jezis to je super napad! toto mi nikdy nenapadlo. ja vzdy len zhanam od ludi okolo, ci niekto nieco nema, co by ma zachranilo ![]()
Toto nepoznáš? To ja som už dávno od mojej maminy tiež obkukala a tá hovorila, že aj babka to tak vždy nosila a nosí. Ešte sa máš čo učiť
Takéto veci prvej pomoci treba mať stále pri sebe a nie sa spoliehať na niekoho iného.
a co tam este take mate pribalene dievcata? ![]()
Leukoplast a male vlhcene. To je super pomocka, ani nevies pri akych vsetkych situaciach to vies vyuzit
A ruz nosim, to sa tiez moze hocikedy zist ![]()
to som sem dobre prisla nakuknut. sa tu prakticke veci riesia, to ja mam rada
akoze tabletky nosim aj ja. bez toho sa nepohnem. ale tie dalsie vychytavky potesia.
…ja som si tak navykla pri detoch… ze mam taky balicek spraveny a ten mam stale so sebou, nech ideme hocikam… aj nejake male mlsky tam mam samozrejme… mozno aj to by bol dobry tip… lebo niekedy mam ja take stavy, ze uplne citim, ze si potrebujem dat nieco, cukor mi chyba, tak nosim male cokoladky alebo nejake cukriky… tabletky som tam ale dlhsie nemala, az ked ma raz tak necakane prekvapila bolest hlavy, ze som nevedela, ako odsoferujem domov… tak odvtedy uz aj tie musia byt…
jezis no. to je najhorsie. ked ta to prepadne takto necakane a musis ist a riesit. ze nemas moznost proste si sadnut, lahnut, a byt v klude…
Tie balicky su fakt lifesaver
Aj ja som si tak zvykla mat v kabelke od kazdeho nieco – male sladkosti, lekarnicke veci, tabletky, obcas aj nieco na osviezenie… Clovek nikdy nevie, co sa mu prihodi, a ked je to pri detoch, este viac… Hlavne, ze mas potom pokoj, vsetko po ruke a nemusis panikarit ![]()
presne. radsej budem nosit milion veci so sebou a podla niekoho mat bordel v taske, ale aspon som pripravena na kazdu situaciu. nenavidim byt nepripravena na cokolvek. predvidam a planujem. to som proste ja ![]()
Ja nosim tiez vsetko mozne, ale bordel teda nemam. Vsetko musi mat svoje miesto. U mna su bolesti hlavy dost caste v poslednej dobe, takze to tabletky musim mat a magnezium pre kazdy pripad, to je ale skor take moje uz aj placebo si myslim ![]()
To je aj u mna zaklad, co musi byt. Teraz som ale konecne urobila poriadok aj doma v lekarnicke. Viete ako, novorocne predsavzatia a ta namotivovanost este robia divy, tak to treba vyuzit
A to som akoze vyradila riadne vela toho si myslim. Akoze je to skoda, ze sa to musi zlikvidovat, ale zase na druhej strane fajn, ze sme tie lieky vsetky a maste a neviem co vsetko, nepotrebovali uzivat.
to by som aj ja mohla veru, aj bez prehnanej motivovanosti. a co si si take nechala? co mas osvedcene, ze doma musi byt? lebo ked nieco vyradim, tak nieco isto budem musiet dokupit ![]()
Mna si sa sice nepytala, ale tak odpoviem
Zaklad je nieco na bolest, na teplotu, sprej do nosa a kvapky od kaslu. To je u mna zaklad, s ktorym sa da vsetko preckat
Ostatne dokupujem podla toho, co treba.
V podstate tak ako vlada tiez pisala. Ale okrem toho aj ine veci, na hnacku som nechala, leukoplasty, dezinfekciu napriklad tiez. To pri detoch musim mat. To som jednu dobu nosila nonstop aj na ihriska so sebou. Pre synov dezinfekciu, pre mna pirule od bolesti hlavy ![]()
Pekne rozdelen. Esteze to bolo takto a nie naopak
Este si zabudla na vlhcene, tie si urcite tiez mala
Ja ich aj doteraz nosim, to take malinke balenie. Super vec vyuzitelna v mnohych pripadoch.
to uz podla mna kazda matka berie automaticky, ze to musi mat
ale aby som sa vratila k tym bolestiam hlavy. co som si zvykla kupovat jednu dobu liek, tak maju nejaky vypadok. tak hladam nahradu.
Akoze uplne vsade? Ktory je to liek?
v lekarni, kam som zvykla chodit. a mi povedala, ze to aj inde tak maju. a aj co som pozerala na nete. tak asi je to fakt. no nevadi. nahradu som nejaku nasla, tak este uvidime, ako sa mi osvedci. lebo raz som takto tiez mala nahradu za lieky, co mam na predpis a to sa pomaly bila lekarnicka za tie lieky, ze to je presne to iste, no ale mne to nesadlo, ja som citila, ze to nie je to iste. tak pri tomto uvidime.
To je tak. Čo vyhovuje jednému, druhému nemusí. Ja som napríklad po dlhej dobe mala migrénu cez víkend a dávala som si automaticky to čo posledne, ale nepomohlo. Ešteže mám aj niečo iné vždy po ruke. A pritom aj viacej osvedčené. Neviem, prečo som rovno toto si nedala.
Na migrénu sú aj konkrétne určené nejaké lieky, to ti nepomáha?