Stitna zlaza

Ahoj Sisa,
mam podobny problem, zaciatkom mesiaca som utekala na pohotovost s pulzom 140 za min. a s tlakom 170)50. Obvodny lekar ma poslal, za endokrinologickou, a predpisal mi CONCOR. Mala som strasne zmeny tlaku (zo 150 na 100). Endokrinologicka to neriesila, ze mam cakat, kym nezaberie CArbimazol. TAk som isla za internistom. Predpisal mi CORVITOL 5O. Po preevj tabletke busenie prestalo, a po 2. tyzdnoch mam normalny tlak a tep 64. Nervozna a vybusna som stale…Ale nelutujem navstevu u internistu aspon sa uz tolko nemusim kontrolovat a nie som tak vycerpana. drzim ti prsty. Z.

ahoj Beatka,presne aj ja mam take problemy,neviem sa poriadne nadychnut a tiez nemozem zivat. a stale mas problemy? lieky ziadne neberies?ked som bola prvykrat u doktorky s tymito problemami, tak mi povedala ze to moze byt aj od chrbtice. tak som zacala cvicit na chrbticu, ale vobec mi to nepomaha.potom som si myslela ze to moze byt aj kvoli tomu, ze mi po porode zistili chudokrvnost.snazim sa jest zelezo, ale nic. ja uz fakt neviem z coho to moze byt?

a uzivas aj lieky nejake? …ja som bez sz a uzivam euthyrox 125 aj ked by som mala brat nejaku 50tku a ziadne zmeny na vahe nebadam …skor sa mi vaha ustalila tak ze uz neskace kilo dve hore dole

ahoj …no ja som 18ročná bez sz a branie liekov mi nejaky moc velky problem nerobi :slight_smile: …bud rada ze nemas nieco horsie …zvyšená funkcia “nie je až tak hrozna” ako vyzera

ahojte …chcem sa opytat ze ci niekto je niekto co ma problemy ako ja po operacii… uz som bez sz a bola som uz aj raz na radiojode …a odvtedy mam taky tlak na hrudy akokeby som tam nieco mala …neviem cim to je a uz sa dost bojim o seba

ja mam dojem ze to suvisi s psychikou, telo a mysel su spojene nadoby a ked jedno nie je ok prejavi sa to na druhom a naopak

Ahoj Janka daujem Ti za odpved, beriem lieky aj teraz 75-ku euthyrox,ty si už bola u endokrinologa ,aj ja už rozmýšlám,že z čoho to môže byť . Teraz idem len v júni na kontrolu.Už ani nevie na koho sa mám obrátiť,lebo nikto sa nestará.

Dobrý deň… Ja som sa liečila na ŠZ 10 rokov… od 6 az teraz do 16. Pôvodne som šla k lekárke len s tým že som vysoká pri sebe… a začínalo mi rasť ochlpenie… Potom om sa dostala k dr. Hunákovi… užívala som euthyrox 25, 50 a dokonca aj 75 po celé tieto roky. Váha mi stále stúpa neh robím čo robím. Stále mi vypisoval, že viac športu… a hrávala som hádzanú… Veľa tiež nezjem… ale proste len nechudnem… teraz mi oznámil že výsledky sú UŽ v poriadku… a váha zase nič :smiley: takže… mala som zníženú činnosť… je tu ešte niekto taký, kto je PO liečbe??? chcem sa spýtať, či ide to chudnutie ľahšie… lebo ja ešte len krátko mám vysadené tabletky =) ďakujem

ahoj Beatka, ja som objednana na odbery na endokrinologiu teraz v aprili, tak dufam ze konecne budem vediet co so mnou je. lebo to je hrozne nevediet aku mam chorobu. doktorka mi naznacila, ze to moze byt aj zo stresu, ale ja ziadne stresy nemam.som na materskej a uzivam si:)uz si pomaly myslim ze som hypochonder.a tebe sa to vobec nezlepsilo?to dychanie?

