Stitna zlaza

Ahoj. Ja by som sa ťa chcela spýtať, či si brala nejaké tabletky na zvýšenú funckiu štítnej žlazy? Ja beriem Propycil a doktorka mi povedala, že by som nemala otehotnieť. Ďakujem

Ahoj Zuzana, mam ist na operaciu stitnej zlazy do Ruzomberka, aspon tak mi to odporucila sestricka, vlasne som sa rozhodol len dnes, ze pojdem, mam trosku strach, ako to prebieha a ake su cakacie doby na operaciu. Ako dlho si bola v nemocnici? Dakujem, Peter.

Ahoj polie. Ja som bola operovana v r. 2004. Operacia ako taka nebola hrozna, ani bolesti po nej, celkom dobre som to zvladla. V nemocnici som pobudla tyzden, odvtedy sa to vsak uz mohlo zmenit. po operacii nebudes moct dvihat ani nosit tazke veci minimalne 3-4 mesiace. Po operacii som este absolvovala liecbu radiojodom a odvtedy uz len uzivam Euthyrox a som v “poriadku”. Tak drzim palce, nech ti to dobre dopadne.

Tak už som sa vrátila po operácii štítnej žľazy z Ružomberka, vybrali mi ju celú, lebo som mala uzlíky v obidvoch, nebolo to hrozné, bolesti ako pri angíne, starostlivosť výborná, lekári milí, dúfam, že mi dobre nastavia lieky a bude to dobré, veľmi som sa bála straty hlasu, ale je to v poriadku, ja som mala po operácii problém s nízkym vápnikom, ale aj to sa už upravuje

Ahoj Peter, ja som 14 dni po operacii stitenj zlazy v RK a vsetky moje problemy zmizli, zajtra zacinam brat lieky Thyroxin 100, tak uvidim, ale citim sa po rokoch dobre. Kamil

Ja mam taktiez presne ten isty problem, vsetko to “cudzie teleso” v krku a horucavy cez den a hlavne v noci, strasne som pribrala a ked mi doktorka zobrala krv na stitnu, povedala, ze je vsetko ok, tak neviem?

Ahoj, mňa čaká operácia v Ružomberku o týždeň. Ako dlho si bola v nemocnici?

Ahoj, 7.4.2011 ma operovali na štítnu žľazu + časť uzlín. Vybrali mi celú. Nič ma nebolí, len to mám nad rezom, smerom hore napuchnuté. Asi taký kopček o výške cca. 1 cm. Má to tak byť? Už je to 9 dní po operácii. Aké ste mali stavy po operácii, ďakujem.

Ahoj. Po operacii mi ostala krasna, skoro nebadatelna jazva. Ziadne napuchnute ani nic. Skus si to potierat mastou s vit. E, myslim ze sa vola Erevit. Dostat to normalne v lekarni. Mne to poradili po operacii na lepsie hojenie.

Ahoj. Ja som bola operovana 04.04.2011. Tiez tam mam kopcek. Doktorka mi kazala, ze si to mam pritlacat tak jemne rukou, viac krat za den. Mna ten rez este stale taha. Ty nemas take bolesti?

Neodporucam tekvicovy olej! Moj syn ho bral dva mesiace a dnes mi oznamili na endokrinologii katastrofalne vysledky! Mala som ten olej priamo od prof. Turjanicu, takze ziadny podvod.

Ahoj, ja som 2 tyzdne po operacii stitnej zlazy. V Lubochni mi nasli uzliky a biopsia potvrdila pozitivne. Tak som sa rozhodla pre operaciu v Banskej Bystrici, vybrali mi ju celu. Mam 2 cm jazvicku, ktoru mi vidno velmi malo. Operoval ma primar Marko, uzasny clovek aj personal bol velmi prijemny po 3 dnoch som isla domov. Cakala som este na histologiu a nastastie nalez nezhubny, tak idem na lieky.

Vyborne som dopadla, vsetko je v poriadku, som velmi rada.

