Ahoj Anka, čítala som Tvoj príspevok že vlani Ti operovali dcéru na skoliozu aj ja mám 14 ročnú dceru a nas to čaká tento rok, chcela by som sa opýtať či by bolo možné nakontaktovať sa na Teba aj telefonicky samozrejme mám aj obavy ale asi by mi to veľmi pomohlo keby som sa mohla s niekým o tom porozprávať kto už takúto operáciu prekonal. Dopredu ďakujem
Ivanka, teba operovali v Žiline?
Dobrý večer, prešlo pár rokov od tohto príspevku, takže neviem o čom bol članok zo dňa 18. 9. 2008 ako problému predchádzať, keď vidíte, že stav je stále horší, hoci človek cvičí. Ďakujem
Zavolajte na:0949310236. Snad Vam budem vediet pomoct…
Kde si mam kupit korzet na spravne drzanie chrbtice na skoliozu sk.
Ahoj a to v akom veku ta operovali? nieje to riziková operácia?
Mám 17 rokov. Som 6 týždňov po operácii skoliózy operovali ma v Žiline… doktor Populhár bolesti nemám už žiadne občas to trochu zaboli ale to je všetko okrem toho mam niekedy pocit na odpadnutie točenie hlavy… zaujimalo by ma po akom čase budem schopná normalne fungovať v nemocnici mi povedali že časom budu aj dlhšie prechádzky… moja zla vlastnosť je že som prišerne nedočkavy človek… na operaciu takehoto typu treba neskutočnú trpezlivosť je to zaležitosť mesiacov rokov… sú veci na ktoré si musí človek iba zvyknúť… dufam že časom sa už budem schopná zaradiť do bežného kolobehu života : / Veľa štastia.
ahojte je mi 13 rokov a skoliózu mi zistili pred rokom lenže som nepočúvala doktorov a korzet som pravidelne nenosila a do školy už vôbec ani som necvičila a mám ísť na kontrolu začala som cvičiť každý deň 40 minút v kuse a nevládzem korzet nosím teraz len na spanie a snáď aj to pomáha mama vraví že je to premňa a podobne mala som asi približne 27 srupňov ale neviem koľko mám teraz a SM systém mi nedoporučujú lekári chodila som aj na parafín ale už aj to prestalo teraz sa len môžem modliť aby sa mi to napravilo do leta aspoň o trošku a vystávajúca ľavá lopadka už nebude tak vystúpená lebo na kupalisku by to bolo fakt vidieť pomôžte mi čo mám robiť aby sa mi to čo najskôr dalo do poriadku
Dobry den,
Ja som takmer tri tyzdne po operacii a musim povedat ze som velmi spokojna. Operovana som bola v BA p. Liscakom, a pocas operacie sa podarilo vyrovnat ma z 56° takmer uplne. V nemocnici om ostala jeden tyzden a s celym pobytom som velmi spokojna, i ked niektore sestricky neboli zrovna stastnymi. Cele dva tyzdne po operacii som samozrejme pocitovala bolesti v okoli lopatiek a rebier no postupne sa zmensovalk, a teraz ma to boli iba minimalne. Zatial este nemozem sediet na klasickej stolicke lwn na barovej, ale pomaly zacinam ohybat krcnu chrbticu, pretoze v tejto casti som operovana nebola, chodit chodim i ked len pomalym tempom, trosku ohnuta dopredu a hlavu vykrutenu do jednej strany. zo zaciatku som sa bala ze by som mohla lutovat, no az teraz si uvedomujem, ze to bolo spravne rozhodnutie.
Ak by ste mali otazky alebo podobne stavy, prosim kontaktujte ma na zuzi6561@gmail.com.
Ahoj aj moja dcéra bola operovaná pred 4 týždnami v Ba asi ty si tá baba čo išla na operaciu a nás v ten den prepúštali som rada že všetko dobre dopadlo a že to neľutuješ každým dnom to bude len lepšie no a tie sestričky čo dodať vieme svoje dôležité je že všetko ok tak sa drž s pozdravom Szalaiová.
ahojte, Prosím Vás dal by mi niekto na seba kontakt, lebo zuzi6561@gmail.com. nefunguje a chcela by som sa bližšie popýtať ohľadom operácie skoliozy. Moja sestra, ktorá má diagnostikovaný autizmus, by mala týmto prejsť, no veľmi sa bojíme, ako by to znášala. Jej krivka je minimálne 65 stupnov. dakujem moc
Dobrý deň, za pár dní idem s dcérou na druhu operáciu. Chcem sa spýtať či druhá operácia bola o niečo menej bolestivá. Ďakujem
a mozem sa spytat, kolko rokov ma dcerka?
Nerobi sa taketo nieco v celkovej narkoze? Ci asi sa pytas skor na bolest po operacii, vsak?
To sa musi jedine v narkoze robit, ale ta rekonvalescencia moze byt bolestiva, myslim, ze tu narazala prave na toto.
myslim si ze im doktori daju nejake lieky od bolesti na predpis, no mozno tie prve dni bude vhodne ked jej budu pustat aj cez kvapacku od bolesti. to by mohlo pomoct najviac, len si to treba samozrejme pytat.