chod na operaciu ja mam krivi nos do oči sa nepozeram ludom prosim a boha abi sa mi zrovnal
Mne čvienie dosť pomohlo,vyzeral som už dosť úboho,xi.Záleží len ako cvičíš,a či cvičíš ozaj správne.ja som začínal ozaj bez záťaže,veľa strečingu fit lopta.atď…Len ja som si zaplatil osobnú trénerku a cvičil som pod jej osobným dohľadom.Je to fitneska ktorá pracuje ako osobný tréner,inštruktor a sana hovorila že ľudí ako ja má čoraz viac.
Skús a uvidíš len je ozaj veľa inštruktorov a trénerov,len málo je dobrých .ktorý to robia ozaj zo záujmom…
-www.monikakorbova.sk
napíšeš stránku nejakej trénerky?ďakujem
skús : monika korbová, www.monikakorbova.sk
ahoj,ja by som ti odporučila ak je to možne operaciu,ale hlavne veľa pohybu,plavanie kraul,znak a cvičenia.ja som nosila korzet 6r.mohla som ho mať dolu 1h.denne a prognozy boli,že v 30tich budem na vozíku.chrbtica sa mi sice nenarovnala ani som od 14tich nenarastla,ale veľa som plavala denne a chodila pešo,cvičila.Dnes mám 36 čakam prvé babo o dva mes.sa má narodiť,jasné že ma bolí spodná časť a mám už 4r.problém so sedacím nervom,ale inak sa citim dobre a stále pracujem aj plánujem ak sa nič nezmení až do pôrodu.Najdôležitejšie je mať pravidelný pohyb a neľutovať sa ,že som chorá.mám pracu pri ktorej sa pohybujem 8-13h.ako kedy.Tak držím palce a skoré uzdravenie.
ahoj kristina viem ze je to uz asi pil roka co si ragovla asi na moj prispevok o kyfoskoze pod menom lena.az pred mesiacom som sa dozvedela konecny verdikt o mojom stave.kedze som z maleho okresu ziaden lekar ma nechcel odporucit na opraciu,prave naopak vysmial sa mi.az raz som pocula v radiu rozpravat pana doktora Fabusa z Martina,ktory ma ambulanciu pre liecbu bolesti.Rozpraval o operaciach chrbtice ze aj on ta niekedy odporuca.Nevahala som a zavolala som mu.Po vysetreni ma odporucil na vysetrenie do ziliny k doktorovi Pedanovi,ktory operuje chrbtice.takze konecne po tych rokoch niaky vysledok…do ziliny sa este musim objednat ale s mojim vekom 22 rokoch a s mojim stavom do uvahy prichadza uz len operacia,aspon v to dufam! Na Slovensku je to novinka.Pred tym to bolo len v Cechach.Teraz maju v Ziline novemetody,vraj su este lepsi ako vcechach.tak nevahajte a domahajte sa liecby.A pokial vam rahab.nezabera bojujte dalej.Mne sa asi 16 rokov trapenia konci a ak to vyjde(co nie je iste,ako nic v zivote),budem stastna a asi sa znova narodim.
cawte, neviete ci mozem chodit na karate aj ked mam skoliozu? pls napiste
Poraďte sa na Ortopedockej protetike na Zahradníckej ulici 44 v Bratislave.Ja som tam chodila s dcérou v detstve a puberte a môžem len pochváliť. Chodili sme MUDr. Brozmannovej, ale myslím, že ona je len detská. Treba sa tam poradiť. Ak ste zďaleka, trebárs aj telefonicky.
Ahoj,ja mam dceru po operacii skoliozy,tiež chodi každy rok na liečenie do Kovačovej.je rok a pol po operacii v Žiline…,ked niečo sa chceš opytať tak sa môžeš ozvať…Ahoj
pani Marta ja by som sa rada spytala,lebo ma tiez caka operacia mojej dcery v ziline.dcera ma13r.ci ste si pobyt museli platit sama a kolko to stalo a ako dlho ste tam s nou boli a ake obmedzenia mala potom.Ako dlho po operaciiisla na liecenie a na aku dobu. Budem vam vdacna za odoved.Dakujem
Ahoj Petra.Moju dcéru čaká operácia v Žiline začiatkom novembra. Má 21 rokov 43 st. Prosím ťa ako si znášala pooperačný stav?
Trošku sa toho obáva .
Cawte ja som 2.tyzden po operacii skoliozy …Operowali ma w Ba doc.Rehak Ak mate nejake otazky kludne piste na mail … pa
Ahojky…a ako sa citis? este boli? aj ja som to absolvovala a tiez u doc. Rehaka…pred tromi rokmi
No tomu naozaj never, nie je to pravda
tak isto chodím už tretí rok ale k doktorovi inému nie k Brozmanovej volal sa Polóny boohužial mne korzet nepomohol a teraz 8.10. idem na operáciu do žiliny inak odporúčamm aj letné pobyty v šnopke:)
Ahoj,mam 20rokov a skrivenie 42st.Hrozi mi operacia,dost sa jej bojim,citim ze stale menej vladzem, zatial nosim korzet a cvicim…Chcem sa spytat co vsetko ta operacia zahrna a ako prebieha, ako dlho trva rekonvalescencia,ake su rizika(ci mozem ochrnut)a ci to fakt pomoze.Dakujem:)
Ahoj
Mno bolet uz ani neboli nastastie a citim sa uz owela lepsie ked si widim rowny xrbatik :)…
Uau uz 3 roky a kolko si mala wtedy stupnow?
Ahoj Maja
Napis mi e-mailowu adresu a tam ti secko popisem ako a co bolo …:)Diky
Ahoj, dakujem ti moc pekne uz dopredu:), mozes mi napisat na funy37@azet.sk.
Prosim Vas, vie mi niekto povedat, ci clovek so skoliozou (uz par rokov po operacii a noseni korzetu a ocividne vyvysenym ramenom…len aby som popisala situaciu, kedze si nepamatam, kolko percentnu skoliozu mal/ma moj manzel) moze skakat s padakom? Moze mu to nejako uskodit? S padakom si uz skocil a nepocitoval ziaden problem ale teraz sa obava, ze “mal stastie” a vaha nad dalsim zoskokom. Neviete poradit?? Dakujem!! Katka