Ahoj Eva, ja som absolvovala radiojod pred 7 rokmi. Neviem odkial si, ci pojdes do Martina alebo Bratislavy. V case, ked som ja bola chora, Martin este nefungoval, tak som bola v Ostrave. Od operacie to trvalo 2 mesiace, kym som isla. Operovali ma v novembri, na radiojode som bola v januari. Potom este raz po 3 mesiacoch, v aprili. Kedze som mala dobre vysledky z dalsej liecby ma vyradili. Ale co viem, tak chodievali pacientky na opakovany radiojod aj viackrat.
Ahoj Adriana, aj ja som dopadla presne tak isto. Mňa operovali v Ba pre zhubný nádor, takže mi zobrali celú štítnu žľazu. Chcem sa opýtať, aj si bola na liečbe radiojódom? Ďakujem za odpoveď.
Dakujem za odpisanie! Ja som tam volala, bolo to sice minuly rok, ale povedali mi, ze na to, aby ma vzali potrebujem doporucenie mojim endokrynologom a popis nalezu. Samozrejme nieco take nebolo pripustne. Ale uvidim, zajtra si idem k nej a mala by som sa ist objednat na operaciu, ak to zase odlozi. Uz to nenecham len tak. Dakujem
Ahoj, operovali ma 21.4.2011 v BB, primár Marko, tiež som maximálne spokojná s celým priebehom, aj so starostlivosťou, ešte čakám na výsledky z histologie, ešte ma to ťahá, mám trochu problém s hlasom, vybrali mi celú ŠŽ, sem-tam mi preskočí hlas. Dúfam, že sa to upraví, nedarí sa mi schudnúť, cvičiť nevládzem, hneď som unavená.
Ahojte, mám zvýšenú činnosť štítnej žľazy. Nazvali to Tyreotoxikóza. Príznaky boli chudnutie, bolesti hlavy, veľmi rýchly tep, lámanie nechtov, nekvalitné vlasy, vysoký tlak. Príznaky som mala vyše roka, kým som navštívila lekára. Užívam Thyrozol 3 x 1 a Pyridoxin. Som na PN, o mesiac kontrola. Vie mi niekto poradiť, či je liečba správna a nehrozí mi operácia? Ďakujem za odpovede a držte sa!
Ahoj Adriana. Ja sa tiež liečim na štítnu žľazu v Ľubochni a pravdepodobne ma neminie operácia. Funkciu mám dobrú, ani zníženú, ani zvýšenú, ale tvoria sa mi tam uzly a zväčšujú sa. Lekárka mi doporučuje operáciu. Rada by som si s Tebou popísala a poradila sa trošku, keďže si už operáciu absolvovala. Ak by si mala záujem, tak mi môžeš napísať.
Ahojte, chcem sa opýtať, aké máte skúsenosti s vyšetrením ŠŽ punkciou? Mám na to ísť teraz v júni a dosť sa bojím toho pichania do krku. Neviem si to predstaviť, ako takéto vyšetrenie prebieha? Máte s tým niekto nejaké skúsenosti? Ďakujem. Petra
Ahojte, máte niekto skúsenosti s vyšetrením punkiou ŠŽ? Ako prebieha toto vyšetrenie? Dosť sa toho bojím. Neviem, čo môžem čakať. Prosím, napíšte Vašu skúsenosť, ak máte s týmto vyšetrením. Ďakujem, Petra.
Ahoj Petra. Nemusis sa bat punkcie. Ked mne lekar povedal, ze mi ide robit punkciu, skoro som odpadla. Tiez som sa velmi bala. Ale horsi bol strach ako skutocnost. Trochu neprijemny pocit, ked som videla tu striekacku s ihlou, ale ako som napisala, nie je to nic hrozne a ani to neboli. Lekar mi vydenzifikoval miesto vpichu, vpich som ani necitila. Nabral co mu bolo treba a potom mi uz len prisli vysledky. Tak sa neboj.
Veľmi pekne ďakujem. Snáď to bude dobré. Ďakujem ešte raz za povzbudenie a prajem pekný deň. Petra
To mas teda pravdu, ja som za 5 rokov pribrala 25 kg som z toho na nervy, nic ma nebavi.
Chcem sa opytat, dnes som bola na vystereni u endokrinologa. Na gyn. prehlaidke v krvnych testoch mi nasli zvysene Anti TPO 102. Lekar povedal, ze to sa nelieci, robil mi sono, no asi tam nieco nasiel. Ohranicil si malicku casti obrazovky monitora sona 4 bodmi, povedal, ze je tam strukturalna zmena na SZ. Co to je? Vraj je inej farny ta plocha. Poradte, neviem, co to je. Krvne testy mam v poriadku.
Ahojte, mne pred mesiacom zistili hodnoty TSH 208. Mam 32 rokov a chcem otehotniet. Bojim sa, ze to ale bude problem. Ake mate prosim skusenosti, dakujem.
Ahoj Zuzana, mám ísť na operáciu do Ružomberka. Prosím Ťa poraď mi na aké oddelenie, krčné alebo chirurgiu? Ďakujem za odpoveď.
Prosim Ta, na akom oddeleni si bola operovana na chirurgii, alebo na krcnom? Dakujem za odpoved.
Ahoj Dominika. Mám ísť na operáciu a mám sa rozhodnuť Ružomberok alebo Martin, a aké oddelenie krčné alebo chirurgia. Prosím Ťa poraď. Ďakujem za odpoveď.
Operovali ma na krčnom.
Beriem Euthoryx 100, tiez dlhodobo, tiez som zacala trochu priberat, ale urcite nie z liekov, ale z toho, ze mi zacalo viac chutit jest, tak som to obmedzila a po uprave stravy som opat ako pred tym.
Zdravim. Vedel by mi niekto poradit. Mam rychlu cinnost stitnej zlazy, dali mi lieky Thyrozol. Asi mesiec ich beriem celkom mi zaberali, ale zrazu som zacala mat zavrate, akoby som bola na lodi, bolela ma hlava, znizena az neobvikle tel. teplota 36 c, a vlastne s toho, ze mi je tak zle zacala som mat aj depresie. Trva to uz tyzden, myslela som si, ze je to od zmeny pocasia, ale skusila som jeden den nezobrat tabletku a hlava sa mi uz tak netoci. Neviem, mozno si to namyslam. Vedel by mi niekto poradit prosim? Dakujem
Ahoj Ada, precitala som si tvoj prispevok, ja som bola operovana 9.6.2011 tiez v BB aj mna operoval primar Marko. Vsetko bol ok, ale teraz mi z rany vyteka dost silno nieco take ako hnis, musela som s tym ist na prevaz a hlas mam slaby zachripnuty. Dokedy mi bude takto na figu?