Mne napríklad nie, mne to prišlo slabé, musela som si dávať dve tabletky a to mi príde prehnané. Lebo čo som si potom začala kupovať Cetalgen, tak ten mi zaberie úplne bez problémov aj po prvej tabletke.
Hmmm no dve tabletky si zakazdym davat, to mas dvojitu davku, to nie je veru bohvieco. A mi povedz potom ako jedny lieky si musis dat dve tabletky a z inych staci jedna, aby si dosiahla ten isty “efekt”…
To sú, ale mám to to isté ako keď si dám hocijakú inú tabletku. Ja som v tom nejak nepostrehla rozdiel, že by mi to inak zaberalo na bolesť.
Je úplne normálne, že každý reaguje inak, že niekedy liek generický nestačí, alebo že musíme skúšať alternatívy. A hlavne si nenechať nič vnucovať len preto, že “tak sa to berie”, ale sledovať svoje telo a účinky liekov
Je aj úplne normálne, že sa v priebehu rokov mení citlivosť na lieky. To znamená, že niečo, čo fungovalo pred pol rokom, nemusí dnes fungovať rovnako.
Myslies, ze niekto akoze nieco uziva len preto, lebo niekto mu povedal, ze to je dobre a ma sa to a podobne? Aj ked mu to na pohlad neprospieva? Hm…
Nehovorím, že je to môj prípad, alebo že je to správne. Ale áno, aj to sa deje.
silne bolesti hlavy su fakt ovela indy. niekedy ani overene lieky nezaberu rovnako. najlepsie mat vzdy nieco po ruke a sledovat, co na teba fakt funguje. niekedy staci oddych, voda a vhodny liek, inokedy sa fakt oplati dat sa pozriet lekarovi, ze co za tym moze byt. nie je bolest hlavy ako bolest hlavy. kazdy sme iny, takze netreba sa drzat presne toho, co zabralo niekomu inemu.
Jasné, oddych, dostatok vody, kľud… To je všetko fajn a vieme, že to zaberá. Ale keď ma začne bolieť hlava v práci napríklad, tak nemôžem ísť domov a ľahnúť si do postele a podriemať. Závidím, ak ty áno ![]()
To by bolo nieco, keby to tak fungovalo
Ja si maximalne viem dat niekedy home office, ale to tiez nemozem len tak uprostred dna, ze sa zoberiem domov, lebo sa mi odrazu nieco prihodilo. Ja mam zase vsade tabletky pre kazdy pripad, v sufiliku v praci, v aute v kastliku, v taske samozrejme a uz som nasla aj po vreckach v kabate raz a to fakt neviem, ako sa tam dostalo ![]()
tak to si aj tak stale vo vyhode oproti beznym smrtelnikom ![]()
je to velka pomoc, ja som tak aj teraz, ked su prazdniny. lebo co ine. dovolenky tolko nie je, aby sme to takto zakazdym riesili. ale vam poviem, ze este len pondelok a ja uz teraz viem, ze si nieco od tej bolesti hlavy budem musiet davat v tyzdni ![]()
jezis no. ked hovoris o tej dovolenke. to si balite aj take ze male lekarnicky? my sme nikdy neboli tak, ze by som nieco take musela balit. ale teraz planujeme prejst karavanom par miest a tam by sa asi hodilo mat nieco po ruke, ked nebude lekaren k dispozicii nonstop.
Ano, ja to zvyknem. Aj na mensie vylety, nie len na dovolenky. Aby si tam mala ten zaklad zhruba, co mas aj doma.
Mne ako prve napadla dezinfekcia, ked hovoris o vyletoch. To si myslim, ze by mohlo byt. A potom asi v podstate vsetko to, co mas aj doma. Ale jasne, ze nebudes balit cele krabicky liekov, ale ja neviem, polku blistru si odstrihnes.
No mňa napríklad bolela hlava a hneď chceli do mňa napchať antidepresíva, takže som odmietol a začal som robiť nejaké cviky a nakoniec to bolo asi z chrbtice. Takže teraz mám kľud.
To si mal ale take, ze to bolo dlhodobejsieho charakteru, nie? Ked uz aj antidepresiva do teba isiel pchat, to asi len tak pri obycajnej bolesti hlavy nepredpisuju.
Hej, presne, ked uz lekar navrhuje antidepresiva, tak to asi nebola len obycajna bolest hlavy
Antidepresiva by mali byt az v pripade, ze je problem naozaj dlhodoby a komplexny, nie pri kazdej bolesti hlavy.
Casto byva problem niekde inde aj, chrbtica, krcna chrbtica, stres… Skusenosti s cvikmi a pohybom ukazuju, ze niekedy staci upravit drzenie tela alebo cvicenie a problem ustupi.