dopletena s tych clankov aj so vsetkeho, prosim poradte mi…k doktorovi nemozem ist, zijeme totiz v anglicku a neviem tak dobre jazyk aby som povedala doktorovi co mi je…je to trosku komplikovane…

Viete mi niekto poradť s osteómom kolena?

Blíže nespecifikovaná choroba šlachových nebo svalových úponů, to je preklad Entesopathia z netu.

Prosim vas poslite aj mne tie detaily o tej ryzovej diete, mam velke problemy s klbami. Dakujem za informaciu, Marek.

Mam 35 rokov a obcas mavam problemy s klbami, obcas rano vstanem a nemozem sa rozhybat, bral som artrostop, ale nepomohol, skusal som zralociu chrupavku ani ta velmi nepomohla, vie mi niekto poradit?

Ja som užívala 2 roky artrostop a k tomu i koktejl, krorý pomáha obnoviť chrupavku, tiež som si myslela, že mi to nepomáha, lebo mňa boleli bedrové klby a hoci kedy ma to zablokovalo a nemohla som sa ani pohnúť, bola som i u lekárov a nedali mi na to nič. Potom som to prestala užívať po 2 rokoch a ani neviem ako a nebolí ma nič, môžem chodiť, cvičiť, behať, takže treba vydržať, vtedy som mala 39 rokov a teraz mám o 10 viac.

Momentálne mám tiež tieto problémy, bolesti kĺbov - bedrových, chrbtice, čo mi zamedzuje športovať: Začala som chodiť po rôznych odborných vyšetreniach, tak neviem, aký bude výsledok. Som z toho nešťastná a preto som spozornele pri artrostope, čo spomínala v príspevku Ivetka. Môžem Ťa poprosiť, aby si mi napísala k tomu niečo bližšie?
Ďakujem gabina

Odporucim Vam web stranku www.mojareuma.sk pozrite si ju, lebo mam pocit, ze mate vsetky priznaky reumy a s nou mame dost skusenosti, skuste napisat aj na maily v kontaktoch. Prajem vela uspechov.

Pre viac info napiste manzelke. Poradi vam ak este treba.

Ja som hral futbal, dostal som loptou nesikovne rovno do prstov. Najprv si vravim super, nemam zlomene nechty a potom pozeram, ze neviem narovnat prst na poslednom clanku. Zaujimave bolo, ze ma to takmer nebolelo, opuch ziadny, na pohotovosti ma poslali na rontgen, ktory ukazal, ze vnutri nie su dalsie poranenia a poslali ma na plastiku. Tam sa rozhodli, ze 7 tyzdnov dlaha a ak sa nechyti, tak operacia (co sa mi zda byt krapet neskoro). Zajtra to bude 7 tyzdnov a maju mi ju dat dolu, tak som zvedavy (alebo skor sa obavam) ako dopadnem.

Asi 2 mesiace mám bolesti a rannú stuhnutosť na prstoch rúk. Bolia ma ruky v zápästí, taktiež aj uzliny v podpazuší. V začiatkoch som mala aj zvýšenú teplotu. Nevie mi niekto poradiť kam s tým ísť a čo to je? Ďakujem. Betka

Choďte k reumatológovi.

Arthrostop Rapid 3 mesiace 3x denne a potom 2 mesiace Artrostop Hyal 1x denne. Užívať dlhodobo - ja som už aj po operácii obidvoch kolien - artróza 17 rokov a už mám aj na ďalších kĺboch. Nešetrite na sebe a vyživujte si chrupavky, lebo o ne prídete ako ja. Teraz je to lepšie, ale doživotne sa musím starať o tú výživu kĺbov.

Uz asi tri roky mam bolesti bedroveho klbu, chrbtice, krizov. Na magnetickej rezonancii mi zistili, ze mam tekutinu v bedrovom klbe, co vlastne zapricinuje velku bolest. Ma niekto s tym skusenosti? Poradte mi prosim.

Ahoj. Dúfam, že mi bude vedieť niekto z vás pomôcť. Mám 13 rokov a už ma asi 2 týždne strašne bolí koleno. Neviem vôbec čím to je ale bolesť je k nevydržaniu. Prosím, ak mi vie niekto pomôcť, prosím napíšte mi. Ďakujem

Mozem si nahrievat klby, aj ked neviem, ci je tam zapal, infracervenou lampou? Dakujem za radu.

Je potrebné ísť k lekárovi. Možno budeš mať ten istý problém ako môj syn - je to spojené s rýchlym rastom. Chodil na rehabilitácie a používa predpísanú masť, momentálne je to O. K. No musel obmedziť aj športy (korčuľovanie, lyžovanie).

Ahojte, velmi prosim niekoho o radu, ako sa zbavim nocnych bolesti v rukach, existuju na to nejake volnopredajne lieky? Mam 33 rokov, dakujem.