Ahoj Nuska! Mozes mi popisat detajlnejsie, ako to prebehlo po vybrati tyciek? Ja som tiez pat rokov po operacii a planujem si ich dat vybrat. Lenze byvam v zahranici, preto by ma zaujimalo presne, ako dlho si bola v nemocnici, ci si nosila korzet a ako dlho ti trvalo celkove zotavenie. Dakujem
Dobry, mozem sa spytat, ako dlho ste lezali v nemocnici, ako ste to znasali po operacii? Ja mam 31 a som na operaciu objednana na april do Ziliny. Dakujem
Dobry, ja som mala operaciu minuly rok v Ziline a dopadlo to tak, ze som ostala na voziku, ale vsetko prebehlo bez komplikacii! Kto nemusi nech nejde na operaciu, lebo aj tam su rizika aj ked to pani lekari nepripustia. Teraz chodime na rozne rehabilitacie do zahranicia a stoji nas to dost penazi. Ja uz slovenskym lekarom neverim. Iba tolko.
A co sa stalo, ked vsetko prebehlo bez komplikacii? Kolko si mala stup. krivku?
Ivka, chcem sa ťa spýtať, aké si mala zakrivenie chrbtice, ako dlho si bola v nemocnici a aké si mala pooperačné ťažkosti. Ja chcem ísť tiež na operáciu, moje zakrivenie je 45 stupňov. A to ma musí odporučiť na operáciu moja ortopédka. Kedysi som nosila aj korzet, často ma bolí chrbtica a pravdu povediac, hanbím sa chodiť medzi ľudí, v robote si už na mňa zvykli.
Ahojte, ja som po operacii 7 rokov a netusim co dalej, ziadne problemy nemam, operoval ma doc. Rehak, uvazujem, ze ci je vobec potrebne tie tycky vybrat. Dajte mi vediet, co ste po vybrati, ze preco to je potrebne a tak. Dakujem a vsetkym, ktori maju pred operaciami zelam vela sily a hlavne pozitivneho myslenia.
Ahoj Zuzka, ako prebieha vybratie toho fixatora? Rozmyslam nad vybratim, ale je to vobec potrebne?
Aj ja by som sa chcela touto cestou velmi pekne podakovat primarovi Dc. Popluharovi za moju operaciu aj vsetkym sestrickam na oddeleni, boli strasne zlate. Mala som 62 stup. a teraz mam 12. stup. Bolesti este stale mam, ved som este len 2 tyzdne po operacii, ale ak by som sa mala este raz rozhodnut, urcite by som isla znova do toho. Vsetkym odporucam, kto ma takyto problem, nech ide na operaciu, ak sa to podari, zacne sa vam nanovo zivot, uz nemusim nosit volne tricka a pod. Naozaj som velmi spokojna.
Ahoj Zuzka. Mam podobny problem ako ty, mam 38 rokov, skoliozu tazkeho stupna, neviem presne kolko, idem v pondelok k ortopedovi tak sa dozviem viac. Navrhol mi operaciu v BA, ale neviem sa rozhodnut, velmi sa bojim. Mam dost velky hrb na rebrach, takze aj keby mi chrbticu vyrovnali, myslim si, ze ten hrb mi tam ostane. Chcela by som vediet, ake to bolo, kolko si bola v nemocnici a tak. Dakujem za odpoved a drzim vsetky palce. Ten kto to nezazil, nevie o com to je, ja uz som sa cosi naplakala.
Ahoj, mam teraz 29 a skoliozu, ktorej by som sa rada zbavila, ked uz nie inak tak operacne. Mam vsak aj prolaps mitralnej chlopn,e kvoli ktorej sa bojim, ze sa z narkozy uz nepreberiem. Bola som pod narkozou zatial 2x, raz ako malá a nedavno v r. 2008. Chcela by som vediet, ci si za operaciu nieco platil.
Operaciu Ti plne hradi poistovna.
Ahojte, ja som sa chcela spytat tych, co maju uz po operacii, ako dlho ste sa citili ako roboti, ze ste sa nemohli extra ohnut ani nic podobne, cakam este na kupelnu liecbu, tak dufam, ze sa to tam zlepsi.
Ahoj, ja uz som mesiac po operacii a stale mam velke bolesti. Aj ja cakam na kup. liecbu, nech ma tam trosku rozhybu. Mozno sa stretneme v Kovacovej. Teba kedy operovali? Kolko si mala stup. pred a po operacii?
Ahojte. Ja som tiez po operacii, v marci bolo 6 rokov, operovali ma v 18 v BA - operoval Dr. Rehak a tiez mi navrhli minuly rok vybratie tych tyciek. Ale sa bojim, ze ked si to dam vybrat, tak sa mi to zase zacne zhorsovat. V lete idem na Sk, takze idem do Ba na kontrolu, tak som zvedava, co mi povedia. A mas este dake zakrivenie?
Prosím Vás, je tu niekto komu sa cvičením a plávaním podarilo chrbticu narovnať? Dnes mi oznámili, že môj 6 ročný syn má skoliózu, ja som sa tiež od detstva liečila, ale moc som necvičila ani neplávala, takže nieviem ako by to dopadlo keby som to robila. Ďakujem.
Dobrý deň, chcem sa opýtať, moja dcéra má 18 rokov a skoliózu má už 5 rokov. Teraz jej zakrivenie sa zhoršilo na 39 stupňov. Je to už hraničné pásmo. Objednali nás na operáciu v septembri. Veľmi ma zaskočil váš prípad. Mohli by ste mi napísať, čo sa stalo? Ďakujem
Mam 47 rokov, od narodenia mam skoliozu chrbtice, mam bolesti, tazko sa mi dycha, dopocul som sa o novej metode operacie, prosim mate skusenost? Poradte. Dakujem. Conka, Sp. Nova Ves
Pred rokom mi zistili skoliózu 40 st., teraz som sa objednal na konzultáciu k Dr. Popluhárovi, ktorú mi určil na 2. septembra, chcel by som sa spýtať tých, ktorí ste už boli operovaní, že koľko sa približne čaká na termín na operáciu. Môže to byť aj dlhšie ako pol roka? Ďakujem.
Ahoj lenka, bola som operovaná pred 5 rokmi, ako robot som sa cítila iba kým som čakala na kúpeľnú liečbu. Tam ma dali dokopy a už bolo všetko v poriadku, samozrejme, že zo začiatku som neurobila všetky pohyby ako zdravý človek a niektoré ešte vôbec neurobím, ale dá sa to vydržať a nájsť si spôsob, akým to ide. Teraz ma čaká druhá operácia, pretože pod montážou sú dva stavce, ktoré sa začali kriviť, takže dúfam, že spravím aspoň toľko čo teraz.
Ahoj, ja som po operacii skoliozy a na termin som cakala priblizne 5 mesiacov, ale je to rozne. Vela stastia.