Dobrý deň, mám tiež problémy s ostrohami na pätách, na pravej nohe mám dvojitú ostrohu, na ľavej len jednu. Používala som dlhodobo prípravok s obch. názvom Clabin N, je to na “kurie oká” a potiera sa 2x denne koža na päte, kde tá ostroha najvac šarapatí. Vyhmatala mi tento bod šikovná masérka, ku ktorej chodím do Topoľnice. Prípravok sa dá kúpiť len v Nemecku alebo Rakúsku aj to nie vo všetkých lekárňach. Mám pocit, že bolesť na ľavej nohe poľavila, ale pravá bolí ukrutne aj naďalej. Zaujímavé je, že sú dni, kedy ma tie päty bolia viac a dni kedy zasa menej. A to mám sedavú prácu, neviem čo by som robila, keby som musela 8 hodín stáť. Na budúci týždeň idem 3 krát ortopédovi, tak som zvedavá, akú liečbu mi ponúkne. Doposiaľ mi to len obstrekoval, ale to je len dočasná úľava. Bolesť sa opäť vráti. Tak po liečbe Vám dám vedieť. Viem, že veľa ľudí trpí na toto ochorenie, napr. mala ho aj moja mamička, ale stačili 3 ožiare v trnavskej nemocnici a mala pokoj. Teraz však aj rádioterapia nie je len tak rýchlo dostupná, v Nitre v nemocnici momentálne nerobia, takže už je dostupná len Bratislava.
Je pravda, že ultrazvuk pomáha ale nie vždy. Ja som mala ostroh na jednej päte pred 6-timi rokmi, kedy po 6 ultrazvukoch úľava. A po šiestich rokoch sa to zopakovalo a dnes som už absolvovala všetko a nepomáha nič. Ultrazvuk - 12x, laser 10x, obstreky 6x, Rádioterapia v Prešove na dvakrát po 3dni takže 6 x a ostroh stále boli a nepomáha nič. Takže sa zmieriť s bolesťou asi …
Ja mozem razove vlny len odporucit, po cca. 7 tyzdnoch mi zacala ustupovat bolest, mal som ostrohy na patach. Po dalsich 4 tyzdnoch bolest uplne zmizla.
Tiež mám problém s pätami, absolvovala som ultrazvuk, lampu, laser a nič nezabralo. Teraz som 6 týždňov po rádioterapii, bolesť síce už nie je taká silná, ale stále trvá. Po RTG terapii ma objednali o mesiac, ortoped však hovorí, že treba počkať aspon 2-3 mesiace. Mám čakať? alebo mám absolvovať rádioterapiu znova? Môže to byť škodlivé pre organizmus? Do druhej päty som dostala obstrek asi pred 3 týždnami, a zdá sa, že to zabralo. Tá ma ešte nebolela tak dlho.
Na ostrohy mi pomohla kapustová voda. Kúpila som si na trhu 4 litre. Zohriala som to na prijemnú teplotu a máčala nohy v lavore. Zakaždým to bolo nie menej ako hodinu. Po piatich kúrach prišla výrazná úľava od bolesti. Pravá päta ma už nebolí a ľavá čo bola výrazne opuchnutá, opuch výrazne odišiel a budem v kúre pokračovať do úplneho odpuchnutia a vyliečenia. Vrele odporúčam každému.
Mne nepomohol ultrazvuk - 8x, rázové vlny som absolvoval 1x tyždenne - 15x, bolí to menej aspoň sa dá chodiť, ale stálo to dosť peňazí aj času.
Mne pomohla razova vlna u Dr. Jesenskeho v Mediren spinalnom centre v Poprade, predtym som absolvoval ultrazvuky, laser, vodoliecba, chceli ma poslat na ozarovanie. Ale aj to sa odtial vratil kamarat a nepomohlo mu to. Teraz mozem zase sportovat a hlavne normalne chodit. Uz to tolko nerieste, je to nova metoda ja som na to stavil. Ved preco si nechat do seba nejake ziarenie ziarit alebo rezat.
Dobrý deň, aj ja by som sa chcela niečo opýtať. Ja mám tiež aj na jednej aj na druhej päte z vonku taký výrastok, čiže je to ostroha pravdepodobne, ale mna to ani zatiaľ nebolieva - nepostrehla som nejaké extra bolesti (snáď to nepríde v neskoršom veku, kedže teraz mám ešte len 23…) ale taká otázka, že či ste náhodou niekde nepočuli o tom, že by to vedeli aj úplne odstrániť, lebo tieto metody o ktorých tu píšete ako lasere, rádioterapie, ožiare a rázové vlny, to je počítam len na útlm tej bolesti, ktorá z toho potom vzniká, ale na úplne odstránenie asi neexistuje nič že? Lebo pýtala som sa na to dosť dobrého ortopéda odborníka a povedala, že toto nerobia tieto ostrohy, lebo že by tam aj tak nepekná jazva vznikla a že je jedno potom, či je “guča” alebo “guča” ako tá ostroha ktorú tam máte. No ale tak len, že či tu niekto z Vás o odstraňovaní (nie len o tlmení bolesti) niečo nepočul a ak áno, tak kde to robia atď? Ďakujem, Zuzana.
Mne kazal doktor v Anglicku dat si na patu lad!
Dobry den, prosim napiste mi niekto, ake mate skusenosti s liecbou tlakovymi vlnami a ci Vam to pomohlo, a co to stoji v BA lebo ako som citala, tak ceny su rozdielne. Pekne dakujem, Iveta.
Dobry den a skusala ste ten lad, pomaha to? Diky, dovi, Iveta.
Dobry den, skutocne Vam ta kura zabera? Dakujem, pekny den, Iveta.
Trpím tiež na ostrohy a skúšam to, čo Vy. Som zvedavá, či mi to pomôže. Viera
Ja som absolvovala rázové vlny v Bratislave u. Dr. Čakloša. Sedenie 5x na obidve nohy stojí 500 Eur. Skončila som 2.4.2012 a dodnes ešte nemám zlepšenie, takže neviem povedať, či mi to pomôže. Že vraj po dvoch mesiacoch by to malo zabrať a bolesti ustúpiť. Niekedy neviem, čo si mám na to dať, hlavne, keď idem po schodoch, dáva mi zabrať achilovka.
Ja mam tento problem uz asi 4mesiace, ortoped ma poslal na ozarovanie pety, zatial pravej, ale citim bolest uz aj v lavej, povedal, ze bolest do 3mesiacov ustupi, ale bolestou trpim do dnes, bolia ma uz cele nohy az po klby, obstreky mi pomohli ale asi tak na dva dni, vpraci namaham cele nohy a nevladzem uz ani stat, nieto este chodit. pripadam si, ako by som mala 100rokov, tak sa okyvujem…
Ako sa môžem dopracovať k rázovým vlnám? Treba doporučenie od lekára a ak od akého?
Aké 500eur? ja som bol v KE 7x po 10 eur, , tj, , 70eur,
Dobry vecer. Prosim Vas to myslite tu kapustovu vodu kapustnicu zo suda? Dakujem.
Dobry den, mohli by Ste mi dat kontakt na toho lekara? Potrebovala by som pre mamu, ma problem s ostrohou na pravej nohe.
Dakujem.
Ja sa trápim so zápalom achillovej šľachy už 2 roky. Neúspešne. V Žiline v ŽILPE chce p. doktorka Veselá 200 euro za jedno poskytnutie vlnami.
Kde v Košiciach a ako sa volá lekár, ktorý to vie poskytnúť za 10 euro? Prosím o kontakt.
Ďakujem