Skolióza

ahojtee… chcela by som sa len poradit ze ci ma niekto skusenosti s operovanou skoliozou… co to vynasa ake su obmedzenia a tak… ja mam momentalne 13 rokov a mam mozno ist na operaciu - bedrovej casti. krivku mam 35 stupnov… korzet mam predpisany nosim ho, ale malo. ale mam vlastnu skusenost ze ak by som naozaj zabrala, plavala cvicila a nosila poctivo korzet krivka sa mi da krasne zlepsit =)… ale v poslednej dobe ma to uz nejak prestava bavit asi ako kazdeho “mladeho cloveka”.este je tu aj predpoklad ze sa mi to bude casom zhorsovat kedze mam len 13…a je vhodne ist na tu operaciu v mojom pripade ??

Ahoj,
v kazdom pripade sa premoz a cvic, naozaj to pomaha…ked sa ti to nezlepsi, nech sa ti to aspon udrzi na tych 35 stupnoch. Kedze mas 13 mas este velku sancu to napravit. Operaciu ber ako krajny pripad ked uz fakt nic nebude pomahat, pretoze je to zasah do organizmu a nie vzdy to dopadne dobre a mozes s tym mat potom problemy…a aj ked sa operacia vydari, vzdy budes mat v tele cudzi material na ktory budes musiet davat pozor. A mozes mat s tym najme problemy ked budes raz tehotna… Naozaj premoz sa a cvic.

no nedostala som ziadnu odpoved hovori sa ze neni ziaden problem aj keby si mala deti v buducnosti. teraz sa chystam na kontrolu tak uvidim co povie doktor ak odsuhlasi vybrat tycky tak potom asi v septembri by som si ich dala vybrat. no uvidim co povie

caute mam 14 rokov a mam tiez skoliózu najviac pomozu cviky,ktore vám dá rehabilitácia ale je aj dôlezitý korzet maly by ste ho denne nosiť min.5 hodin.ale skolioza sa moze napraviť od 18-19 rokov lebo vtedy este rastieme a vieme telo formovať ak sa chcete nieco spitať alebo poradiť piste na mail kujanova@azet.sk.

Ahoj mam 40 rokov. Skoliozu mam od deviatich rokoch. V tvojom veku bola moja krivka zakrivenia okolo 18 st. Pytala si sa ci sa to moze zhorsit. Ano…tehotenstvami a porodmi… Korzet som nosila malo… A teraz to lutujem. Ak ti mozem poradit urcite sa daj operovat, vydrzis to predsa. A v dospelosti budes ako kazdy iny zdravy clovek. Drzim ti palce.

ahojte!
som po operácii skoliozy. operovali ma v žiline. a cítim sa fajn. začiatky boli dosť ťažké ale som nesmierne rada, že to mám za sebou. s operáciou som vôbec nepočítala, ale došlo k záveru, že mám 38 stupnov a od 40 sutpnov je operácia, že by to bolo dobré zoperovať, bo mám stupne akurát na tú operáciu, a že sa dosahujú velmi dobré výsledky v takom štádiu. oetbávala som sa, ale poviem vám pravdu, že som fakt rada, že som išla. skoliozu mám už od 6 rokov zistenú a teraz mám 20. je to tu na dlho, bo som si svoje prežila. neprešiel den aby som si nespomenula na tú moju chrbticu, velmi som sa kvôli nej trápila. aj som cvičila, nosila korzet a aj tak ma to neobišlo. chcem len povedať,že nebanujem tento velký krok pre mna, teraz ked si pomyslím na chrbát tak sa mi rozžiari tvár, pretože skolioza a ustavičné naprávanie je preč. robím všetko ako predtým. absolútne nič necítim na sebe cudzie. materiál kt. mám dokonale je prispôsobivý.nemyslím si že korzet volako pomôže, ked sa vôbec necvičí. svaly v nom dossť ochabnú. tak ak cvičíte a nosíte korzet, tak vtedy to má účinok!
tak sa baby moje držte a hlavne cvičte, bo sa budete cítiť ovela ovela lepšie!
pa

ahoj evi, ked máš takú skoliozu prečo nejdeš na opeáciu?ked ju budeš mať zoperovanú, určite sa budeš cítiť lepšie!!za to ti ručím. a potom ten chrbát aj tehotenstvo vydrží.

drž sa, kika

ja som tiež po operácii chrbtici mám 20 a povedali mi že materiál je z titánu a vôbec neškodí telu. že je maximálne prispôsobivý, takže v tele nepekážajú, tak ja si ich ani asi neplánujem dať vyberať. nechcem sa dávať znovu otvoriť, je to další zasah do organizmu a ked nevadí tak na čo?!