Ahoj, ja sa liecim na SZ ale v Lubochni, som aspon zatial maximalne spokojna, podla mna by si sa mala objednat na vysetrenie tam, priznaky som mala tak ako ty, velmi unavena, strasne vela som spala, bilo mi hrozne srdce, ale ako mam lieky, uzivam euthyrox, tak je to takmer v poriadku, mam sice este nejake vykyvy vo vysledkoch, ale proti tomu, co to bolo predtym, tak to je rozpravka, na upravu tepu som chvilu uzivala lieky, potom sa mi vysadili, mne vtedy islo srdce vyskocit z hrude, pocas liecby som bola 2 mesiace PN, a naozaj to treba, podla mna by si urcite mala ist do tej Lubochne. Viem aj zo skusenosti kamaratky, ktora bola v Ziline a mala hrozne vysledky, kde jej nic nedali, tak v Lubochni jej hned nasadili liecbu. Len si to nezanedbaj, nie je to sranda a zdravie mame len jedno, tak drzim palce az to bude v poriadku.

Dlhodobo beriem / 5. r / Euthoryx 150, stále priberám na váhe, pritom testy mám dobre. Neviem ako dalej.

Ahoj Lucia, nechcem ťa strašiť, ale ak máš nejaké podozrenie, že niečo nie je v poriadku, tak to konzultuj aj s viacerými lekármi. Ja som mala presne takýto prípad - výsledky z krvi boli absolútne v poriadku, dokonca podľa sona a citologie u spádového endokrinológa bolo tiež všetko v poriadku, našli mi tam nejaký útvar, ktorý chceli sledovať, či nerastie. Lenže ja som sa nejak inštinktívne nespoliehala len na tento názor a vybavila som si vyšetrenie v Ľubochni a tam mi zistili hneď z fleku, že je to nádor a citológia to len potvrdila. Bol to zhubný nádor! V januári t.r. mi ho v Ružomberku vyoperovali. Takže ešte raz ti doporučím, radšej si svoj zdravotný stav odkonzultuj. Želám všetko dobré. Adriana.

Dobrý deň Andriana, môj príbeh je takmer rovnaký, ako váš. Operáciu som absolvovala pred týždňom. Chcem sa opýtať, či ste už absolvovali rádiojód a aká bola doba, kým ste naň išli? Ďakujem za odpoveď.

Ahoj, chcela by som sa spytat, ako si sa dostala do Lubochne, lebo nieco pred vyse rokom mi nasli nadory na stitnej zlaze, pan co robil sono (byvaly primar chirurgie) ma hned na operaciu poslal, ze do vianoc budem zoperovana, podotykam, ze to bolo 25. novembra. No ked som dosla tej koze, ani si poriadne nepozrela vysledok a poslala ma prec, ze o pol roka kontrola, tak som zacala patrat po inych lekaroch, ale nik ma nechce vziat, lebo uz v minulosti od nej vela pacientov poodchadzalo a ona robi neskutocne sceny, ked niekto odide. Dokonca sa vraj vyhraza dotycnym lekarom. Teraz uz mam ist na operaciu, ktohovie, kedy v podstate som tam uz mala ist len to stale odklada. Bolo by mi to jedno, ak by mi ta stitna zlaza nerobila problemy. A podotykam, ze mi ju zistili po 6 rokoch simulovania a hypochondrie az po tom ako som skoncila bez priciny na voziku, nastastie to trvalo len necele 2 dni, ale stacilo mi aj to. Dakujem za radu.

Ahoj, konkretne ja nemam tento problem, ale moja mama mala zvysenu funkciu, porodila krasne, trosku neposlusne dievcatko, bolo sice strasne tehotenstvo. Hrozne trpela, srdiecko jej nevladzalo a podobne veci, no je pravda, ze v tedy nebrala Eutyrox, alebo len znizenu davku presne si to nepamatam, bolo to pred 12. rokmi. No po porode som sa stala adoptivnou mamou sestricky, lebo to naozaj vypadalo velmi zle s mamickou. Nastastie je uz dlho po operacii, jazva krasne zhojena a problemy skoro ziadne, srdiecko sa trosku umudrilo, nie uplne, ale sestra zase dostala spat svoju plnohodnotnu mamicku, takze z mojho pohladu odporucam operaciu, ten zivot po nej sa neda porovnat, omladla o 20 rokov.

Ahoj Natalia, vyhladaj si cislo telefonu do Lubochne, zavolaj tam a objednaj sa. Len je tam tiez dlhsia cakacia doba, maju vela ludi. Ale povedz im, ze si surny pripad, nech ta objednaju co najskor.