Dobrý deň,
s týmito vecami problémy nemám. Bolieva ma však hlava každý deň po operácii, neviem či je to kôli operácii alebo kôli tomu, že som momentálne prechladnutá.
Chcela by som sa opýtať, či nemá niekto skúsenosti aké hrozia potiaže pri úplnom odstránení štítnej žľazy?
ako napríklad treba zmenit zivot o 180stupnov???aby posluchala šž???dakujem
Ahojte, pridam sa do diskusie.
Par tyzdnov pozorujem zvacsenie laveho prsnika a teda odhodlala som sa k lekarovi-zial prave sme sa prestahovali do Sofie,tak som vyplasena z ich zdravotnictva.
Kazdopadne pan doktor mi na vyziadanie prezrel aj stitnu zlazu a nasiel tam zvaseny adenom.Odobrali mi krv na rozbor a mam pockat do bud. tyzdna.
Ma z vas niekto problem stitnej zlazy ovplyvnujuci mliecnu zlazu?
ahoj Beatka, takze bola som na odberoch a vysledky su vraj vynikajuce. len keby som sa tak vynikajuco aj citila:((, stale sa citim rovnako.pa
Ahojte.
Problemy so stitnou zlazou mi zistili minuly rok. Na poslednej kontrole mi doktorka povedala, ze pri dalsej kontrole mi nasadi lieky.
Vysledky krvi som mala taketo :
TSH: 3,5
FT4, 9,29
ATPO: 24
ATG 162
Prosim mohol by mi niekto vysvetlit co tieto vysledky znamenaju?
Vopred dakujem.
Ahoj Janka ako sa cítiš,čo budeš robiť dalej, čo ti odporúčala lekárka. Aj ja som na tom stále rovnako,ešte počkám do júna,ked idem na kontrolu.Ahoj
ahoj, ja si myslim, ze najlepsie je opytat sa lekara na to fajcenie:)
a chcela som sa opytat, ci niekto nevie ako ovplyvnuje antikoncepcia stitnu zlazu…
dakujem
Dobrý deň, pred 2 týždňami som bola v súvislosti s kožnými problémami na endokrinologii a rada by som sa spýtala niekoho, kto sa tomu trochu rozumie, či sú tieto moje výsledky krvi v poriadku, ďakujem:
FT4: 23,9 (norma: 12.0 - 22.0)
TSH: 1.7 (norma: 0.3 - 4.2)
ATPO: 600 (norma: 5.0 - 34.0) a
ATG: 86.74 (norma: 10.0 - 115.0).
Doktorka tam nebola, sestrička to zhodnotila, že je všetko negatívne.
mám skúsenosti s vlastnou i mojich klientov.
oľga
www.dio-vita.sk
ahoj Ivanka,
som v podobnej situácii ako ty vo februáry, napíšeš mi aké máš skúsenosti s liečbou rádiojodom, pre ktorú sa ja rozhodujem
ahoj,Mária
Ahojte! aj ja mám zníženú funkciu ŠŽ, a chronický zápal. beriem Euthyrox 100! pribrala som viac než 30 kíl, je to pre mňa veľmi zlé, nevie mi niketo poradiť, ako by som mohla schúdnuť. keď začnem s dietou, hneď priberám, lekár tvrdí, že to nie je pravda, tak on to určite vie, čo ja prežívam. existujú aj nejaké tabletky na schnutnutie, ktoré môže predpísať endokrinológ, len mi ich nechce predpísať, lebo u neho mám vždy vysoký krvný tlak 150/90, doma práve že nízky. podľa mňa ŠŽ má vlyv aj na krvnýž tlak. čo si myslite Vy?
ahojte! môzu mat problemy so stitnou zlazou aj nejaku suvislost so psychickymi problemami? lekarka ma chce poslat na vysetrenie šž vraj by to mohlo suvisiet ja sa do toho ale nerozumiem, takze… dakujem vam
Prestudujte si patricnu literaturu a dozviete
sa aj to, ze je hypofunkcia a hyperfunkcia
stitnej zlazy.Tieto funcie zapricinuju
aj chudnutie, ci priberanie pacientov.
adela,áno.Ochorenie šž ovplyvňuje aj psychiku človeka a to dosť.Mne raz jedna sestrička povedala,že šž je veľká /pardon za výraz/ “sviňa” na psychiku.Tak ak ta chce lekárka poslať na vyšetrenie choď,nemusíš sa báť ničoho.Odoberú ti krv na vyšetrenie hormonov a urobia sono šž.Aspon budeš vedieť na čom si.Držím palce.
ahojte,ja mam zvetcenu sz ,po 13 rokoch od operacii.mam ale problem ktory pretrvava uz 13 rokov od operacie.jednoduch mi nechutne ztmavla pokozka na tvari a rukach.krv mam udajne v poriadku.ak mi niekto vie nieco napisat co sa tyka toho ztmavnutia ,budem vdacna
gg
Ahojte, potrebujem poradiť,mám zvýšenú činnosť ŠŽ, liečim sa 3 mes.,užívám THYROZOL 10 zatial nemôžem otehotnieť , je možné že vôbec neotehotniem?
ahoj Beatka, ja sa mam stale rovnako:(teraz som objednana u ortopeda, vraj to moze byt sposobene skoliozou.daj vediet ako si dopadla na kontrole.pa
mozem sa opytat po operacii ste skor pribrali alebo schudli.dakujem
ahoj neviem ci ta potesim ale ja sa liecim na zvysenu cinnos šž uz rok a tiez nemozem otehotniet,neviem ci ti lekarka povedala na THYROZOL by si nemala otehoteniet,moze dojst k potratu alebo bude babo postihnute od malicka,dost som citala o tom na nete a vela bab ktore mali toto ochorenie a aj tak sa pokusali o babo potratili.Pri zvysenej cinnosti je nevyhnuta operacia a na tu mozes ist najskor po roku.Ja som presne takto pred rokom preplakala kazdy den lebo babo som velmi chcela.Vela stastia