Ja užívam Euthyrox 125 mg denne.Dávnejšie mi to chcel znížiť na 100,ale potom mi podla výsledkov ponechal tú 125 a užívam ju dodnes.Prečo sa ti zdá,že je to silná dávka,máš nejaké problémy?Najlepšie ak sa poradíš s lekárom.Nemala by som ti tak radiť,ale osobne by som skúsila možno týžden užívať nižšiu dávku,aby si zistila čo to s tebou urobí.Ale najlepšie je poradiť sa s lekárom a určiť dávku podla výsledkov.
ahojte,chcela by som vediet,ci ma vplyv operacia stit. zlazy/pred 10 rokmi/mam 27na moj terajsi slaby a uz vobec ziadny menzes.Jednalo sa o vybratie pol zlazy.Mam dve deti,velmi priberam,brala som antikoncepciu 6 rokov a slabla mi menstruacia.Zastavila som lieky a menzes nemam absolutne.Nie som tehotna.
Ahoj Danka. Mne tiež idu o mesiac vybrať ľavú stranu štítnej žľazy. Môžeš mi v skratke opísať, čo mám očakávať po prebudení z narkózy? Koľko asi trvá rekonvalescencia? Ďakujem za odpoveď, všetko dobré.
Ahojte,
tu je dalsia podobne postihnuta, som rok po lecbe radiojodom, mala som zvysenu cinnost stitnej zlazy, robila neplechu, tak mi ju znicili tym radiojodom, potom ma nastavovali na euthyrox, myslela som si, ze umieram, bola som bez energie, unavena, spava, podrazdena a pribrala som, citim sa ako buchta, nevladzem sportovat, no stale to beriem, ze to prejde. Ako citam vase prispevky, vidim, ze nie som sama a treba tp prezit.
Dakujem Monike /prispevok z 28.6.2008/ za povzbudive slova a rady, skusim to tak ako ona, drzim vam vsetkym palce a dakujem , ze takato diskusia existuje, vela energie a trpezlivosti zela Maruska.
caute moja priatelka berie euthyrox viem ze sa uziva ked ma clovek problemy zo stitnou zlazou ale neviem co presne jej je a co je to za choroba tusim hypertyreoza nechcem sa jej to priamo opytat lebo nevie ze som jej nasiel tabletky dakujem
euthyrox sa berie pri zníženej činnosti šž-hypothyreoze.
nie som síce Danka,ale možem ti zodpovedať na otázky.Operovaná som bola pred 4 rokmi.Operácia prebehla bez problémov,z narkozy som nemala žiadne problémy.Dokonca okolo pol noci som bola aj na WC.Rana po operácii ma nebolela,skor ma bolelo hrdlo pri prehltaní.Ale to bolo z intubácie.Na druhý den ráno som hned dostala ranajky,okolo obeda ma previezli z pooperačnej izby na normálnu izbu.Asi 2 dni som mala takú kašovitú stravu,potom už normálne.Po operácii ti zavedú ešte do rany dren,takú hadičku na odtekanie tekutín,to mi vybrali na 3.den,na 5 mi vyberali stehy a potom som už išla domov.V nemocnici som bola týžden,na marodke 6 mesiacov.Po operácii si musíš dať pozor na to,že nesmieš dvíhať a nosiť ťažké veci.
Andy, ďakujem za informácie, veľmi si mi pomohla. Aspoň mám akú-takú predstavu, do čoho idem. Prekvapilo ma len, že si bola na marodke 6 mesiacov. Zdá sa mi to véééééľmi dlho. Ako sa ti žije bez štítnej žľazy? Maj sa krásne.
ja som bola ešte na liečbe radiojodom,preto som tak dlho marodovala.A žije sa mi normálne.Písala si,že ti idú vyoperovať len lavú čať takže je dosť možné,že ak ti bude zbytok fungovať dobre nebudeš musieť užívať lieky.Ale to zistí lekár podla výsledkov.Mne vyoperovali celú šž takže lieky musím užívať dokonca života.Takže ráno užijem tabletku a potom už nie som ničím obmedzovaná.Kým som bola PN som sa šetrila,teraz robím všetko čo aj pred tým a ked nevládzem tak si dám oddych.Držím ti palce,nech ti to dobre dopadne a nech to znášaš aspon tak dobre ako ja.A potom sa možeš ozvať ako to dopadlo.
