Skúsenosť s dioptrickými slnečnými okuliarmi

Ahojte. Máte niekto skúsenosť so slnečnými dioptrickými okuliarmi? Chcela by som si ich dať pred letom urobiť ale troška mám obavy, že by som si na ne nejak nešla zvyknúť. Ale na druhej strane mi vedí, keď svieti slnko a ne to proste bije do očí a tiež čátanie knihy vonka je zážitok. Zvykali ste si nejak na tie okuliare alebo úplne v pohode od prvého dňa?

Moj manzel ma take a je s tym v pohode, za par dni si na ne uplne zvykol a je velmi spokojny) hovori, ze je to komfortnejsie ako sosovky + slnecne okuliare

Ja som si ich dala tiež minulý rok spraviť pred letom. Odkladala som to ale nakonice som sa donútila. A to som ich mala ešte v akcii v Grandopticale tak som bola rada. Skús si tiež na nejakú akciu počkať, ono ich býva dosť a aspoň niečo ušetríš. Teda ak sa ti ti hodí:-)

lenze nemas s tym problem, ked prides niekam do vnutra??

ako myslis, ze by mala haklive oci na zmenu prostredia? tak mne sa tiez kolko krat az zahmlie pred ocami ked pridem zo slnka do tiena

ked su slnecne dioptrie a prides dnu, tak si ich asi das dolu nie? tak to myslim, ze myslela, ze ako potom vidi vo vnutri? :slight_smile:

Tak to určite, že sa akcia hodí. Tiež sa snažím kupovať v zľavách kým sa dá aby som dačo ušetrila. Viem, že som v Grande u nás na pobočke už raz kupovala v zľave tak sa pôjdem pozrieť či niečo lacnejšie neobjavím.

:-)len riadne isli za posledne obdobie tie ceny hore, co sa tyka ramov, aj skiel, aj ked kupis v akcii, aj tak su to pekne palky :confused:

Tak keď prídem dnu tak si ich zložím. Nosím ešte aj svoje dioptrické so sebou. Tie slnečné sú len na vonká:-)

Určite si tam zájdi, oni tam majú nejaké akcie stále. Myslím, že aj po vianociach tam dopredávali okuliare tak možno tam niečo nájdeš.

ako casto si nove okuliare kupujete?

Teraz myslis slnecne ci dioptricke?

Tak ja napríklad mením rámiky na dioptrických tak raz za 2-3 roky, sklá vymieňam len keď ich mám poškrabané alebo sa mi zmenia dioptrie. Ale to sa mi stalo len raz. Alebo ako som písala, keď je akcia dobrá a majú niečo pekné v ponuke tak rámiky vymením. Ono teraz sa to stále mení a stále je niečo iné v móde. Ale až tak si na to nepotrpím. Predsa len okuliare nie sú lacné.

co potom akoze robis s tymi starymi ramikmi?

hmmm to by aj mna zaujimalo, kedze vyhodit ich to je napriklad skoda. neviete ci sa niekde nahodou nezbieraju pre takych, co si len tak novy ram proste nemozu dovolit?

to by inak aj mňa zaujímalo, lebo mám nejaké tri staré, teda muž a bolo by fajn keby sme ich nemuseli vyhodiť :slight_smile:

Tak zatiaľ som ich toľko nemala, jedny som vyhodila a druhé si zobrala známa, že si tam dá urobiť nové sklá. Neviem veru ale či by ich v optike zobrali, to som teda ešte neriešila. Ono predsa len tie rámiky toľko nestoja, tie sklá sú najdrahšie. takže tie zľavy to vyždy istia a vždy keď už nejaké nové okuliare chcem tak si to sledujem na stránkach či mi niečo nepríde vhod:-)

Tak nestoja toľko ako sklá, ale zase najlacnejšie nie sú ani tie rámiky, keď si chceš kúpiť taký, aby aj nejako vyzeral.

Nie sú, ale človek keď potrebuje tak nemá moc na výber.

Kúpila si nakoniec tie okuliare? Tiež chcem na leto tie slnečné s dioptriami. Myslím, že by na ne mohli mať teraz niekedy akciu. V Grandoptical je momentálne podľa veku ale myslím, že potom by mohla byť aj na tieto.