dobry den, no ja mam problem zo stitnou zlazou uz 5 rokov beriem aj tabletky na to ale ako vidim tak stale sa to zhorsuje…pocitujem len ze poslednom case nic nerobim len priberam a som cim viac tym viac unavena,nahodou sa to neda operovat znamy mi vraveli ze sa da…dakujem
To sú tie isté lieky, len to vyrábajú dve firmy a majú iné obchodné názvy. Otehotnieť môžete len vás musí prísnejšie sledovať endokrinológ.
dobry den,chcela by som sa opytat,ze ci bol niekto na operacii v Ruzomberku,lebo ja tam mam ist,ale niektori mi hovoria,ze Martin je lepsi,mohol by mi niekto poradit??dakujem
ahojte:))aj ja beriem euthyrox 50 každé ráno.nevadí mi to ,ale tie nabraté kilá nechcú isť dole.75kg som mala v máji a po mesiaci som mala 72kg,tešila som sa ,ale teraz mám tiež 75kg.pojde to vôbec niekedy dole na 65kg čo som mala???pomôžte mi lebo vyvolavať lekarke je mi trapne.majte sa pekne
Ahojte mam taky isty problem.Tlak mi uplne hapruje,raz mam nizky a raz vysoky.Niekedy mam zimnicu a citim busenia srdca.Tazko sa mi prehlta.Su lieky aj na to aby sa clovek citil dobre pri liecbe stitnej zlazy ?Lebo takto sa zit neda a uz som zufala.Neda sa takto normalne fungovat.
Dakujem
Simi
Ja mám presne ten istý problém.Najprv pri akútnom zápale štítnej žlazy som schudla behom mesiaca 4 kg a teraz mám diagnozu uplne nefunkčnú štítnu žľazu a priberám.Keď sa mi podarí aj nejaké 2 kg schudnúť o chvíľu to zas priberiem.A to je stále môj boj s váhou.Beriem tiež euthyrox 50.Vypadávajú mi vlasy a mám ťažkosti aj s dýchaním.Ale to si myslím,že od toho priberania.
Ahojte, aky vyznam ma pri znizenej cinnosti SZ s autoimunitnym zapalom hodnota TPO? TSH sa mi uz skoro podarilo dostat do normy. No TPO mam okolo 670. Beriem Euthyrox 75. Dr. mi chce este urobit testy na celiakiu. Z ktorych hodnot mohla usudit, ze by som ju mohla mat? Tiez mavam pocity hroznej unavy. Niekedy sa mi zda, ze sa sotva udrzim na nohach a obcas mam strasne slabe ruky. Rano som rada, ze dobehnem na cas do prace. Dr. pov., ze tabletky pomozu proti unave, ale niekedy mam dojem, akoby som nic nebrala. Odpiste, ak sa v tom niekto vyznate.
Nepotrebovala by si vyššiu dávku? Niektorí to nevedia nastaviť.
liečim sa na thyteotoxykozu a caka ma operacia, pocula som , ze na tymto ochorenim sa zaobera chirurg Mudr. Brichta na Kramaroch. Pozna ho niekto, pripadne absolvoval operaciu u neho. Prosim o vsetky mozne informacie, dakujem.
mohla by som sa spytat ci sa da porusit funkcia zdravej stitnej zlazy ked som omylom jedla euthyrox vyse tyzdna??dakujem
Ahoj ja sa liečim tiež tak isto ako ty 2 roky. Navstevujem v Lubochni Narodny endokrinologicky ustav ako odborne pracovisko pre cele SK. Rozpravala som s riaditelom, ktory povedal, že MUDr. Urbánkovú zaraďuje medzi najlepšie odborníčky v liečbe ŠZ na SK. Chodím k nej, je výborná , múdra, má osobný prístup, vysvetlí, poradí, v liečbe sa ozaj vyzná, veci zbytočne nenatahuje ale ked uzná za vhodné s nejakým radikalnejším krokom počká.
Dorota MT
Dobrý večer. Liečím sa už 5 rokov na nefunkčnosť štítnej žľazy. Beriem L-Tthyroxin 50 Prečítala som všetky príspevky a zistila som že máme všetci skoro rovnaké príznaky.Cítim sa tiež ako ako hypoxonder pretože som stále unavená, príznaky ako pri chrípke slabá stále by som spala nevládzem skoro nič robiť.Ak zafúka vietor musím ležať a nevládze ani chodiť.Prešla som už mnohými vyšetreniamiale zatiaľ mi nič nepomáha pri tom sa mi zahlienia priedušky a je z toho nepríjemné vykašliavanie.Teším sa keď mám niekoľko hodín normálny stav.Neviem ako to bude ďalej.Tie choroby sa nabaľuju postupom času. Praje Vám veľa zdravia.