Ahojte, rada by som sa podelila o svoju skusenost. Roky som trpela znizenou funkciou stitnej zlazy. Kazde tri mesiace som brala ine tabletky, lebo mi ziadne nepomahali.Mala som aj velmi zle krvne vysledky a dost som pribrala. Bola som s toho uplne nestastna a frustrovana. Lekary mi odporucali operaciu. V tomto case som od brata dostala flasu Bevita. Uz po par dnoch som sa citila lepsie. Bola som kludnejsia, vyrovnanejsia. Za tri tyzdne som aj dost zhodila. Mohla som opat kludne spavat a prestala som mat bolesti. Asi po pol roku som isla na krvne testy, ktore boli podstatne lepsie. Nemusela som ist na na operaciu a dnes neberiem absolutne ziadne lieky! Som Bevitu velmi vdacna a som rada, ze aspon takto sa mu mozem odvdacit. www.bevito.sk

Ahoj Janka mne sa to vôbec nezlepšuje, ale aj ja som rozmýšlala, že to môžem mať z stresu,vieš ja mám veľmi chorého otca a ja ho opatrujem on je uplne bezvládný.Ešťe počkám do júna na kontrolu u enokrinolga. Potom uvidím, už som aj rozmýšlala, že pôjdem k psichiátrovi.Som zvedavá na tvoje odbery aj ja ked som bola na odb.tam mi nezistili nič musela som ísť na songráfiu a tam zistili tú šťít. žľ. Podľa mňa to bubem mať niečo iné lebo som po operácii a problémy sú také isté nezlepšuje sa to . S pozdravom Beata

Dobrý deň,
veľmi ste ma potešili s týmto Vašim príspevkom, ja som po operácii 12 týždňom a bez liekov. Už sa neviem dočkať liečby rádiojódom teraz v apríli. Cítim sa presne tak ako opisujete, a je to hrozné ale verím, že keď mi predpíšu lieky všetko sa dostane do starých koľají a budem zase fungovať zdravo a naplno. Veľa zdravia praje Andrea

Ahoj mozem sa ta opytat co je to Bevita?
Inak ludia chcem sa Vas opytat ci nahodou nepoznate v Ba sukromneho endokrinologa.
Myslim si,ze mam zvysenu stitnu zlazu a citim sa dost zle.Lenze lekarka ma objednala na krvne testy o mesiac a este sa musim objednat na prehliadku,co budem zase cakat mesiac.Tak by som chcela aj skor postupit liecbu,kedze sa necitim dobre uz dlho.

Dakujem :slight_smile:

Ahoj Andrea. Ak sa smiem opýtať, kedy a kde ideš na rádiojód? Ja idem 14.04.2009 na Heydukovu do Bratislavy. Možno sa tam stretneme. Ja som 8 týždňov po operácii, tiež neberiem lieky a zatiaľ som v pohode.( Ale 12 týž. je už dosť!. Samozrejme, že som trochu viac unavená, ale veľké zmeny nepociťujem. Zatiaľ. Drž sa a vydrž!!!
Ps: PAŤA, ak to čítaš, pozdravujem ťa a ešte stále verím, že budeme spolu na izbe. A možno a s Andreou. Baby, zvládneme to!

Čaute kočky.Všetky Vás pozdravujem.Ako to tu čítam,tak Vás pomaly ale isto pribúda.Prajem Vám,aby ste tú liečbu zvládli v pohode tak ako ja a budem na Vás myslieť a držať Vám palce.A potom Vám prajem už len veľa,veľa zdravia.Držte sa.

Ahoj Andy. ĎAKUJEME :slight_smile: Po rádiojode sa ti ozvem a ešte raz vďaka za info.Veľmi si nám všetkým pomohla.Pá

Predpokladám, že si z Nitry, podľa uvedenia mena dr.Dokupilovej

tiež ma čaká operácia, a dobrovoľne v Ružomberku-sú dobrí

dakujem za odpoved a chcela som presnejsie vediet,ze ci skodi fajcenie nie len mne ale aj stitnej zlaze dakujem

Zdravím. Ja by som sa rada spýtala na pooperačný problém - opuch hlasiviek. Mama absolvovala operáciu štítnej žľazy 2.4.2009 a teraz má opuch hlasiviek a ťažšie sa jej rozpráva - zachripnuto alebo len šepká. Mal s týmto niekto problém? Ak áno, ako to prebiehalo resp. ako ste to vyriešili?
Ďakujem za každú odpoveď