Dobre si rozmysli,co chces urobit.Maj na pamati aj to,ze je tu riziko,ze uz nikdy nemusis mat deti aj ked budes po nich strasne tuzit.Sama cakam babatko a je to nadherny pocit.Neviem,ako si k nemu prisla,ked si odhodlana ist na interrupciu,ale mala si na to mysliet,ked si sexovala a nie teraz len pre tvoju hlupost ZABIT zivot.Suhlasim so vsetkymi,ktori sa stotoznuju s mojim nazorom!!!
Nedá mi nezareagovať. Podľa mňa je vrcholne hlúpe niekoho súdiť, keď ani jedna z vás netuší ako to celé je a nepozná históriu, podmienky a hlavné postavy. Ak si tu niekto pýta radu, tak buď poraďte alebo nereagujte. Nikdy si nemôžete byť isté, že raz nebudete riešiť rovnako ťažkú otázku, pretože nikto z nás nevie, kde bude o 5, 10 rokov- fyzicky, psychicky, ekonomicky. Len toľko by som. Týmto je myslím povedané všetko.
Pane boze dobre si rozmysli co spravis.Ja som o svoje prve dietatko prisla v 4 mesiaci potratila som a nepochopim ako niekto moze siahnut na zivot dietatka ved je to v zivote jedno z najkrajsich veci mat dietatko.Kolko zien by chcelo mat dieta a nemozu ho mat a ta ktora po nom netuzi ho ma.Dobre si rozmysli co robis maj na pameti ze mas pod srdieckom cloviecika a zabijes ho!!!
no,ona to ma uz isto za sebou…
skoda,ale je to jej rozhodnutie
neviem co kto riesi ale vzite sa do situacie maturitny rocnik baletka este nie 18 novy frajer ale bohuzial tehotna s tym prvym . Koniec nadejnemu vztahu, \koniec skola, koniec balet , koniec zabava, koniec vysoka , koniec kamarati , koniec kludu v rodine / vela koniec a co ak je v takej situacii vasa dcera a je v presne takej situacii ako vy niekedy , presne viete co citi, . ano je to hlupost nerozvaznost som proti interupcii ale aj proti tomu aby bolo mojr dieta nestaste , vtedy som aj ja tento krok spravila a spravila som vysku , ale otehotnela som hned do polroka ono som sa tomu nevyhla len som to posunula ale bola to uz ina situacia a nemala som uz odvahu …vtedy mi nemal kto poradit bola som n to sama …ona ma teraz mna a nrdovolim ay tuto traumu niesla sama,. ano traumu vy neviete co takyto clovek citi / chyba aj nas rodicou nemali sme oddialovat riesenie antikoncepciou v myslienke ze este je priskoro …moja chyba ako matky alehne to napraavim. ce,y zivot ma mrzi to co sa sralo ano ale nikto ma nepoucil nikto mi nedal radu lebo tieto veci boli tabu. vedela som ze ma vo mne oporu a preto sa mi zdoverila. chapem ju a zajtra ma caka tazky den treba to riesit, deti bude mat a bude ich milovat a bude chapat viac hodnotu dietata ako pred tym to mi verte . to co ja citim k detom je spetost lebo som stastna ze ich mama o to viac ze nemuseli byt. mozno to lutujem ale verim ze somsa rozhodla spravne a pomozem sa rozhodnut dcere .je to na nej ale pomozem jej , boh nech stoji pri nas a odpusti jej toto rozhodnutie lebo je to koli zivotu. nie je zivot ako zivot ale pre mna ma cenu ten zivot ktory uz zije 17 rokov , ktory dycha existuje a je , ktory mozno este nechape o com je zivot , ktory pochopi co moze jedinym rozhodnutim stratit a co ziskat, . nebojtee sa zeny rozhodnut nikto silen ta neda siahnut do svojeho tela. kazda ma na to vazny dovod, kazda chce mat deti usmiate , stastne v rodine chcene …robte to tak ako citite., drzim vsetkym prsty
sany
ahojte…viete nie je od vas pekne takto odsudzovat a posudzovat Martu…potrebuje pomoc, nie kritikov…je to kazdeho osobna vec, ci interupciu podstupi alebo nie…ja sama nad tym zacinam rozmyslat…meskaju mi kramy, ale este nemam nic potvrdene…viem ze s tym chodi aj iste riziko, ale keby ze som fakt tehotna, tak to asi podstupim, viete, na dieta som este mlada a nasi by ma asi zabili…k tomu, este mam skolu, tento rok maturujem…viem ze som na to mala mysliet este pred tym ako som bola s tym svojim naostro,ale…ako, asi ma to potom bude prenasledovat po cely zvysok mojho zivota, ale pre svoje buduce dieta chcem len to najlepsie - myslim ked ho uz budem planovat…chcem mu zabezbecit buducnost…ale kym to budem moct uskutocnit pretecie este vela vody…
Nie je nič krajšie ako malé dieťa.