Ahoj.Mam 30 rokov.Beriem thyroxin 100 pravidelne kazdý den.Liecim sa uz 3roky.Dost často mávam silné bušenie srdca.Užívam aj corvitol 25ráno.Vážim 68kg,výšku mám 175cm.Problémy s priberanim nemám.Všetky odbery na hormony mam ok a aj tak mam priznaky ako by som mala zvýšenu a nie zníženu funkciu
Rada by som prispela do diskusie.Na šž som sa liečila od roku 2003,na hypothyerozu.V novembri 2004 som sa podrobila operácii,pri ktorej mi šž vyoperovali.Užívam Euthyrox 125 mg denne a mám sa fajn.Chcem vás ostatných povzbudiť,že ak sa správne určí liečba a upraví sa hladina hormonov tak sa dá s takýmto ochorením fungovať normálne.Okrem toho,že musím doživotne užívať lieky nie som ničím obmedzovaná.No a na kontroly chodievam do Lubochne,2x ročne.
rovnako dobrý sú aj v dolnom kubíne.
Ahojte.Chcela by som sa opýtať, či nemá niekto z vás skúsenosti s metódou MIVAT. Je to nová metóda odobratia štítnej žľazy a tento zákrok robia na Slovensku zatiaľ len v Banskej Bystrici.Ja mám zväčšenú ľavú stranu štítnej žľazy a ešte navyše mi našli veľa uzlíkov, najväčšie majú až 4 cm! Vo februári ma čaká operácia, tak by som sa chcela informovať, načo sa mám po operácii pripraviť. Problémy s prehĺtaním, zvracaním…? Ako dlho mi bude “nanič” ?Bolo by mi lepšie, keby som vedela, na čo všetko sa mám pripraviť. Ďakujem a prajem do nového roku veľa zdravia!!!
Dobrý večer. Liečim sa na ochorenie št.žl. už 10 rokov. Na začiatku som mala hypotyreozu a po 6 rokoch hypertyreozu. Užívam Carbimazol 1xdenne. Mám 24 rokov, som štastne vydata, ale je tu problém. Chceli by sme mat babetko, ale pri užívaní tychto liekov to nie je možné. Má s tým niekto nejaké skúsenosti. Prosím poraďte mi. Ďakujem.
Ja s tym mam tiez problem…Obcas mam taketo obdobie…Mam pocit ze sa zadusim pretoze sa nemozem nadychnut
Berie tu niekto aj euthyrox 150?..Mam pocit ze je to pre mna silna davka…
Ahoj Simi,
uz 2 roky beriem tabletky Euthyrox. Mám zníženú funkciu štítnej žľazy. Najprv to bola dávka 0,25 a po porode sa mi stav dosť zhoršil a beriem 0,50. Cítim sa úplne inak ako pred tehotenstvom a pôrodom. Som veľmi ospala celé dni a v noci neviem spať - a tak som si zmenila dávkovanie lieku, brala som jednu tabletku ráno a teraz beriem pred spaním…,tlak mám raz vysoký a raz nízky, je mi stále zima a strašne som výbušná, ale nenormálne a v poslednej dobe nevládzem nič. Vytočia ma úplne banálne veci. Najviac ma trápy, že všetko schytá môj manžel a niekedy zvýšim hlas na môjho malého anjelika, ktorý za nič nemôže. Pripadám si preto ako vyšinutá. A to mám malé dieťa, ktoré je od narodenia veľmi hyperaktívne a potrebuje moju pozornosť. Veľmi by som chcela mať aj druhé dieťa, ale bojím sa že to nebudem psychicky a aj fyzicky zvládať. Aj endokrinologička mi odporučila, aby som radšej ešte neotehotnela na základe zlých výsledkov. Keď čítam Vaše články, aspoň troška sa uspokojím s tým, že nie som sama, ktorá sa takto správa a má podobné problémy. Veľmi by som chcela byť na tom zdravotne lepšie, aspoň tak, ako pred tehotenstvom. Bojím sa, že to bude ešte horšie. Zdravím vás všetkých.