Ja by som reagovala na tento článok, mám ten istý problém z jedným rozdielom, že nemám nikdy orgazmus, keď sme v predohre je to dobré, ale keď príde najdôležitejšia fáza splynutia necítim vôbec nič, som ako drevo, nemôžem sa uvoľniť aj preto mi vždy stroskotajú moje vzťahy, lebo muži nechcú v posteli kus ľadu a pritom som iná nie som chladná, prosím vás poraďte mi čo mám robiť.
Jozefina, skumajte s odbornikom psychologom, psychoterapeutom svoje hranice pri muzoch, co vam brani, co by ste potrebovali, aby ste mohli viac doverovat a uvolnit sa. V sexualite sa odraza celkovo nasa bazalna dovera aj k sebe aj k inym muzom celkovo. Casto to suvisi s vychovou, rodinou historiou, vztahom zien k muzom v rodinnej historii a podobne. Je toho urcite viac a kazda rodina ma svoje specifika, vzorce spravania sa vztahovania sa jeden k druhemu. To, co sa tyka vas a vasej rodinnej historie mozete objavovat s odbornikom. www.psychoterapeut.zzz.sk Ppsychologicka, psychoterapeutka, Rita Svihranova.
Mam taky problem, ze sa strasne vzrusujem pri sexe a zena este nie a potom po prvom cisle nemam uz vobec chut, ona stale, som z toho hotovy a chcel by som to konecne vyriesit, ale neviem ako na to, pomoze mi niejaky lekar sexuolog, dakujem?
Zdravím, myslím, že môj problém je o čosi iný, možno sa to mnohým ani nebude zdať ako problém, ale tuším mi to začína komplikovať život. Mám na sex chuť stále, niekedy sa mi zdá, že som ním až posadnutá. Ešte žiadny partner mi v tomto ohľade nestačil, ale naozaj nie som typ, čo si pôjde nájsť niekoho druhého. Minulý vzťah mi sčasti skrachoval aj pre toto, no svojho momentálneho priateľa / snúbenca milujem viac než svoj život a nechcem ho odradiť. Najhoršie je, že sa v momente, keď mám chuť na sex a partner práve nie nedokážem ovládať, cítim sa frustrovaná, ponížená a odmietnutá a neviem ani zaspať. S partnerom máme inak sex. život absolútne skvelý a uspokojujúci a nechcem to pokaziť svojou, násilnosťou. Počula som, že takáto ženská hypersexualita môže mať súvis s tým, že som so sexom začínala veľmi mladá (14) a tiež, že som (paradoxne) mala niekoľko škaredých zážitkov (znásilnenie), viete mi k tomu povedať pár slov? Ďakujem.
Malinka, ako popisujete, vase problemy mozu mat suvis aj so zlymi zazitkami, a zaroven aj sexualita sa moze stat zavislostou a kompenzovat napr. ine, tiez dolezite potreby / napr. citove, vztahove, komunikacne a dalsie / Na to, aby ste si mohli uvedomit o com presnejsie je vas problem, napr. co este mozete rozvijat v sebe, vo vztahu s partnerom aj ine okrem sexu, je potrebny osobny kontakt a podrobnejsie skumanie, pripadne hojenie ran na dusi a tele. Nacrtla som len orientacne ine mozne suvislosti a mozno je to este uplne inak. Celu sirku a hlbku podobnych problemov tato stranka a diskusia neobsiahne. Rita Svihranova, psycholog, psychoterapeut. www.psychoterapeut.zzz.sk
Dobry den, mam 26 rokov, moj partner ma chut na sex kazdy den. Mne staci mat sex 2 krat do tyzdna. Stale sa koli tomu hadame, tvrdi, ze nic preto, aby som mala chut na sex nerobim. Prosim poradte mi, co stym mam robit? Existuju nejake lieky, ktore podporuju chut na sex? Za odpoved Vam vopred dakujem.
Barbora, myslim ze v mnohych vztahoch je chut dvoch ludi na sex rozdielna. Je vecou dohody, kolko x a akym sposobom sa bude realizovat tak, aby v tom mohli byt obaja partneri spokoni. Z mojho pohladu to neznamena, ze sa prisposobovat len tomu partnerovi, ktory moze a ma chut viac a uz vobec nie, aby to bolo pod natlakom, jedneho z partnerov, ze sa ma snazit byt aktivny. Vela zavisi aj od ineho kontaktu, komunikacie vo vztahu, porozumenia, schopnosti intimnych debat po com tuzim, co mi vo vztahu chyba, atd. … ten kto ma mensiu chut na sex nie je horsi, ako ten, co ma vacsiu chut na sex, co sa mi zda z vasho popisu, ako to vas partner chape. Ak som to dobre pochopila. Napada vas, co vy ste vy chceli inak, ako to doteraz medzi vami funguje, nielen v sexualite, ale vo vasom vztahu celkovo? Viete sa otvorene o vsetkom rozpravat, alebo tema sexu je dobra na konflikt a debatu. Sex je len jedna z oblasti vasho spoluzitia, ostatne vam klape a je ok pre vas osobne? Nemyslim si, ze su potrebne lieky, skor rozhovory a tolerancia. Zeny ani muzi by nemali byt len nastrojom na naplnanie tuzob druheho partnera, spoluzitie by malo smerovat k spokojnosti oboch vo vsetkych oblastiach spoluzitia. Rita Svihranova, www.psychoterapeut.zzz.sk
Dobry den. Potrebujem radu. Po porode som prestala mat chut na sex. Je to 2 roky a sex mame 1 za mesiac. Pred porodom som mala chut na sex stale. Dakujem Slava.
Mám rovnaký problém, po pôrode som prestala mať chuť na sex je to už sedem mesiacov už som z toho zúfalá aj ked priateľ je trpezliví. Ešte stále kojim možno je to aj tým. Prosím poraďte mi. Ďakujem Daniela.
Mám rovnaký problém, po pôrode som prestala mať chuť na sex je to už sedem mesiacov už som z toho zúfalá aj ked priateľ je trpezliví. Ešte stále kojim možno je to aj tým. Prosím poraďte mi. Ďakujem Daniela.
Dobrý deň chcela by somsa spýtať že keď ma priateľ vyprstuje ci možem prísť o papenenstvo ?
Hviezdička pohlavná túžba sa rodí v hlave.
Dobry den,
ako som si vsimla nikto vam neporadil, nakopilo sa tu iba kopec reklam na financne a pod. sluzby… zrejme vam neporadim ani ja, chcela by som vsak vediet, ci sa vam od vtedy ako ste svoj prispevok pridala podarilo najst dobreho sexuologa… budem velmi vdacna ak mi posuniete svoje vedomosti… dakujem.