nie som proti interupcii,ale taketo dôvody ake tu pises su pre mna ziadne dôvody na to,aby si zabila maleho cloviecika. Ja som svoje prve dieta porodila ako 29 rocna,chodim este do skoly,tento rok koncim aj s mojou 9 mesacnou dcerkou,zijem vo Viedni,skolu mam v Ba,a da sa to!!! Zijeme s manzelom v podnajme,nemame nic svoje,ale da sa to!!! Mame nasu malu Emku…je krasna,zdrava a to je najdôlezitejsie.
Dnes je na vsetko rychly recept. Otehotnies? No a co, nebud zodpovedna a daj si to vziat! (ironicky povedane…)
Dievca zlate, vezmi zodpovednost za svoj zivot. Ked otehotnies, tak uz nezabijaj dieta ani vo svojom lone, ani nehadz do igelitky. Nemozes predsa jednat takto skratovo. Ked si si nedala pozor, hoci si nechcela otehotniet, tak vezmi zodpovednost za svoju “chybu” a zodpovedne prived dieta k zivotu a staraj sa on.
Dieta je super. Viaceri tu o tom pisu. Sam som otcom 2,5 rocnej dcerky, otehotneli sme nie uplne planovane a je to super mat dieta.
Zeny vo vseobecnosti maju este lepsi cit k detom a dovolim si povedat, ze zeny k muzom privadza prave to, ze im mozu dat dieta. Toto nie je pripad muzov, ale vacsiny zien - zenu taha k muzovi nie sex, ale stabilita a rodina. Preto skor zeny chcu deti a muzi nie. Ale ked to pride, tak je to bomba vec. Deti spestria domacnost a rodinu.
Tatiana, nesudime tak ju ako to, co robi. Je to trochu rozdiel. Hoci mozno ozaj nemoze za to, co urobila, aj tak by mala byt zodpovednou matkou.
Ty zasa robis chybu, ze ju ospravedlnujes. Tu sa neriesi, kde bude clovek o 5, 10 rokov. Tu sa jedna o jej aktualnu vec, ktoru ma moznost riesit tu a teraz.
Len mne sa javi, ze ona dokladne zvazovala len jednu moznost: interupcia. Zvazila dobre a dokladne aj tu druhu?
Este mi napadlo… Ak je to tvoj partner, ktory Ti to nakazal, utekaj od neho prec. Nechaj si dietatko, nestoji Ti to za roky trapenia sa za to, co by si urobila…
Michal
ahoj. prosím poradte mi. chcela by som vedieť ako dlho sa leží v nemocnice pri interupcii?
Pred rokom som bola na potrate nebola som si vobec ista ci mam ist alebo nie ale moj priatel sa k tomu tak hrdinsky postavil ze ma okamzite nechal .Milujem deti a doteraz si to vycitam .Kazdy den ked sa pozeram na ine deti si hovorim aka som mohla byt stastna strasne to lutujem verim ze by som to zvladla a preto vam vsetkym odkazujem ze potrat neni lahka vec rozhodnite sa ci to naozaj stoji za tie vycitky viem uz ze dieta je to najkrajsie co moze zena zivot dat …deti su vsetko…
ahojky bola som na zakroku pred mesiacom a v nemocnici si max 4 hod. ked je vsetko v poriadku
tak sa o to dieta postarajte vy asi vam uz pisem neskoro nad tym ste neuvazovali?? moja znama to tak spravila a vsetci su stastni:-))) a myslim ze spominat v akkomto pripade boha a odpustenie je absurdne pretoze ak ste veriaca by ste to dcere ani sebe v zivote nespravila.