Dobry den, mohla by som sa opytat ake mate hodnoty protilatok THS, ked uzivate euthyrox 125?
Ja mam hodnoty cca. 260 a 330(max. hodnoty su 4 a 5) a uzivam 25. Moja imunologicka bola s tychto hodnot dost vyplasena a odporucila mi zmenit endokrinologicku. dakujem za odpoved
ďakujem, určite sa ozvem. Radiojod budem musieť absolvovať možno aj ja, závisí to od výsledkov z histológie.Našli mi totiž veľa uzlov…K kútiku duše stále verím, že to bude o.k. Mám 2 detičky, v júni ma čakajú štátnice, takže by mi to dosť skomplikovalo život. Ale samozrejme, že zdravie je najdôležitejšie, takže musíme bojovať.Drž sa a ešte raz vďaka.
ahojte.mám rovnaký problém.liečim sa na hypothyreou 6rokov,beriem EUTHYROX 50mg a začínam mař prvé prínaky vysokého tlaku,totálne rozhádzanu menštruáciu a otehotnieť sa mi nedarí už 6rokov.Ked sa na to spýtam endokrinologa,tak ma odporuča gynekologovy a ten zas naopak.Mám pocit.že sa len vyhováraju jeden na druhého.Vie mi niekto poradiť?
neviem kde chodíš ku endokrinologovi,ale odporučala by som ti Lubochnu.Sú tam dobrí odborníci.Treba mať odporúčanie od lekára a telefonicky sa objednať.Ja tam chodím už 6 rokov.
ahojte ja mam tiez strumu .pred 13 rokmi ma operovali po porode pre cystu na sz.odvtedy mam narusene prehltanie ,nic kusove mi neprejdenormalne do zaludka ,zasekava sa mi v hrdle co je anat.nemozne.teraz mam strumu ,velkost na hranici ,ale je zvacsena ,beriem euthyrox 25.lenze vidi sa mi ze mam ten krk zas zdeformovany ,ze mi napriek liecbe rastie .co si myslite vy ?
Moje skúsenosti s problémami šž sú veľmi obdobné. Strašná únava a krvácanie ma postupne dostali do stavu, že som mala pocit, že umieram zaživa.Dnes beriem E50 a cítim sa lepšie. Doporučujem hľadať dobrého endokrinológa(MUDr.Dokupilová)a imunológa. Snaž sa myslieť pozitívne, je to veľká šanca na víťazstvo.
Janka, vôbec ti nedoporučujem meniť dávky a čas na branie euthyroxu, pretože tento ťa má naštartovať po prebudení. Pravidelnosť je tu veľmi dôležitá. Podľa tvojich slov mám pocit, že nemáš dobre nastavenú liečbu a súčasne sa traumatizuješ. Moje skúsenosti sú také, že vypätie a stres zhoršujú náladu, tlak,reakcie na chlad, pocit dusenia,atď. Skús sa vyrovnať so situáciou v domácnosti, navoď atmosféru harmónie a myseľ nastav pozitívne a určite sa všetko zlepší. Držím palce…
este som zabudla napisat ze pri operacii mi ponechali laloky ,len mi z nich ubrali.teraz mi padaju vlasy ,asi od euthyroxu,mam 46 kil ,neviem pribrat. mala som v poslednom obdobi vela stresu smutku .myslim si ze preto sa mi znovu urobila struma .zatial je eufunkcna. prosim napiste svoje nazory
Dobry.Ja som uz liecena 17 rokov na zvisenu cinnost stitnej zlazy. Uz dve roky som po operacii lebo som tam mala hrcky do 3cm. A teraz beriem Euthyrox 1OOug ale este stale mi neviedat nasadit davku.a ze mi tam niejake tkanivo nechali a preto mi nevedia nastavit lieky. mozte mi poradit
aj mňa čaká poerácia štítnej žlazy tak tiež trpím hepertyreozov, vie mi niekto povedať či poo odstránení celej šťítnej žlazy môžem pribrať?ďakujem
ahojte, uz asi 3mesiace mam tazkosti s dychanim, busenie srdca. bola som na vysetreni stitnej zlazy a mam vraj znizenu funkciu SZ.doktorka mi dala euthyrox 25, dala som si ho v soboru rano a bolo mi po nom este horsie:(dnes som sa snazila spojit s mojou doktorkou ale marne. mate niekto podobne skusenosti?mam ho brat dalej?
dakujem