tak na toto sa fakt neda nereagovat…s uctou teda k vasmu povolaniu sestricky, ale ked vasa dcerka ma uz taku skoliozu ako pisete a po tolkych skusenostiach ake mate, ma udivuje vas postoj k tomu, ze ma na chrbte uz hrb, preco ste to teda neriesili skor operacne?? moja dcerka ma 18rokov, mala skoliozu 60 stupnovu, ale ani sekundu sme nevahali, ked nam v ziline oznamili, ze by sa to malo operovat…sme 3roky po operacii a na zivote mojej dcery sa zmenilo len to, ze nemoze jazdit na koni a skakat z padaku:)) je krasna, rovna, a plna energie

Ahojte,mam skoliozu,musim ist na operaciu.Kto bol prosim v Ziline operovany?Ako to tam prebehlo?Ako sa citi po operacii?Budem rada ak sa niekto ozve.

janka posli mail

Ahojte môj syn má 6 rokov po narodení mu zistili že má z jednej strany zrastené 3 stavce, lekári nám vtedy nič nepovedali pred rokom a pol sme to zistili keď sa zohol, a jeho chrbtica má nepravidelný tvar. Spravili mu aj RTG snímky a mal 40st skoliozu, po roku včera sme boli na kontrolu zas mu spravili RTG snímky a za rok má 8st zhoršenie. Lekár jej odporučil spraviť korzet. Čo poradite čo by mu pomohlo ak má teraz cca 48st skoliózu, pomôže mu ten korzet alebo nechať ho operovať? Prosím poradte.

Ahoj akurat som po operacii v Ziline ak chces ozvi sa mi na moj nick petulikCmuQ

Adam, ja mám 20rokov, taktiež mám na chrbtici zrastené 2stavce, ako dieťa som musela každý deň cviciť, nevedela som dokonca ani hlavičkou otočiť na jednu stranu…v 14 som mala 23st, lekár mi predpísal korzet, nosila som ho možno 2roky, krivenie sa zastavilo, lekár to označil za zlepšenie, odvtedy som korzet ani nevidela, lekára už nenavštevujem, chodím iba cvičiť do posilky, neviem síce v akom stave to mám, ale určite v horšom…vášmu synovi určite v 6rokoch postačí korzet, pretože najväčší vývin u ňho bude až počas puberty.Operácia by bola priskoro.

Ahoj, ja idem na operaciu do ZA, prosim, ak mozes, ozvi sa mi na moj e-mail. Rada by som sa popytala na par veci. Dakujem.

Sorry zabudla som ti dopisat e-mail. Moja e-mailova adresa je katka1122@centrum.sk

Dobry deň, v 7 rokoch mi zistili esovitu skoliózu. Pravidelne som chodievla na kontroly k ortopedovi, mala som 12 st. a vytlačené rebra von (chrbtica mi ich tlači stale vom este aj teraz)…Povedali mi že sa to už neda vyliečiť…prestala som cvičiť však načo ked sa nemožem vyliečiť. Pred 5 rokmi som tam bola naposledy som mala 25st. odvteedy som tam nebola a cítim že sa mi ro rapidne zhoršilo…lopatku mam vytlačenu von a vadi mi, no od vtedy som necvičila nemam ani korzet a na lieceni som bola iba 2x a to v Turč. Tepliciach a KOvačovej. Chcela by som to zmeniť ale bojim sa…Rozmyslala som už aj nad operaciou a myslim že by som nevahala.ale bojim sa. VIem že budete mať pripomienky že necvičim…ale povedzte malemu 7 ročnemu decku že sa mu to nikdy nezlepší…Teraz mam 16 rokov…ďakujem, skuste mi niečo poradiť

Dzulliana chod na RTG,nech ti zistia kolko mas stupnov a porozmyslaj nad operaciou pokial si mlada.Mam 27 rokov,52 stupnovu skoliozu,strasne bolesti a rozmyslam tiez nad operaciou,je to jedine vychodisko,lebo sa to bude len zhorsovat a najhorsie je,ze aj komplikacie hrozia,ako napr: vysunutie platniciek.

No mam 17 rokov…a kde by si sa dala operovať v BA alebo v ŽA…no a počula som že u dievčat sa skolioza zastaví po 1. menzese ale moc tomu neverim

Ahoj,
mam dceru 18, skoliozu, moment. 39 stupnov hore a 32 dole (esovita). Nosi korzet denne, predtym nonstop, teraz len vecer a na noc (tak jej poradil lekar) cvici, plava menej. Raz rocne chodi do kupelov.
Informujem sa, kedy si sa rozhodla pre operaciu, ako to prebiehalo a vsetko okolo toho… Dcera zatial nema ziadne bolesti, no nedava si pozor na drzanie tela. Nie je potrebne brat aj nejake vitaminove doplnky? Vlastne nikdy jej nerobili ani len krvny obraz, odkedy jej to zistili (mala 14).Pripadne kontakt na teba, ak je to mozne.
Lenka