Mila zmatena zienka, pred umelym ukoncenim tehotenstva si pozri film “NEMY VYKRIK”. Bol natoceny potrat dietata v priamom prenose. Zda sa, ze dieta je malicke-ma este nedokonceny vyvoj. Ale on, alebo ona uz CITI BOLEST!!! Co by si robila , keby ti niekto zeleznym zariadenim trhal nohu zaziva??? Vrieskala by si od bolesti.
Zda sa ti to morbidne? To sa deje v tvojom brusku pri umelom ukonceni tehotenstva-ibaze ten vykrik nik nepocuje. Ked to lekar MUDr.Nathanson videl-odvtedy neurobil ani jeden potrat.
--------------------------------------------
Zeny, ak mate tazku zivotnu situaciu a nemozete sa o dietatko postarat-donoste ho a dajte na adopciu. http://www.hniezdozachrany.sk/Default.aspx , Nedovolte vsak, aby ste sa stali vrahynami! Tento cin psychicky neunesiete. Dieta donosit je ovela lahsie ako potom zit s vycitkami pri pohlade na deti (nie vase) v okoli. Co ak by na adopciu isla vasa mama- s vami???
--------------------------------------------My s manzelom podavame ziadost na adpociu. Velmi by sme chceli dietatko. Je to naozaj DAR.
bože,takéto filozofovania mám najradšej.
určite,že každá tam ide až po opakovane prebdených nociach rozmýšľania a zvažovania pre a proti.
Čo už kto môže radiť druhému,každá má inú situaciu,
Pretože Ty nemôžeš otehotnieť,tak ja to samozrejmé,že aj odsudzuješ.
Ale hold život je taký,s tým nenarobíš nič,ä
tak netreba nikoho odsudzovať.
ahoj baby… no… toto je naozaj tazka tema…
ale neda mi nevyjadrit sa… neodsudzujem ziadnu z vas co ste boli na potrate… to nie… viem,ze sa moze zdat ze mate dvod na prerusenie tehotenstva ktore vas zmetie… ale moj nazor sa velmi razne zmenil,odkedy som bola na strane www.anjeliky.sk su tam pribehy zien kotre prisli o deticky…alebo sa im narodili mrtve…alebo potratili nechcene… poviem vam, mala som slzy v ociach a povedala som si,ze keby som bola v tom a to by som bola teraz v tom urcite nechcene …mam (21 rokov) tak by som uz na potrat nesla … predtym mozno aj hej… ale tie vycitky ktore tam zeny popisuju…maju ich este stale po niekolkych rokoch…a hovoria si zeby to zvladli… drzim vam velmi palce pri rozhodovani… a ak mozete pozrite si tu stranku… ja len nechcem aby ste boli potom nestastne… m,ozno si myslite ze tu len filozofujem a neviem ako sa citite… tak to nieje…a toto je este jeden dovod
http://n-joy.cz/video/potrat/zBhiqAojOJ5frzaP/
Mam osobne dve deti a nikdy by som sa ich nevzdala a dobre si rozmysli co spravis, lebo naspat uz to nejde. Poznam par zien co boli na potrate a teraz by boli radi mali deti ale bohuzial uz nemozu.Ten najkrajsi pocit je ked ti daju dieta prvi raz do narucia a mozes ho prvi raz nakojit ten pocit sa neda opysat, to musis len zazit. Tak to skus a uvidis ze banovat nebudes.Ine by bolo keby malo dieta nejeku vyvojovu vadu to by ste sa trapili vsetci Pa
ale po 30 človek uvažuje inak ako keď má 20. Tebe už išiel posledný vlak, buď alebo …
Tak si myslím, že je to osobná vec každej ženy a ak sa pre to rozhodne, je to jej vec. Nikto za ňu nebude vychovávať dieťa ani jej nepomôže. Sú plné domovy opustených detí, ktoré vykročia v 18 na ulicu totálne nepripravené a nemajú ani kam … o tie by sa mali starať všetci katolíci … Dieťa má právi na život - ale na dôstojný, čo pre to robia?
Takže každá nech koná ako cíti, ale ak sa rozhodne, netreba sa vracať a treba zabuchnúť dvere …