Bolesti budú určite, ale dá sa to zvládnut, každý to znáša inak, dôležité bude aby to dopadlo dobre. ak nebudú pooperačné problémy, tak o týžden až 10 dní ste doma. prajem vela štastia a čo najmenej bolestivých dní!
Skolioza je krivenie chrbtice najma sposobene nerovnomernou tvorbou stavcov a sliach, co ich drzia vzpriemene.
Da sa odstanit dlhodobym natakovamin / trakciou s modernymi “skripcami” tj zavaziami na kladke ktore natahuju chrbticu dlhe hodiny v spanku.
Sy tiez tzv invertory, tj zariadenia, kde si clovek zapne clenky a obrati sa hore nohami a za tioe clenky visi od 5 do 15, minut, viackrat denne Takze tu vyuzivas gravitaciu nie na krivenie, ale naopak na nariahnutie / vyrovnanie chrbtice. Pozri na vyber roznych
Google
Hodne ich pouzivaju najma muzi, co maju bolesti chrbatu, na co toto zabera velmi ucinne.
Ahoj lucinka. Konečne som natrafila na niekoho kto mi môže pomôcť:-) V auguste som objednaná na operáciu skoliozy do žiliny a mám obavy ako to dopadne a čo ma čaká. Čítam že ty si už po operácii. Nenapíšeš mi niečo o tom ? Po operácii pôjdem ževraj do Kováčovej a ked sa vrátim domov čaká ma o 3 týždne moja svadba a bojím sa či to zvládnem. Tiež by sme potom chceli bábo, zistila si niečo o tom či to nejako ovplyvní operácia? Budem ti veľmi vdačná za akukoľvek odpoved:-)
Ahojte.
8. 8. 2014 Idem na operáciu skoliozy. Povie mi prosím niekto z Vás čo ma čaká nech sa nebojím:-) ? budem veľmi vdačná
Mám 11 rokov, a cvičenie mi ničí život. Mama tvrdí, že mám cvičiť, lebo dostanem korzet, ktorý ma vraj bude bolieť. Naozaj ten korzet bolí? Mávam bolesti chrbtice, a skoliózu mi zistili asi pred pol rokom. Som smutná, že budem musieť stále a stále cvičiť, ale nevidím v tom žiadne zmeny. Keďže korzet ma bude stále držať rovnú, aspoň budem vedieť rovno sedieť, a stáť. Som smutná z toho, že iné deti skoliózu nemajú, a cvičenie ich vôbec netrápi. Som 6. , a nemám čas cvičiť. Mňa cvičenie bolí, pretože si myslím, že mi vôbec nepomáha. Ani nie za 1 týždeň idem na kontrolu, a tam sa uvidí, či ten postroj, čiže, korzet, dostanem. Môj názor je smutný, a asi aj pravdivý. Korzetu som sa bála, ale myslím si že by som ho aj tak dostala. Mama mi stále písala maily, aby som cvičila, ale mňa už to prestáva baviť, a mama tiež povedala svoj názor, to cvičenie je pre mňa. Spýtala som sa jej, či nemôžem nosiť korzet, a ona tvrdí že to ničí tričká, škrabká, a že je to nepríjemné. Ja cvičiť proste nedokážem. A za týždeň cvičím asi tak tri krát, niekedy aj dva. Už je mi jedno, či mi dajú korzet, na akú operáciu pôjdem, a čo mi budú hovoriť v škole. Ja ten korzet už chcem dostať, aspoň sa mi bude chrbtica rovnať, a pravá lopatka bude na svojom mieste a nebude vyčnievať. Cvičenie moju krivú panvu tiež nenarovnáva, skrátené svaly tiež nie, a chrbticu tiež. Nedokážem každý deň cvičiť 10 cvikov ani 5 krát! Nedokážem každý deň cvičiť, a sotva si zacvičím po škole.
Ked mi povedali že mám skoliozu, začínala som s 20 stupnami. Cvičila som cviky, ktoré mi dali na fyzioterapii… no po roku cvičenia mi nasadiliu korzet. Bolo to strašné. Po dvoch rokoch ked mi spravili rongten videla som ako pokrivený ten chrbát mám. Mala som 35 stupnov. teraz chodim na SM system ktorý mi očividne pomáha. Takže ak máš ešte šancu robo preto všetko abzý si nedopadla ako ja… je to ale dlhý boj držím palce
Ja mám teraz 35 stupnov a veľmi sa bojím aby sa mi to nezhoršilo. Neviem čo mám robiť a čo pomáha najviac… teraz chodím na SM system a asi mi aj pomáha ale ak ho budem cvicit musim prestat nosit korzet a cvitit RHB ale ja neviem co je spravne prosim poradte : (
Pomaha akupunktura, mne pomohol dr. Balasz. z Karlovej vsi, aj ked som mala miernu skoliozu, ale svaly sa mi uvolnili na chrbte a rukach a nohach. Pomaha aj parafin a kad nepomoze skus lieky z alternativnej mediciny, caje bylinkove a cvicenie pripadne saunu.
Zahod korzet, kup si nafukovaciu loptu Gym a precvicuj si na nej svaly trupu, dychanie do brucha, s rukami rob Kraula, plavecky styl a naahrievaj si chrebat nejakym ultrafialovym svetlom Bioptron.
Ake cvicenie ste robili. Co a ako cvicit s dietatom 1, 5 ročnym. niekedy rano vstane a nevladze chodit na jednu nohu…
Mohla by som sa spytat kde ta operovali a kto ? som z Petrzalky a moja vnucka asi ma alebo u nej zacina skolioza. ma 1, 5 rocka.
Velmi dobre vysledky, aj celkove zlepsenie stavu, sa da dosiahnut intenzivnym cvicenim SM systemu. Mne pomohlo predist operacii platnicky, treba ale cvicit poctivo kazdy den, nie je to nic zlozite, len sa treba naucit spravne cvicit, zo zac. urcite s cvicitelom. Treba si k tomu kupit elasticke lano a podlozku an cvicenie, tu som nasla najlacnejsie na nete: http://www.nutrimas.sk/Pomocky-na-cvicenie-c7_0_1.htm
Ahojte, mozno vam to bude pripadat trosku od veci, ale pisem z dovodu, ze v skole nam dali robit projekt o comkolvek a ja som sa rozhodla pre temu SKOLIOZA. A to nie len tak pre nic za nic, ja sama mam totiz skoliozu (36 stupnov driek, 11 medzi lopatkami) a viem, ze ju maju este dvaja spoliuziaci, nehovoriac o ostatnych z inych tried. Pointa spociva v tom, ze vacsina ludi poriadne ani nevie, co toto ochorenie znamena a ked ma napr. spoluziaci na gympli, kam teraz chodim, videli prvy krat s korzetom (mam ho uz pomali siedmy rok) , povazovali ma za cudacku. A to sa bavime o sestnastrocnych mladych ludoch! Takze si asi viete predstavit, co to bolo na zakladnej… Vpodstate mi ide o to, aby sa ludia o tejto diagnoze dozvedeli trochu viac a ludi, ktori nou trpia podporovali a neodsudzovali ich. Preto prosim kazdeho, kto sa v tomto clanku dostal az sem, aby mi pomohol z vyberom vhodnej literatury, internetovymi strankami atd… Ak samozrejme chce… Robim to hlavne pre vsetkych, ktori su pre skoliozu stale nepochopeni, ale nevedia, co s tym. Popripade prosim o akekolvek dobre napady, ktore by sa mi pri tvorbe projektu mohli zist. Vsetkym, ktori mi pomozu co len trochu, budem velmi vdacna. (moj mail: alder@azet.sk)
Ked nechces cvicit, tak sa aspon bicykluj doma na stacionari aspon 20 minut alebo cez vikend sa venuj nejakemu lahsiemu sportu napr. plavanie. Neviem aky mas stupen skoliozy. Ked to boli, tak ho nepouzivaj. Najdi si v okoli masera, ktory ti to moze napravit. Pripadne skus parafin alebo termofor. Pomaha aj kryokomora a sauna. V lekarni tiez predavaju liek mumio ciste, vraj je to aj na liecbu skoliozy. A ked ta cvicenie nebavi nauzc sa tancovat.
V lekarni predavaju liek mumio ciste a mozu ho brat aj deti. Ovplyvnuje celkovy rast a skolioticke drzanie tela aj u deti blizsie info. na www.mumio.sk
Ja ho tiez uzivam a pomohlo. V obchodoch s elektronikou predavaju masazne stroje rucne s infracervenym tiarenim a roznymi nadstavcami, ktore svaly zohrievaju a zaroven masiruju. Ja mam rucny stroj s ohybnou rukovetou a je to super, uvolnuje slachy na nohach a rukach.
Povedz mame nech pozrie na internete " škola života a spojí sa z Marekom Bohunickým " to by mohlo byť riešenie keďže si mladý…
Ahoj, zaujimalo by ma ci si isla potom na tu operaciu ci nie, ako si to zvladla, ako to je potom s korzetom, atd. Tiez rozmyslam, ze takto uz po 15 rokoch od operacia by som ich chcela dat vybrat+ ist na plastiku, co mi este pred par rokmi doporucil p. Rehak.
Ahoj chcem sa spýtať ako to je s pohybom po operacii chrbtice v driekovej casti s odstupom casu lebo mne to tiez hrozi ale bojim sa ze sa nebudem moct dobre hybat potom (zohybanie ale aj posilovanie brusaky a ine)
Janka, veľká škoda, že ti skoliózu nezistili oveľa skôr, lebo do tých 17 rokov sa s tým dá naozaj niečo zasadne robiť. V tvojom veku ti nič iné nezostáva len cvičiť a cvičiť. Musíš si natoľko spevniť svalstvo okolo chrbtice, aby ti ju držalo tak ako to ty chceš, napriek tomu, že je chrbtica vykrivená. Napríklad taká herečka ako Meg Ryan, určite by si o nej nikdy nepovedala že má veľmi silnú skoliózu. Ale cvičením má tak vyformované telo, že si to vôbec nevšimneme. Ak ti môžem poradiť, určite navštív MUDR. Júliusa Kazimíra, ktorý je expertom práve v tomto smere. A čo sa týka cvičenia, je výborná fyzioterapeutka Lenka Agustínová. Držím ti palce, aby sa ti podarilo dostať tvoju chrbticu “pod kontrolu”